جوان آنلاین: رئیسجمهور امریکا که پیشتر هم ایران به او نشان داده، غنیسازی در خاک ایران، خط قرمزی است که امکان تخطی از آن وجود ندارد، همچنان به دنبال همدستی با صهیونیستها در تجاوز به ایران و اقدام در هدف قرار دادن تأسیسات هستهای ایران، رؤیای توقف غنیسازی صفر را در سر میپروراند.
به گزارش «جوان»، دونالد ترامپ پس از دستور تجاوز به خاک ایران با مشارکت دیگر همپیمانانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) گفته بود که هیچ پیشنهادی به ایران نمیدهد، چرا که امریکا موفق شده است تأسیسات هستهای ایران را کاملاً نابود کند. ولی او اخیراً در جریان یک گفتوگو، یک بار دیگر گفته است که اگر ایران به غنیسازی ادامه دهد، در حمله به ایران تردیدی نخواهد داشت. رجزخوانیهای ترامپ در شرایطی است که او با اشاره به گفتوگوی خود با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، از احتمال توافق دائمی با ایران سخن گفت که با توجه به اظهارات قبلی وی میتوان حدس زد که موضوع غنیسازی صفر هم، ذیل این توافق قرار میگیرد. ترامپ، همزمان، استیو ویتکاف مذاکرهکننده ارشد امریکا را هم مأمور کرده تا باز هم بر طبل مذاکره و توافق با ایران بکوبد و البته آن را به توقف غنیسازی اورانیوم در ایران مشروط کند. اظهارات متیو ویتاکر، سفیر امریکا در ناتو نیز بر سلسله اظهارات زیادهخواهانه امریکاییها حول محور مذاکره تأکید دارد. ویتاکر روز یکشنبه ادعا کرد: «ایران باید صلح را انتخاب کند. اسرائیل همه نیروهای نیابتی ایران، یعنی حماس، حزبالله و حوثیها را نابود کرده است.» او مدعی شد: «ایران باید به میز مذاکره بازگردد و به یک توافق صلح با امریکا و اسرائیل دست پیدا کند. این کشور باید اعلام کند که متقاضی حضور در جهانی است که خواستار رونق و آیندهای روشن برای شهروندان خود هستند.» سفیر امریکایی، ضمن اعتراف به مشارکت امریکا در جنایات صورت گرفته علیه ملت ایران، گفت: «ما با عملیات خود در دریای سرخ علیه حوثیها و حمله به ایران، به اسرائیلیها کمک کردیم و در حمله امریکا به ایران، همه تأسیسات هستهای ایران به کل نابود شدهاند.»
ایران غنیسازی صفر را نمیپذیرد
امریکاییها با هر وسیله ممکن سعی میکنند غنیسازی صفر در داخل خاک ایران را به تهران تحمیل کنند، اما در عین حال، به این پرسش پاسخ نمیدهند که حالا و پس از سپری کردن ۱۲ روز جنگ تحمیلی، همدستی آشکار امریکا با صهیونیستها در تجاوز به خاک ایران و دفاع جانانه تهران، اصولاً چرا باید طرف ایرانی، چنین درخواستی را قبول کند؟ آنهم در شرایطی که ایران، این لفاظی امریکاییها را پیش از تجاوز صورت گرفته و طی چندین دور مذاکره رد کرده است. سیل اظهارات کارشناسی، نگاه توأم با توهم امریکا را به شدت زیر سؤال میبرد. میشل دوکلو، دیپلمات سابق فرانسوی به واشینگتنپست گفته که ترامپ، احتمالاً میداند که برنامه هستهای ایران را از بین نبرده است. دیوید آلبرایت از مؤسسه علوم و امنیت بینالمللی هم تأکید دارد که حملات، اثرات شدیدی بر غنیسازی داشتهاند و بازسازی کامل آن ماهها طول خواهد کشید. با این حال، وی تأیید کرده که ایران هنوز ذخیره اورانیوم غنیشده دارد و بازگشت به صفر، از منظر سیاسی و فنی امکانپذیر نیست. همچنین، باربارا سالوین، تحلیلگر مرکز استیمسون معتقد است پس از حملات، ایران تمایل بیشتری برای توسعه مخفی غنیسازی و احتمالاً رسیدن به غنیسازی به عنوان اهرم بازدارنده خواهد داشت. ریچارد نفیو، پژوهشگر کالج کلمبیا و معاون ویژه پیشین امریکا برای ایران معتقد است: «حملات اخیر غنیسازی را از لحاظ زمانی به تعویق انداخته، اما نابودگری کامل برنامه هستهای ایران منتفی است. تحت این شرایط، «غنیسازی صفر» برای ایران قابل قبول نخواهد بود.» آمباسادور دانیل کرتزر، سفیر پیشین امریکا در اراضی اشغالی و استاد پرینستون هم تأکید دارد که زیرساختهایی مانند فردو همچنان فعالاند و زیر فشار، تنها محدودسازی تحت نظارت و نه موضوع غنیسازی صفر میتواند مورد بحث قرار گیرد.
موضعگیری بریکس علیه تجاوزگری صهیونیستها
نشست سران بریکس عرصه محکومیت جنایات صهیونیستها بود. در بیانیه هفدهمین اجلاس این گروه، ضمن طرح درخواست خروج رژیم صهیونیستی از غزه، حمله تجاوزکارانه این رژیم به ایران را محکوم کردند و از دولت نتانیاهو خواستند که نیروهای خود را از نوار غزه خارج کند و خواستار راهحلهای عادلانه و پایدار برای درگیریها در سراسر غرب آسیا شدند. سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه نیز که به نمایندگی از ایران در اجلاس سران بریکس شرکت کرد، یادآور شد که منشور ملل متحد و نظام حقوقی بینالمللی برخاسته از آن باید حافظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی دولتها در برابر امیال مخرب و ارادههای خودسرانهای باشند که در صورت مهار نشدن، میتوانند صلح و امنیت جهانی را به خطر اندازند. وزیر امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: «ملت من با پایداری و عزم راسخ، در برابر این تجاوزات آشکار ایستادگی کرد و مهاجمان، پس از مقاومت قهرمانانه نیروهای مسلح قدرتمند ما، ناگزیر به توقف حملات خود شدند. ما بیتردید در آینده نیز در برابر هر تجاوزی با تمام توان از خود دفاع خواهیم کرد. اما مسئله ناامنی در منطقه ما تا زمانی که قانونشکنی و یاغیگری رژیم اسرائیل از سوی حامیان و توجیهگرانش پشتیبانی و تشویق شود، حل نخواهد شد.»