سرویس جامعه جوان آنلاین: قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان و هویزه در مجلس علیه وزارت نیرو اعلام جرم کرده و گفته که این وزارتخانه هنوز نسبت به توقف هدایت آب تالاب هورالعظیم به سمت عراق اقدام نکرده است.
ساعدی اظهارات وزیر نیرو در رابطه با حفظ و نگهداری آب را «دلسوزیهای حرافانه» توصیف کرده و گفته است: «وزیر نیرو هر زمانی که صحبت میکنند از ثروت بسیار عظیم و ماده حیاتی به نام آب سخن میگویند؛ پس حالا چه شده که بعد از این سیلاب، آب تالاب به سمت عراق هدایت میشود و آب از آب هم تکان نمیخورد؟»
نماینده دشت آزادگان و هویزه درباره تأمین اعتبار برای محیط زیست و تالاب هورالعظیم گفت: «متأسفانه فقط در حد نامهنگاری در کارتابل وزارتخانه مانده است.»
ساعدی همچنین وزارت نفت را متهم به کوتاهی در رابطه با تالاب هورالعظیم کرد و گفت: این وزارتخانه «به سبب اینکه میخواهد از مخازن نفت در تالاب برداشت کند، در این رابطه کوتاهی میکند.»
تصمیم هدایت آب به سمت عراق در جلسه ستاد بحران خوزستان و در پی جاری شدن سیل در استان خوزستان گرفته شد، ولی تداوم آن باعث خشکشدن این تالاب و بروز ریزگردها در این منطقه شده است.
دولت تصمیمات ستاد بحران خوزستان درخصوص ترمیم بخشهایی که در سیل تخریبشده و حفظ آب درون تالاب هورالعظیم را به هیچ وجه عملی نکرده و آب را به سمت عراق هدایت میکند.
عضو مجمع نمایندگان خوزستان، «عدم همراهی شرکتهای نفتی» و «بیتفاوتی وزارت نیرو به ویژه در بخش سازمان آب و برق خوزستان» را منجر به هدر رفتن آب تالار هورالعظیم دانسته است.
ساعدی گفت: «برای وزیر نیرو متأسفم که چندین بار در کمیسیون انرژی و در جلسات ویژهای که با وزیر نیرو داشتم و صحبتهایی در رابطه با تزریق اعتبار در این رابطه داده بودند، متأسفانه فقط در حد نامهنگاری در کارتابل وزارتخانه مانده است.»
وزارت نفت و وزارت نیرو با مشارکت هم، از آغاز عملیات اکتشاف و حفاری نفت، هورالعظیم را به پنج حوضچه تقسیمبندی کردهاند و با تکهتکه کردن آن، سازههای استخراج نفت را به جان این تالاب انداختهاند. اکنون حوضچه یک و دو اندکی آب دارند و مخازن سه، چهار و پنج کاملاً خشک هستند. این قسمتها که به شورهزاری بدل شده، قابلیت برپاکردن طوفانهای نمکی در فصل بادهای پاییزی و زمستانی در خوزستان دارد.
کارشناسان محیط زیست میگویند، توفانهای نمکی تا شعاع کیلومترها مانع رشد و پرورش زمینهای کشاورزی و حیات زیستگاهها در این استان شده و منطقهای که روزگاری محل زندگی بیش از ۵ هزار نفر بود، حالا از سکنه خالی شده است.