جوان آنلاین: تیم ملی والیبال ایران در حالی خود را آماده حضور در هفته سوم لیگ ملتهای والیبال میکند که دو هفته متفاوت را پشت سر گذاشته و همین مسئله امیدواریهای زیادی را ایجاد کرده است.
پرواضح بود دیر اضافه شدن پیاتزا به تیم دشواریهای زیادی را در پی خواهد داشت. با وجود این، جبار قوچاننژاد، کارشناس والیبال ایران در گفتوگو با «جوان» تأکید کرد سرمربی ایتالیایی برخلاف انتظار خیلی زود بر اوضاع مسلط شد: «پوستاندازی تیم، خصوصاً در پست معروف که تنها زمان میتوانست آن را حل کند شرایطی را رقم زده بود که اکثر کارشناسان بر این باور بودند که حداقل دو سال زمان لازم است برای دستیابی به موفقیت، چراکه پیاتزا اگرچه دورادور همه چیز را تحت کنترل داشت و دنبال میکرد و حتی تمرینات نیز با نظر او برگزار میشد، اما دیر به تیم ملحق شد و طبیعی بود که زمان نیاز دارد برای رسیدن به شناخت کافی از شاگردانش. همین مسئله باعث شده بود انتظار نداشته باشیم که به این زودی خودمان را پیدا کنیم. البته هنوز روزهای سختی را بهخصوص در هفته سوم در لهستان پیشرو داریم، اما فاکتورهایی در تیم ملی دیدیم که خیلی امیدوارکننده است، مثل جنگندگی، پرانرژی بودن یا یکدست و همدل بودن، نظم و دیسیپلینی که در تیم ملی به وضوح دیده میشود و امیدواری به آینده این تیم را افزایش میدهد.
قوچاننژاد بر این باور است که اگر بخواهیم در ابعاد فنی صحبت کنیم، ما هنوز کار داریم: «در زدن سرویس و سرویسهای پرسرعت قدرتی با پرش بالا مثل سرویسهای خانزاده، امین اسماعیلینژاد، باید دقت کنیم چراکه امروزه از سرویس به عنوان یک حربه حمله استفاده میشود و وقتی حریفان چنین سرویسهایی میزنند در دریافت به مشکل میخوریم. ما باید روی دریافت همچنان کار کنیم. وقتی دریافت به مشکل بخورد، طبیعتاً کار به سود تیم حریف پیش میرود. البته بردهای خیلی خوبی در هفته دوم کسب کردیم و حتی در بازی با آلمان هم میتوانستیم برنده باشیم، اما تغییر ترکیب یک مقدار به تیم ما ضربه زد، درحالیکه آلمان هم در جیبمان بود و میتوانستیم با شکست این تیم شرایط خود را در جدول بهبود ببخشیم. با وجود این باید دید سرمربی تیم با چه تفکری این تغییرات را ایجاد کرده؛ مصدومیت یا خستگی بازیکنان یا امتحان ترکیبهای متفاوت جهت استفاده از تمام نفراتش.»
کارشناس والیبال ایران منکر پیشرفت بازیکنان تیم ملی در زدن سرویسها نیست، اما با تأکید بر اینکه امروزه سرویس یک حربه حمله است، تأکید میکند باید روی این مهم بیش از اینها کار شود: «تیمهای بزرگ دنیا از سرویس به عنوان یک حربه و یک حمله استفاده میکنند و با موفقیت در این قضیه، دقیقاً شیرازه تیم دریافتکننده را از کار میاندازید، تعداد حملهکننده را کم میکنید و وقتی توپ نمیرسد سرعت از کار میافتد و میرود در ۲ و ۴. وقتی سرعت از کار میافتد دیگر پایپی در کار نخواهد بود، به همین دلیل تیمهای زیادی روی تاکتیک سرویس کار میکنند. ما هم سرویسهای خوبی زدیم، اما میطلبد در زدن سرویس همه بازیکنان خیلی بهروزتر شوند و با سرعت بالا، قدرتی و پرشی بزنند. بازیکنانی هم که موج میزنند باید خیلی هدفدار بزنند، چون اگر موج هدفدار نباشد، حریف را آماده ضدحمله میکند. از آن طرف، چون این حربه در تمام تیمهای دنیا جا افتاده باید روی دریافتهایمان هم بیشتر کار کنیم تا توپ بهتر برسد و پاسورهایمان که خیلی خوب و امیدوارکننده نشان دادهاند، بتوانند در حمله خلاقیت نشان دهند و تاکتیکها را آنطور که باید اجرا کنند. ضمن اینکه تیمی که بتواند در سرویسها به عنوان حمله کار و روی توپهای برگشتی موفق عمل کند، میتواند شانس موفقیتهایش را افزایش دهد.»
قوچاننژاد با اشاره به دشواریهای هفته سوم تأکید میکند باید حداقل شش ماه تا یکسال به پیاتزا زمان داد: «هفته سوم کاری به مراتب سختتر در پیش داریم، مخصوصاً که در نخستین بازی هفته سوم برابر لهستان، تیم دوم جدول به میدان میرویم. اما خوشبختانه پیاتزا توانسته این مسئله را در تیم جا بیندازد که بازی با هر نتیجهای که به پایان رسید، چه برد و چه باخت، باید در پایان آن را پشت سر گذاشت و فقط به بازی بعدی اندیشید. این مسئله در هفته دوم کاملاً ملموس بود. مثلاً بازی با آلمان را در حالی که حقمان برد بود، باختیم و تصور میکردیم بازی با هلند به مشکل بخوریم، اما با وجود آنکه بازی دشواری بود به برتری رسیدیم. پس نگرانی بابت شکست احتمالی مقابل لهستان نداریم و میدانیم با کسب هر نتیجهای برای بازی بعدی آماده خواهیم بود. در واقع کامبکهایی که در بازیها زدیم، نشان داد پیاتزا توانسته این مسئله را جا بیندازد که از دست دادن امتیاز، ست یا نتیجه به معنای پایان کار نیست. اما واقعیت این است که به این مربی حداقل باید شش ماه تا یکسال زمان داد، یعنی با وجود امیدواری ایجاد شده باید اندکی هم صبوری به خرج داد.»