در سال های اخیر رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، برنامه های اتحادی بسیاری را به وجود آورد تا سیاست های خارجی و نوآوری های اقتصادی غرب را شکست دهد. پوتین در تلاش است که شکوه روسیه را با مخالفت با اعمال امریکا و متحدانش حفظ کند تا از لحاظ اقتصادی یک رقیب سر سخت و قدرتی سیاسی نسبت به امریکا باشد. متحدان اصلی روسیه عبارتند از : چین، هند، برزیل، ایران، سوریه، بلاروس و قزاقستان.
دسترسی روسیه به منابع خام، این کشور را در میان چهار کشور
بزرگ، که به صورت مخفف ربچه (روسیه، برزیل، چین، هند) خوانده میشوند، قرار داده
است. پیش بینی شده این چهار کشور اقتصادی دنیا در سال 2050 ثروتمندتر خواهند شد.
هر کدام از این کشورها پتانسیل احاطه بر بخش های مختلف اقتصاد جهان را دارند و می
توانند شرکای تجاری سودآوری برای یکدیگر باشند. برای مثال برزیل و روسیه مللی
هستند که هنوز ظرفیت صادراتی خود را به رخ دنیا نکشیدهاند. برزیل از لحاظ محصولات
کشاورزی، ماشینی، سنگ آهن غنی است و روسیه نیز تولید کننده عظیمی از انرژی و فلزات
است. این کشورها ائتلافی تشکیل داده اند و از گروه G8 خارج شدهاند تا به جای دلار امریکا با پول رایج کشور
خودشان تجارت کنند.
از سال 2011چین و روسیه اتحاد و همبستگیشان را استحکام بخشیدهاند. این دو کشور تعهد کردهاند که با یکدیگر از لحاظ اقتصادی، نظامی و سیاسی همکاری کنند و برای تغییر قدرت جهانی تلاش کنند. اتحاد و همبستگی این دو کشور همواره، مخصوصاً بعد از اینکه با ایران متحد شدند، علیه امریکا و غرب بوده است و همیشه در این راستا عمل کردهاند. روسیه و چین تعهد کردهاند که تجارت کشورشان را تا سقف 100 میلیارد دلار در 2015 و 200 میلیارد در 2020 افزایش دهند، آنها همچنین تصمیم گرفتهاند برای از بین بردن وابستگی به امریکا، از دلار این کشور استفاده نکنند. این دو کشور همچنین لوله گاز سیبری که 38 میلیارد متر مکعب گاز را به کشور چین در سال 30 آینده تزریق میکند، توسعه دادهاند. چنین اتحاد قدرتمندی بین دو کشور روسیه و چین و درگیری آنها با امریکا واکنش های بسیاری را در آسیا و خاورمیانه به همراه داشته است.
وزیر دفاع ایران، حسین دهقان و وزیر دفاع روسیه سرجی شوجو توافقنامه همکاری نظامیای را بیستم ژانویه 2015 در تهران به امضا رساندند. که این توافقنامه در هیچ دورهای به این اندازه استحکام نداشته است. ایران و روسیه هر دو سیاستهای ضد امریکایی مشترکی را دنبال میکنند اما با این حال همکاری نظامی بین آنها وقتی شکل میگیرد که اتحادیه ملل، تحریمهای علیه ایران را بردارد
دلایل اصلی که روسیه این کشورها را به عنوان متحدانش انتخاب کرده است به شروع جنگ سرد و حضور ناتو برمیگردد. روسیه قطعاً توپ شرق را علیه تنشهای غرب پر کرده است و قطعاً امریکا را به عنوان دشمن ردیف اول کشورش میشناسد. ولادیمیر پوتین در تلاش است تا اتحادیهای را علیه امریکا شکل دهد و در عین حال سعی میکند تا وابستگی اقتصادیاش به امریکا و متحدان غربی را کاهش دهد.
منبع: بيزنيس اينسايدر