کد خبر: 983313
تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۰
پژوهشگران امریکایی با همکاری «امید فرخزاد» دانشمند ایرانی، روشی مبتنی بر نانوذرات را برای درمان سرطان ارائه داده‌اند.
سرویس جامعه جوان آنلاین: مدیکال‌اکسپرس، گزارش داد پژوهشگران امریکایی با همکاری «امید فرخزاد» دانشمند ایرانی توانستند در آزمایش‌های پیش‌بالینی، ژن موسوم به «پی۵۳» را با استفاده از نانوذرات «آران‌ای پیام‌رسان» (mRNA) بازیابی کنند و سلول‌های سرطانی ریه و کبد را نسبت به دریافت دارو‌های سرطانی مستعد سازند.

ژن سرکوبگر پی۵۳ که به عنوان نگهبان ژنوم شناخته می‌شود، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد و به خاطر نقش پررنگ خود، یکی از متداول‌ترین ژن‌ها در بروز سرطان است. پژوهشگران مدت‌ها در جست‌وجوی روشی برای بازیابی فعالیت ژن‌های سرکوبگر تومور سرطانی از جمله ژن پی۵۳ بوده‌اند.

توجه پژوهشگران اخیراً به سوی روشی معطوف شده که در «بیمارستان بریگام (BWH)»امریکا ابداع شده و در آن از نانوفناوری برای آزاد کردن آران‌ای پیام‌رسان مصنوعی استفاده می‌شود. پژوهشگران بیمارستان بریگام با همکاری امید فرخزاد، مدیربخش نانودارو در این بیمارستان به دنبال پیشرفت‌های خود در حوزه نانوفناوری دریافتند که بازیابی پی۵۳ نه تنها موجب تأخیر در رشد سلول‌های سرطان ریه و کبد می‌شود بلکه ممکن است آسیب‌پذیری تومور‌ها را نسبت به دارو‌های سرطان از جمله «مهارکننده mTOR» افزایش دهد.

پژوهشگران در این پروژه، از یک پلتفرم اکسایش- کاهش نانوذرات- استفاده کردند تا آران‌ای پیام‌رسان مصنوعی کدگذاری شده با ژن پی۵۳ را آزاد کنند. ژن پی۵۳ مصنوعی موجب توقف چرخه سلولی، مرگ سلول و تأخیر در رشد سلول‌های سرطان ریه و کبد شده و همچنین، حساسیت سلول‌ها را نسبت به یک مهارکننده mTOR موسوم به «اورولیمس (Everolimus)»افزایش داد. پژوهشگران توانستند نتایج موفقیت‌آمیزی را هم در مدل‌های درون‌کشتگاهی و هم در مدل‌های درون‌جانداری به دست آورند.

آزمایش‌های بالینی گذشته که با استفاده از اورولیمس انجام شده بودند، مزایای این روش را در درمان سرطان کبد و ریه نشان داده بودند، اما واکنش آن در میان بیماران متفاوت بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار