کد خبر: 979581
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۱
رئیس اتاق مشترک ایران و چین:
در هفت ماه امسال، کل صادرات غیرنفتی به ۲۴ درصد رسیده است.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: صادرات غیرنفتی در هفت ماه امسال به ۲۴ درصد رسیده‌است، مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک ایران و چین در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت صادرات محصولات غیر نفتی ایران به چین اظهار کرد: در هفت ماه امسال، کل صادرات غیرنفتی، به ۲۴ درصد رسیده‌است، قرار است جلسه‌ای را با وزارت صمت برگزار کنیم تا بیشتر به موضوع صادرات بپردازند. به گفته رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، مبادله کالا با این کشور، به جز در حوزه نفت، تغییر چندانی نداشته‌است. حریری بیان کرد: هم اکنون با توجه به شرایط موجود، اطلاعات زیادی از وضعیت صادرات نمی‌توان بازگو کرد.

گفتنی است، در یک تا دو سال اخیر و با توجه به ظرفیت‌های عظیم اقتصادی چین، این کشور به عنوان دومین قدرت اقتصادی جهان شناخته می‌شود، نیاز این کشور به انرژی و مواد اولیه تولیدی ایران در کنار تقابل سیاست‌های این کشور با امریکا، تلاش‌ها برای گرم شدن مجدد روابط دو جانبه دوباره آغاز پیگیری شد. بر این اساس به نظر می‌رسد شیطنت‌های رسانه‌ای طرف‌های غربی که بعضاً در ایران هم دنباله‌هایی پیدا کرد روابط دو جانبه ایران و چین را نشانه گرفته و دور جدیدی از تلاش برای هراس‌افکنی درباره روابط اقتصادی ایران و چین آغاز شده‌است. چین در دور قبلی تحریم‌ها یکی از نقاط اتکایی روابط خارجی اقتصادی ایران بود. اما در جریان سفر پسابرجامی رئیس‌جمهور چین به ایران که به همراه یک هیئت بسیار بزرگ اقتصادی و با پیشنهادات بی‌سابقه سرمایه‌گذاری همراه بود، نوع تعامل دولت که به روابط اقتصادی با اروپا دل بسته بود و عملاً تعاملات اقتصادی با غیراروپایی‌ها را جدی نمی‌گرفت باعث سردی در روابط اقتصادی دو جانبه شد.

واکنش رئیس اتاق ایران و چین به پست اینستاگرامی همتی
رئیس اتاق ایران و چین در واکنش به صحبت‌های رئیس‌کل‌بانک مرکزی همتی در پست آخر اینستاگرامش مبنی بر اینکه نوسانات ارزی، ناشی از تلاش برخی صادرکنندگانی است که قصد فروش ارز خود با قیمت بالاتر دارند، اظهار کرد: قطعاً نوسان‌گیرانی هستند که قصد دارند زیان شش ماهه خود را در التهابات چند روزه بازار ارز جبران کنن، اما نکته اینجاست که بیشتر صادرکنندگان ما شرکت‌های بزرگ دولتی یا خصولتی‌اند که به صورت مستقیم و غیرمستقیم زیر نظر دولت قرار دارند، بنابراین اگر بانک مرکزی از تلاش صادرکنندگان برای فروش ارز خود با قیمت بالاتر خبر می‌دهد و میزان این ارز به حدی بالاست که می‌تواند بر بازار تأثیر بگذارد، پس باید دولت به زیردستان خود نگاه کند.

مجیدرضا حریری، همچنین به آثار تورمی بنزین در اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: همانطور که همه مسئولان اعلام کرده‌اند، نرخ ارز ۴ درصد تأثیر مستقیم تورمی دارد حالا این ۴ درصد را باید به انتظارات تورمی که به دلیل اتفاقات اخیر پیش آمده و همچنین انتظارات تورمی نیمه دوم سال اضافه کنیم که خواهیم دید طی چند روزه اخیر تغییر بهای بنزین آثار تورمی بیشتری نسبت به اظهارات مسئولان داشته است.

حریری تأکید کرد: با دو هزار تیم بازرسی حتی کل تهران را هم نمی‌توان نظارت کرد چراکه تجربه پنج دهه اخیر نشان داده این مدل بازرسی نتیجه‌بخش نیست و باید به اشکال دیگری بازار را مدیریت کند. یکی از اقدامات ضروری در این راستا کم کردن هزینه‌های دولت‌هاست؛ چراکه تا ابد نباید دولت هزینه خود را با گران کردن قیمت‌ها و اخذ مالیات کسب کند. ‎
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار