کد خبر: 960294
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۷
استاد دانشگاه تبریز:
استاد دانشگاه تبریز با بیان اینکه نقش دانشگاه به شرطی موثر خواهد بود که دانشگاه در امور مربوط به مملکت پس زده نشود، گفت: دانشگاه باید از دل مردم نیاز‌ها را شناسایی و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی خود را در راستای فرهنگ سازی، توسعه مملکت و تامین نیاز‌های مردم تنظیم نماید.

حسن بیگلری عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در پاسخ به این سووال اینکه مقام معظم رهبری بهمن‌ ماه سال گذشته در بیانیه‌ای به عنوان «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران به تبیین دستاوردهای شگرف چهل سال گذشته پرداخته و توصیه‌هایی اساسی به‌ منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» ارائه فرموده‌اند. در این راستا دانشگاهیان در تبیین بیانیه «گام دوم انقلاب» چه نقش اساسی می توانند، داشته باشند؟، یادآور شد: مسلما مملکتی که نیاز به پیشرفت و آبادانی دارد، بیش از یک مملکت مترقی نیاز به فعالیت دارد. این فعالیت ها اولا باید به صورت فرهنگ بین تمامی افراد مملکت نهادینه شود. و ثانیا برای موثر بودن و زود به ثمر رسیدن  باید به صورت کاملا علمی و طبق یک نقشه راه صورت پذیرد. در هر دو مورد ایجاد فرهنگ تلاش و تبیین نقشه راه موثر و علمی دانشگاه نقش بسیار پر رنگی دارد.

وی در بخش دیگر سخنان خود در جواب این پرسش اینکه در این بیانیه توجه زیادی به جوان گرایی شده، در این راستا نقش دانشجویان را چگونه تحلیل می کنید؟، خاطر نشان کرد: همانطور که مشخص است، نقطه شروع ایجاد فرهنگ از سنین پایین صورت می گیرد و در جوانی به اوج خود رسیده و ثمر می دهد. همچنین، اوج انرژی، مخاطره پذیری و انگیزه برای ایجاد کارهای نو در سن جوانی است. در سنین بعدی انسان محافظه کار تر می شود. لذا چاره ای جز استفاده از نیروی جوان در این جهاد سازندگی نیست.

دانشگاه ها در امور اداره مملکت وارد میدان شوند

این استاد دانشگاه تبریز تاکید کرد: نقش دانشگاه به شرطی موثر خواهد بود که دانشگاه در امور مربوط به مملکت پس زده نشود. موضوعی که هم اکنون رخ داده است. دانشگاه در سطح یک آموزشگاه بزرگ محدود شده است. به آن هیچ میدانی داده نمی شود. از طرفی انتظار دانشگاه نسل چهار از دانشگاه وجود دارد. به عنوان مثال در ممالک مترقی تعریف و انجام تمامی پروژه های بزرگ ملی از فیلتر دانشگاه عبور می کند. بدینگونه تمامی فعالیت‌های دانشگاه در راستای تامین نیازهای جامعه تنظیم می شود. اتفاقی که مثلاً در طراحی ماهواره در مملکت خودمون روی داد. اما در باقی موارد، متاسفانه سود برخی دلال صفتان که قدرت زیادی در امور مملکتی دارند، مانع تحقق این موضوع می شود.

بیگلری همچنین در پاسخ به این سووال اینکه روسای دانشگاه ها برای تحقق«گام دوم انقلاب» در برنامه های خود چه رویکردی می توانند، داشته باشند؟، تصریح کرد: روسای دانشگاه نباید اجازه دهند مجموعه دانشگاه از طیف جامعه جدا شود. چون اساسا تمام فعالیت های دانشگاه از آموزش و پژوهش گرفته تا سایر فعالیت ها برای تامین نیاز های مردم صورت می گیرد.

دانشگاه ها نباید از طیف جامعه جدا شوند

به گفته وی دربهای بسته دانشگاه، حصارکشی و ..‌. دانشگاه را از مردم جدا می کند. حال آنکه دانشگاه باید از دل مردم نیازها را شناسایی و برنامه های آموزشی و پژوهشی خود را در راستای فرهنگ سازی، توسعه مملکت و تامین نیازهای مردم تنظیم نماید.

این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در خاتمه اضافه کرد: متاسفانه نهادهای مختلف موثر در امور مملکت به صورت جزیره های مستقل عمل می نمایند. نقش دانشگاه بدون هماهنگی با وزارتخانه های فرهنگ، صنعت، پزشکی، راهیازی، انرژی و.... بسیار ناچیز است.

او تاکید کرد: اولین گام برای شروع این جهاد، هماهنگی کامل دستگاه های اجرایی در تدوین سیاست راه با مشورت دانشگاهیان است. متاسفانه در شروع این مسیر هنوز همتی مشاهده نمی شود. زیرا تمامی نهادها از کوچک شدن حوزه مدیریتی خویش نگرانند.

گزارش فارس حاکی است؛ رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور «بیانیه‌ی گام دوم انقلاب» و برای ادامه‌ی این راه روشن، به تبیین  ستاوردهای شگرف چهار دهه‌ی گذشته پرداخته و توصیه‌هایی اساسی به‌منظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» ارائه فرموده‌اند.

بیانیه‌ی «گام دوم انقلاب» تجدید مطلعی است خطاب به ملت ایران و به‌ویژه جوانان که به‌مثابه منشوری برای «دومین مرحله‌ی خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی» خواهد بود و «فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی» را رقم خواهد زد. این گام دوم، انقلاب را «به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) هست» نزدیک خواهد کرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار