کد خبر: 1297534
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۷

جوان آنلاین: کانال تلگرامی اندیشکده تهران نوشت:

در پی درگیری‌های اخیر میان هند و پاکستان، نبرد جنگنده‌ها و تسلیحات پاکستانی ساخت چین و جنگنده‌ها ‏و تسلیحات هندی ساخت غرب یا روسیه مورد توجه ارتش‌های جهان و تحلیل‌گران نظامی ‏قرار گرفته است.

روند جنگ هوایی

در نخستین ساعات بامداد ۷ مه ۲۰۲۵ نیروی هوایی هند ده‌ها فروند از ‏جنگنده‌های خود را به پرواز درآورد. ارتش پاکستان که از روز‌های قبل از طرح حمله احتمالی هند ‏آگاه شده بود در شب نخست درگیری به سرعت فورمیشن پروازی جنگنده‌های هندی را کشف کرده و ‏دستور مقابله جنگنده‌های رهگیر پاکستانی با هواپیما‌های مهاجم هندی را صادر می‌کنند. ‏

‏۳۲ فروند جنگنده پاکستانی از مدل ‏J-۱۰‌‏ و ‏JF-۱۷‎، از پایگاه‌های ‏هوایی نزدیک مرز به پرواز در می‌آیند. پس از اینکه جنگنده‌های هندی اقدام به شلیک موشک‌های هوا به ‏سطح اسکالپ و براهموس به سمت اهدافی در خاک ‏پاکستان می‌کنند، دستور به مقابله جنگنده‌های پاکستانی صادر می‌شود. ‏جنگنده‌های پاکستانی با شلیک موشک‌های هوا به هوای دوربرد ۱۵‏PL-‌‏ ساخت چین، ۶ فروند هواگرد هندی ‏شامل ۵ جنگنده و یک پهپاد را سرنگون می‌کنند. پاکستانی‌ها مدعی شده‌اند هیچ هواگرد پاکستانی نیز آسیب ‏ندید.

شکست دسته پروازی جنگنده‌های رافائل، موجب وحشت شدید سایر هواپیما‌های هندی شده و آنها عملیات را نیمه‌کاره رها می‌کنند. به گفته منابع پاکستانی تنها ۶ فروند موشک کروز هواپرتاب ‏هندی با عبور از سد دفاعی ارتش پاکستان به اهداف خود اصابت کرده‌اند. منابع هندی سقوط دست کم ۳ ‏فروند جنگنده خود را تایید کردند.

جنگنده ‏J-۱۰‌‏ و موشک ‏PL-۱۵ E‏ ‏

استفاده پاکستان از موشک چینی ‏PL-۱۵‌‏ که توسط جنگنده‌های چینی ‏JF-۱۷ B ۳‌‏ و جنگنده ‎ J-۱۰ CE‏ نیروی هوایی پاکستان حمل می‌شود توضیح می‌دهد که چرا هندی‌ها متوجه نشدند که چه اتفاقی برای ‏جنگنده‌هایشان رخ داده است. پس از موفقیت جنگنده ‏J-۱۰ C‏ در جنگ هند و پاکستان، سهام شرکت چنگدو که سازنده این جنگنده است ‏تاکنون بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.

جنگنده‌های رافائل

سرنگونی جت‌های جنگنده رافائل نسل ۴++ ساخت فرانسه، فاجعه‌ای واقعی برای اعتبار جنگنده‌های اروپایی ‏است؛ زیرا رافائل پس از اف-۳۵ آمریکایی، مدرن‌ترین جنگنده اروپایی در حال خدمت است. اگرچه رافائل به فناوری‌های نسل پنجم نزدیک شده، اما فاقد ویژگی بارز پنهان‌کاری کامل (‏stealth‏) است. ‏ بزرگترین بازنده نبرد هوایی شب ۷ مه نیز شرکت داسو فرانسه بود که سال‌ها تبلیغات فراوانی برای جلب ‏مشتری برای جنگنده‌های مدرن رافائل خود کرده بود.

موشک‌های براهموس هند

در زمینه دارایی‌های تسلیحاتی تهاجمی هوابرد هند موشک براهموس قابل ذکر است که بر اساس موشک ضد کشتی ‏P-۸۰۰ Onyx‏ یا همان یاخونت ‏توسعه داده شده است. ‏اگر موشک‌های براهموس در ارتفاع پایین حمله کنند، سازماندهی هشدار زودهنگام و رهگیری به موقع جنگنده‌های ‏حامل دشوار است. در نتیجه، هند می‌تواند با استفاده از موشک‌های براهموس، مرتباً از سد دفاعی عبور کرده و پایگاه‌های پاکستان ‏را هدف قرار دهد.

سامانه دفاع هوایی دوربرد پاکستان (‏HQ-۹‌‏) ‏

طبق اعلام منابع پاکستانی نیروی هوایی هند یک موشک پدافندی دوربرد ۴۰‏N ۶ E‏ از سامانه ‏پدافندی ‏S-۴۰۰‌‏ خود در پایگاه نیروی هوایی آدامپور شلیک کرد که توسط سامانه دفاع هوایی دوربرد ‏پاکستان (‏HQ-۹‌‏) بر فراز دینگا در گجرات، رهگیری شد. سابقه جنگ ‏اوکراین نشان‌داد عموم سامانه‌های پدافندی اوکراین موفقیت پایینی در رهگیری موشک‌های ‏S-۳۰۰/۴۰۰‌‏ ‏دارند. در صورت صحت ادعای فوق، این امر موفقیتی برای سامانه HQ-۹ ‏ساخت چین به‌شمار ‏می‌رود. ‏

تقابل جنگنده ‏JF-۱۷‌‏ و پدافند هوایی ‏S-۴۰۰‎

طبق کنفرانس مطبوعاتی ارتش پاکستان (‏ISPR‏)، جنگنده ‏JF-۱۷‌‏ مجهز به موشک ‏مافوق صوت ضد رادار ‏CM-۴۰۰ AKG‏ ساخت چین در دو نقطه با سامانه پدافند هوایی ‏S-۴۰۰‌‏ هند درگیر ‏شد و واحد‌های سامانه پدافندی ‏S-۴۰۰‌‏ را در آدامپور هند منهدم کرد. گفته می‌شود پاکستان قبل از درگیری، مختصات دقیق مواضع سامانه پدافند هوایی ‏S ۴۰۰‌‏ هند را از طریق ‏سازمان هوافضا به دست آورده و رادار و سایر اجزای آن را شناسایی کرده بود. ‏

عرصه زمینی؛ موشک‌های فتح و توپ‌های هویتزر خودکششی

در عرصه زمینی نیز پاکستان موشک‌های هدایت‌شونده فتح با برد یش از ۱۴۰ کیلومتر، دارای ‏سیستم ناوبری اینرسی (‏INS‏) و با دایره خطای احتمالی ‏ (‏CEP‏) آن کمتر از ۱۵ متر را به سمت اهداف هندی شلیک کرد.

برچسب ها: تسلیحات ، هند ، پاکستان
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار