
«فتنه ارزي» شكست ميخورد
در همين ارتباط، حسين ابراهيمي عضو جامعه روحانيت مبارز با اشاره به اينكه آشفتگي بازار ارز مقطعي است و به طور حتم حل خواهد شد، گفت: در اينكه تحريمها در شرايط اقتصادي كشورمان تأثير گذاشته است، ترديدي نيست اما طبق اظهار نظر كارشناسان اقتصادي اين تأثير بيش از ۲۰ درصد نبوده و به صورت مقطعي است.
وي افزود: در رابطه با مسائل ارز ميتوان تحريمها و مسائل مديريتي را مقصر دانست اما بيش از اين بايد به اين نكته توجه كرد كه دشمنان جمهوري اسلامي ايران به مانند فتنه سبز، فتنه ارز را نيز براي ضربه زدن به پايههاي اقتصادي كشور طراحي كردند، غافل از اينكه مردم و مسئولان در برابر توطئههاي اقتصادي غرب كوتاه نخواهند آمد و مسير پيشرفت كشور را با جديت تمام ادامه خواهند داد.
ابراهيمي تصريح كرد: در شرايط فعلي اتخاذ رهنمود رهبري در راستاي اجراي اقتصاد مقاومتي مهمترين سازوكار براي مقابله با توطئههاي غرب عليه كشورمان خواهد بود و در راستاي سرو سامان دادن به وضعيت ارز تأثير زيادي خواهد گذاشت.
ملت ايران مشكل اقتصادي موجود را به فرصت تبديل ميكند
همچنين حسين سبحانينيا عضو هيئت رئيسه مجلس نيز با اشاره به اظهارات اخير سخنگوي كاخ سفيد در ارتباط با تأثير تحريمها بر اقتصاد ايران گفت: ملت ايران همانطور كه از ابتداي انقلاب موانع و مشكلات مختلفي را از سر راه خود برداشته و در عرصههاي مختلف پيشرفت داشتهاند، در اين مرحله نيز با موفقيت عبور ميكند و مشكلات اقتصادي موجود نخواهد توانست خللي در عزم و اراده ملت ايران به وجود آورد. وي افزود: در شرايط كنوني كه همه كشورهاي جهان از مشكلات اقتصادي رنج ميبرند، وضعيت كشور ما وضعيت مطلوبي است و ما با مديريت صحيح، مشكلات اقتصادي كنوني را پشت سر خواهيم گذاشت و ملت ايران اين مشكلات و تهديدات را به فرصت تبديل كرده و از اين فرصت و فرصتهاي ديگر براي رسيدن به آرمانهاي انقلاب اسلامي استفاده خواهد كرد. عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اظهار داشت: مشكلات اقتصادي موجود در جامعه نه تنها ضربهاي را به كشور وارد نخواهد كرد بلكه موجب انسجام بيشتر داخلي و تكيه بر استعدادهاي بومي خواهد شد.
مسئولان مجلس و دولت در كنار هم اوضاع ارز را سامان ميدهند
حسن كامران نماينده مردم اصفهان و عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هم در اين خصوص اظهار داشت: امروز گرانيها مردم را به ستوه آورده اما اين به آن معني نيست كه نتوان آن را مديريت كرد و به حالت معمول خود درآورد.
وي افزود: امروز دولت امريكا با تحريمهاي خصمانه خود به دنبال تشنج در اقتصاد كشور و در نهايت به دنبال تشنج در اصل نظام است اما ما بايد با انسجام و همدلي نگذاريم كه دشمن از اين فشارها بهرهبرداري سياسي كند.
نماينده اصفهان تصريح كرد: تورم و گراني در اقتصاد همواره و در مقاطع مختلف براي جمهوري اسلامي ايران رخ داده است،به عنوان مثال در سال ۵۷ كه جنگ تحميلي رخ داد با همدلي و وحدت توانستيم به راحتي مشكلات اقتصادي را پشت سر بگذاريم، بدون اينكه كمر كسي از زير بار مشكلات خم شود، امروز نيز بايد مثل سال ۵۷ عمل كرد.
كامران با بيان اينكه امريكا و رژيم صهيونيستي در مورد مردم ايران تحليل غلطي دارند، خاطرنشان كرد: ملت ايران ثابت كرده هر زمان كه نظام و رهبري در ميان باشد با تمام وجود به دفاع برميخيزد و وحدت را بيش از پيش به نمايش خواهد گذاشت. نماينده مردم اصفهان با تأكيد بر اينكه وضعيت اقتصاد امروز كشور دچار نوعي جو رواني است، گفت: بايد در بازار ارز يك مديريت ويژه انجام داد و مسئولان دولتي و مجلسي در كنار هم اوضاع را سر و سامان بخشند.
مسئله ارز مانند ساير بحرانهاي انقلاب گذراست
آيتالله حسن ممدوحي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز درباره ادعاي سخنگوي وزارت خارجه امريكا مبني بر اثرگذاري تحريمها بر ارزش پول ملي كشورمان اظهار داشت: درست است كه كشور دچار برخي كمبودها و ضعفهاست، اما سردمداران امريكا هميشه درصددند كه بيمناسبت ادعا كرده و حرف بزنند. آيتالله ممدوحي دولتمردان امريكا را بيسياست ارزيابي كرد و افزود: آنها حتي نميدانند كه چطور بايد موضعگيري كنند و حرف بزنند، از اين رو مشكلات كشور ما را به تحريمهاي خود منتسب ميكنند كه اين امر صحيح نيست.
عضو مجلس خبرگان رهبري با يادآوري اين نكته كه بحرانهايي همچون مسئله اخير ارز در گذشته هم اتفاق افتاده و جديد نيست، خاطرنشان كرد: امريكا در اشتباه است كه ميخواهد از اين مسئله به نفع خود استفاده كند و امتياز بگيرد و بايد بداند چيزي عايدش نخواهد شد. وي با تأكيد بر اينكه مردم با جنگ رواني و ترفندهاي دشمن آشنا هستند و اين در وحدت ملي بسيار مؤثر است، گفت: مسئله اخير ارز نيز مانند ساير بحرانهايي كه در انقلاب بوده گذراست و كشور از اين مقطع نيز عبور خواهد كرد.
مسئولان براي مهار قيمت ارز و طلا در كشور چارهانديشي كنند
نماينده ولي فقيه در استان مركزي و امام جمعه اراك نيز گفت: مسئولان بايد براي مهار افسار لجامگسيخته ارز و طلا در كشور چاره انديشي كنند.
آيت الله قربانعلي دري نجف آبادي افزود: مسئولان و مديران بايد براي تحقق اقتصاد مقاومتي كه همواره مورد تأكيد مقام معظم رهبري است، صرفه جويي، قناعت، مبارزه همه جانبه با تحريم ها، حفاظت از بيت المال و رسيدگي بيشتر به وضعيت صنعت استان را مورد توجه قرار دهند.
وي در ادامه ضمن محكوميت اقدام اخير دولت امريكا در خصوص حذف نام گروهك منافقين از فهرست تروريستها گفت: امريكا به خوبي از جنايتهاي اين گروه تروريستي در ايران و عراق آگاه است و با اين اقدام تنها دشمني ديرينه خود با نظام جمهوري اسلامي ايران را بار ديگر به دنيا ثابت كرد. نماينده ولي فقيه در استان مركزي ادامه داد: دولت امريكا پس از سالها پنهان كاري درحمايت از گروهك منافقين با خارج ساختن نام اين گروهك از فهرست تروريستي آن كشور، ثابت كرد كه رفتارهاي استكبار جهاني با هيچ منطقي سازگاري ندارد.