جوان آنلاین: با شروع تابستان یکبار دیگر جهادگران همه به میدان آمدهاند تا با برگزاری اردوهای جهادی در مناطق کمبرخوردار به رفع محرومیتها بپردازند. بر همین اساس و در راستای مشارکت در بازسازی مناطق آسیبدیده از جنگ ۱۲ روزه، طلاب جهادگر از حوزه علمیه همدان به منظور کمکرسانی به تهران اعزام شدند. داود امیدی پسند، مدیر مرکز مطالعات و عملیات جهادی بسیج سازندگی استان همدان در گفتوگو با «جوان» به تشریح برنامههای این گروه جهادی پرداخت.
مدیر مرکز مطالعات و عملیات جهادی بسیج سازندگی استان همدان با بیان اینکه طبق سنت همه ساله، با شروع تعطیلات تابستان گروههای جهادی اقدام به برگزاری اردوهای جهادی و خدمترسانی میکنند که امسال نیز همزمان با سراسر کشور در همدان گروههای جهادی پای کار آمدهاند، میگوید: تفاوتی که اردوهای امسال با سالهای گذشته دارد، این است که امسال مقارن با دو اتفاق و حادثه شده است؛ یکی همزمانی با ایام سوگواری دهه اول محرم و شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین (ع) و دیگری مصادف با تجاوز ددمنشانه و ناجوانمردانه رژیم غاصب و جعلی صهیونی به میهن عزیزمان است که بسیج سازندگی استان با شعار «همدلی حسینی» اقدام به اعزام جهادگران جهت خدمترسانی به مناطق آسیبدیده از این تجاوز دشمن غاصب کرده و با هدف تقویت توان ملی در مدیریت بحرانها و بازسازی مناطق آسیب دیده، فراخوان سراسری برای جذب نیروهای داوطلب مردمی و متخصص منتشر کرده است.
امیدی پسند، با اشاره به اینکه در راستای تقویت توان امدادی و بازسازی کشور در مواجهه با حوادث طبیعی و جبران خسارات گذشته، سازمان بسیج سازندگی فراخوان عمومی برای جذب نیروهای داوطلب مردمی و جهادی با تخصصهای مختلف را منتشر کرده است، ادامه میدهد: این فراخوان که ابعاد گستردهای را شامل میشود، درصدد است تا از ظرفیتهای پنهان جامعه برای خدمترسانی در شرایط بحرانی و پسابحران بهرهبرداری کند.
وی با بیان اینکه کشور ما همواره با پدیدههای طبیعی گوناگون از جمله سیل و زلزله روبهرو بوده است، علاوه بر این، لزوم بازسازی مناطق و جبران خسارات ناشی از دوران دفاعمقدس نیز همواره در دستور کار قرار داشته است، تصریح میکند: در تمامی این موقعیتها، حضور خودجوش و مسئولانه مردم در قالب گروههای جهادی، همواره عاملی کلیدی در موفقیت و عبور از بحرانها بوده است.
این جهادگر فعال با تأکید بر اینکه در بسیج سازندگی بر این باوریم که مشارکت فعال و سازمانیافته مردم، ستون فقرات هرگونه عملیات امدادی و بازسازی است، میگوید: هدف اصلی این فراخوان، شناسایی، جذب و سازماندهی نیروهای متخصص مردمی است تا در زمان نیاز با حداکثر کارایی به هموطنان خود یاری رسانند.
وی با اشاره به اینکه بنا بر اعلام بسیج سازندگی، طیف وسیعی از مهارتها برای این فعالیتهای جهادی مورد نیاز است، تصریح میکند: این تخصصها شامل اپراتوری ماشینآلات سنگین و عمرانی، آشپزها و نانواها، تعمیرکاران لوازم خانگی، جوشکاران و برشکاران، گروههای تاسیسات برقی و مکانیکی و استادکاران ساختمان میشود؛ این تنوع در تخصصها نشاندهنده رویکرد جامع و همهجانبه بسیج سازندگی برای پوشش تمامی نیازهای مرتبط با امداد، آواربرداری، تأمین مایحتاج اولیه و بازسازی زیرساختها در مناطق آسیبدیده است.
تداوم روحیه جهادی در عرصههای مختلف
مدیر مرکز مطالعات و عملیات جهادی بسیج سازندگی همدان با اشاره به تداوم روحیه جهادی در میان نیروهای بسیجی، به نمونهای از فعالیتهای اخیر اشاره کرده و میگوید: در ادامهمسیر خدمترسانی، اخیراً تعدادی از طلاب بسیجی و جهادی استان همدان در قالب یک اردوی جهادی، برای خدمترسانی و بازسازی منازل آسیبدیده از جنگ تحمیلی، به تهران اعزام شدند که این اقدام، علاوه بر مقابله با بلایای طبیعی، نشانگر تعهد جهادگران به جبران خسارات گذشته و بازسازی مناطق آسیبدیده از جنگ است.
وی با تأکید بر اینکه ما معتقدیم که «جهاد ادامه دارد» و این مفهوم، فراتر از میدان نبرد، شامل خدمترسانی بیوقفه به مردم در هر عرصهای است، ادامه میدهد: روحیه ایثارگری و آمادگی برای خدمت که ریشه در فرهنگ غنی ما دارد، موتور محرک تمامی این فعالیتهاست.
امیدیپسند با بیان اینکه علاقهمندان و متخصصان واجد شرایط در سراسر کشور میتوانند برای ثبت نام و اعلام آمادگی خود به بسیج سازندگی نواحی مقاومت سپاه در شهرستانهای محل سکونت خود مراجعه کنند، خاطرنشان میکند: این فراخوان، گامی مهم در راستای افزایش تابآوری ملی و ارتقای توانمندیهای جامعه در مواجهه با چالشهای پیشرو ارزیابی میشود.