کد خبر: 1306917
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۵

جوان آنلاین: کانال تلگرامی اندیشکده تهران یادداشتی از سایت آمریکایی فاکس‌بیزنس را درباره وضعیت صنعت دفاعی آمریکا ترجمه کرده است:

«درگیری با ایران نشان داد که آمریکا باید درباره زنجیره تأمین صنایع دفاعی خود بازنگری کند.»

این رسانه غربی به نقل از «براندون دانیلز»، مدیرعامل شرکت «اکسیجر» که در زمینه حوزه هوش مصنوعی فعال است، نوشت: «حملات اخیر آمریکا به ایران، نقاط ضعف صنعت دفاعی آمریکا را نمایان کرد.»

دانیلز با اشاره به اینکه بیش از ۲۸ هزار شرکت آمریکایی به فناوری‌هایی وابسته هستند که در اسرائیل تولید، به‌روزرسانی یا نگهداری می‌شوند، افزود: «با شروع درگیری اسرائیل و ایران، فعالیت این شرکت‌ها با خطر اختلال مواجه شد.» او هشدار داد که در زنجیره‌های تأمین پایین‌دستی، تعداد شرکت‌های آمریکایی وابسته که می‌توانند تحت تأثیر درگیری تهران و تل‌آویو قرار گیرند، ممکن است به ده‌ها هزار شرکت برسد. وی با بیان اینکه آمریکا به‌شدت در حوزه امنیت سایبری به رژیم صهیونیستی وابسته است، نوشت: «اسرائیل یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نرم‌افزارهای امنیتی در جهان است و این وابستگی، آمریکا را در زمان جنگ بسیار آسیب‌پذیر می‌کند.»

اذعان این مدیر ارشد آمریکایی به آسیب‌پذیری دفاعی آمریکا، با توجه به وابستگی شدید زنجیره تأمین صنعت دفاعی و نظامی این کشور به رژیم صهیونیستی، پرده از چند واقعیت برمی‌دارد:

نخست اینکه روابط آمریکا و اسرائیل، روابطی بسیار پیچیده و درهم‌تنیده است، به‌ویژه در عرصه صنایع نظامی و فناوری‌های پیشرفته نظامی و سایبری، به‌خصوص نرم‌افزارهای امنیتی. به‌نحوی که اکنون فلسطین اشغالی به مرکزی برای تولید، به‌روزرسانی و نگهداری انواع فناوری‌هایی تبدیل شده است که در صنعت دفاعی و نظامی ایالات متحده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دوم اینکه این وابستگی موجب آسیب‌پذیری شدید شمار بسیار زیادی از شرکت‌های آمریکایی شده که در عرصه فناوری‌های نظامی یا دوگانه (نظامی و غیرنظامی) فعالیت دارند. زیرا وقوع شرایط اضطراری، مانند وضعیتی که در فلسطین اشغالی به دنبال پاسخ ایران به تجاوز اسرائیل با شلیک صدها موشک و پهپاد رخ داد، موجب توقف یا کاهش شدید فعالیت شرکت‌های اسرائیلی فعال در صنعت نظامی و حوزه‌های مرتبط شد. بدین ترتیب، زنجیره تأمین برای هزاران شرکت آمریکایی نیز دچار اختلال جدی شد. در صورت تداوم جنگ اسرائیل و ایران، این مسئله با وخامت دوچندان مواجه شده و ضربه‌ای شدید به توانمندی نظامی ایالات متحده وارد می‌کرد.

مدیرعامل شرکت اکسیجر در این زمینه گفت: «اگر درگیری اسرائیل با ایران به یک جنگ تمام‌عیار تبدیل می‌شد، ایالات متحده ناچار به بازطراحی فوری زنجیره‌های تأمین خود برای پشتیبانی از سامانه‌هایی مانند بمب‌افکن بی‌۲ می‌شد.» دانیلز با اشاره به اینکه آمریکا فقط توان تأمین قطعات مورد نیاز صنایع دفاعی برای چند روز یا چند هفته را دارد، گفت: «ایالات متحده باید زنجیره تأمین خود را برای افق ۶ ماه تا ۶ سال برنامه‌ریزی کند.»

سوم اینکه کارشناسان غربی مدتهاست درباره وابستگی زنجیره تأمین صنعت دفاعی ایالات متحده به خارج، به‌ویژه کشور چین و پیامدهای آن، هشدار داده‌اند. «آنتونیو گراسفو»، تحلیلگر اقتصادی، هشدار داده که وابستگی زنجیره تأمین دفاعی آمریکا به چین، جزو دغدغه‌های جدی امنیت ملی آمریکا است و رفع این وابستگی چند دهه زمان می‌برد و آمریکا را در این مدت آسیب‌پذیر می‌کند.

هرچند دولت‌های مختلف آمریکا اقداماتی را برای کاهش وابستگی به زنجیره تأمین چین در دستور کار خود قرار داده‌اند، اما این تدابیر محدود بوده و اغلب صنایع دفاعی را هدف نمی‌گیرند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در دوره اول ریاست‌جمهوری خود و جو بایدن، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، به قانون مصوب تولید دفاعی استناد کردند تا صنعت داخلی آمریکا را با هدف ایجاد یک زنجیره تأمین ایمن‌تر و منعطف‌تر تقویت کنند.

پایگاه صنعتی دفاعی، یکی دیگر از ابتکارات مهم بوده که با هدف تقویت انعطاف‌پذیری زنجیره تأمین دفاعی آمریکا از طریق شراکت‌های راهبردی و سرمایه‌گذاری روی ظرفیت داخلی توسعه یافته است. بااین‌حال، چین همچنان بخشی از زنجیره تأمین دفاعی آمریکا محسوب می‌شود.

اکنون نه‌تنها وابستگی زنجیره تأمین صنعت دفاعی آمریکا به چین، بلکه وابستگی آن به اسرائیل نیز به پاشنه آشیل این بخش بسیار مهم و حساس در ساختار صنعتی و نظامی ایالات متحده تبدیل شده و پایداری توانمندی نظامی آمریکا را در مواقع حساس و سرنوشت‌ساز زیر سؤال برده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار