به گزارش جوان آنلاین : مجید محمدی مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان گفت: در سال جاری معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی برای کشت محصولات بهاره و تابستانه بر سه مقوله آب، کود و خاک بهمنظور ارتقای بهرهوری تمرکز و برنامه ریزی کرده است.
محمدی با اشاره به شاخص نخست، آب تاکید کرد و افزود :به این منظور توزیع کود از طریق سامانه کنترل و پایش مواد کودی بر اساس سطح مصوب الگوی کشت انقباضی۵۴ هزار و۲۱۷ هکتار برای ۱۳ محصول زراعی شامل« شلتوک، ذرت علوفه ای ، پنبه، هندوانه ، خیار،، گوجه فرنگی ، کنجد ، آفتابکردان ، سویا، خربزه ، توتون ، ارزن و سورگوم» وحجم آب مصرفی طراحی شده و همچنین این سامانه بر اساس الگوی مصرف کشاورزان را راهنمایی میکند
محمدی ادامهداد: شاخص دوم، تغذیه گیاهی و کود است که این شرکت طی چهار ماهه سال جاری توانسته است مقدار ۳۲ هزار و۳۹۲ تن انواع کود « ازت ، فسفات وپتاس» را از طریق ۱۳۵ مراکز توزیع کود در سطح شهرستانهای استان توزیع و در اختیار کشاورزان و بهره برداران قرار دهد که این رقم، افزایش معنادار توزیع کود را نسبت به مدت مشابه سال قبل ،۲۲ هزار و۱۵۹ تن بوده را نشان می دهد .
وی خاطرنشان کرد: اگر میزان کود تامین شود، بهرهوری ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا میکند.
او توصیح داد: هر کدام از مواد کودی « ازت ، فسفات وپتاس » که بیشتر در کشاورزی ما استفاده می شود مانند گروههای غذایی انسانها شامل ویتامین ، پروتئین، کربوهیدراتها و دیگر مواد که برای رشد گیاهان هم خاصیت بخصوص خود دارند نمی شود یکی را جای دیگری بکار برد.
وی در ادامه به موضوع بعدی زمین و تناسب خاک برای کشت و کار است اشاره کرد و گفت : که در زمینهای مستعد، رشد محصولات کشاورزی بیشتر خواهد بود.
وی با بیان این که توسعه نیافتگی کشاورزی حفاظتی در این استان، موجب فقر ماده آلی خاک شده است .
او افزود: خاک مناسب برای کشاورزی خاکی است که دارای ۵ درصد مواد آلی باشد.
وی اظهار کرد: به ازای هریک دهم درصد افزایش مواد آلی خاک، با توجه به نوع محصول، بین ۱۰۰ تا۳۰۰ کیلوگرم افزایش محصول خواهیم داشت و با افزایش مواد آلی خاک ، قابلیت نگهداری آب و مواد غذایی نیز بهبود می بابد