تبلیغات :::...::..::..
برای موفقیت در هر کاری به یک نقشه راه یا بهاصطلاح road map احتیاج خواهید داشت که نقاط کلیدی مسیر پیشرفت را از ابتدا برای شما مشخص کند.
خیلی از افراد هنوز نمیدانند که چگونه انگلیسی یاد بگیریم، از کجا باید شروع کنیم یا چه مسیری را باید طی نماییم. نقشه راه، مسیر کلی را ترسیم میکند و مراحلی که باید برای یادگیری کامل زبان انگلیسی پشت سر بگذارید را به شما نشان میدهد.
Road map دقیق و پیشرفته یادگیری زبان انگلیسی شامل مراحل زیر است:
* تعیین سطح
* هدفگذاری
* انتخاب روش یادگیری
* انتخاب منابع آموزشی مناسب
* پیدا کردن نقاط ضعف
* برنامهریزی دقیق و منظم
* تکرار و تمرین
* غوطهور شدن در زبان انگلیسی
* ارزیابیهای مداوم
* تسلط به زبان انگلیسی
در ادامه به توضیح بیشتر هر یک از این مراحل میپردازیم.
اولین کاری که باید برای آغاز یادگیری زبان انجام دهید، تعیین سطح است. برای این کار لازم نیست حتماً به کلاسهای آموزش زبان مراجعه کنید، بلکه بسیاری از سایتها بهصورت رایگان کار تعیین سطح را برای شما انجام میدهند. برای این کار یک آزمون سطحبندیشده از شما گرفته میشود که عملکردتان در آن نشان میدهد سطح زبان انگلیسی شما در چه حد است.
تعیین سطح برای مشخص کردن برنامه آموزشی بسیار مهم و کلیدی است. حتی اگر تصمیم گرفتهاید بهصورت خودخوان یا حتی تفریحی مهارتهای زبان انگلیسی خود را تقویت کنید، توصیه میکنیم حتماً ابتدا کار تعیین سطح را انجام دهید، زیرا استفاده از منابع آموزشی بالاتر یا پایینتر از سطح شما تنها باعث اتلاف وقت و بیانگیزگی خواهد شد.
هدفگذاری برای یادگیری زبان انگلیسی دو بخش دارد:
· ابتدا باید مشخص کنید که هدف کلی شما از یادگیری زبان انگلیسی چیست؟ آیا میخواهید بهصورت عمومی این زبان را یاد بگیرید؟ میخواهید در کورسهای دانشگاهی خارج از کشور شرکت کنید؟ یادگیری در حد توریستی برای شما کافیست؟ میخواهید در آزمون آیلتس شرکت کنید یا هر چیز دیگر. تعیین هدف کلی برای پیدا کردن مسیر آموزشی صحیح و سریع بسیار مهم است.
· هدفگذاری شامل تعیین زمانی که قصد دارید صرف آموزش زبان بکنید نیز هست. بهعنوان مثال، خیلی از افراد نمیتوانند بیشتر از روزی نیم ساعت زمان صرف یادگیری زبان کنند و میخواهند بدانند با این میزان زمان چقدر طول میکشد تا به انگلیسی مسلط شوند. از طرف دیگر، خیلیها حاضرند زمان بیشتری را صرف کنند، اما در عوض زودتر انگلیسی را یاد بگیرند.
ببینید که با کدام روش آموزشی راحتتر هستید. خیلی از افراد تا زمانی که در یک کلاس گروهی شرکت نکنند و در میان یک جمع حاضر نباشند، انگیزه لازم برای یادگیری ندارند. اینگونه افراد بهتر است در کلاسهای حضوری شرکت کنند.
از طرف دیگر، خیلی از افراد هستند که با خودآموزی راحتتر هستند و بازدهی بیشتری در تنهایی و خلوت دارند. این افراد میتوانند از کورسهای آنلاین و دورههای آموزشی معتبر نهایت استفاده را ببرند.
توجه داشته باشید که چه کلاسهای حضوری و چه دورههای خودآموز، میتوانند متدهای آموزشی مختلفی داشته باشند. شما باید متناسب با سلیقه، زمان و هدفهای خود دورهای را انتخاب کنید که با متد آموزشی آن راحتتر هستید.
یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است در مسیر یادگیری زبان انگلیسی بیفتد، رفتن سراغ منابع آموزشیایست که متناسب با سطح زبان انگلیسی شما نیستند. بهعنوان مثال، مطالعه کتابهای انگلیسی بسیار خوب است، اما زبانآموزی که در سطح مبتدی یا اوایل متوسطه است، نباید سراغ رمانهای چارلز دیکنز برود، بلکه باید از داستانهای سادهتر شروع کند.
منابع آموزشی مناسب، آنهایی هستند که حداقل ۸۰ تا ۹۰ درصد آنها را متوجه میشوید، زیرا هدف آموزشی، یادگیری همان ۱۰ الی ۲۰ درصد مطلب جدید است. زمانی که زودتر از موعد سراغ منابع پیشرفتهتر میروید، ناگهان میبینید که بادرک تنها ۲۰ درصد مطلب، باید ۸۰ درصد نکته جدید یاد بگیرید که هیچ زمینهای هم در آن ندارید.
این مسئله بهخصوص در روشهای آموزشی خودآموز بسیار مهم است. در کلاسهای حضوری، معلمها اصولاً بر اساس کتابهای سطحبندیشده استاندارد پیش میروند.
هیچکس کامل نیست. همه ما در هنگام یادگیری زبان انگلیسی ضعفهای خودمان را داریم. بعضی در یادگیری لغات بااستعدادتر هستند، برخی در درک گرامر. بعضی مهارت شنیداری و گفتاری بهتری دارند و بعضی مهارت خواندن و نوشتاری.
مهم این است که نقاط ضعف خود را پیدا کنید. اگر سؤال یا نکته مبهمی دارید از معلم خود بپرسید. بیشتر وقت خود را صرف یادگیری بخشهایی بکنید که در آنها مشکل دارید. یادتان باشد که برای تسلط به زبان انگلیسی، دایره واژگان، گرامر و مهارتهای چهارگانه شما باید همگی در سطحی نزدیک به هم باشند.
اگر واقعاً میخواهید زبان انگلیسی را یاد بگیرید، مطمئن باشید که به یک برنامهریزی دقیق نیاز دارید و تا زمانی که به آن متعهد نباشید، پیشرفت نخواهید کرد. اگر در کلاسهای حضوری شرکت میکنید، حتماً تمام تلاش خود را بکنید تا هیچ جلسهای را از دست ندهید، اما اگر از دورههای آموزشی استفاده میکنید، اهمیت برنامهریزی دوچندان خواهد شد.
برای یادگیری ملزم هستید برنامه زمانی مشخصی را برای آموزش تنظیم کنید. این برنامه باید شامل هدفگذاریهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت باشد. اگر گامبهگام حرکت کنید و بتوانید به هدفهای کوچک خود دست پیدا کنید، مطمئن باشید با تکیه بر این نظم، شاهد پیشرفتی چشمگیر در مدت زمانی کوتاه خواهید بود.
یادتان باشد که بدون برنامهریزی از بهترین دورههای آموزش زبان انگلیسی دنیا هم هیچ نتیجهای نخواهید گرفت.
به قول پیکاسو، راز موفقیت در سه چیز است: تمرین، تمرین، تمرین.
تنها کسانی واقعاً میتوانند به انگلیسی مسلط شوند که مدام در حال تکرار و تمرین آموختههای خود باشند. تمرین و تکرار باید جزئی از روتین آموزشی شما باشد، زیرا انگلیسی بسیار فرّار است. اگر باور ندارید، سه ماه انگلیسی را تمرین نکنید و خودتان ببینید که چقدر زود خیلی از چیزها را فراموش میکنید!
استفاده از فلشکارتهای آموزشی، مطالعه منابع آموزشی تکمیلی، تمرین مکالمه با آشنایانی که به انگلیسی مسلط هستند و غیره برای یادگیری بهتر زبان ضروری هستند.
برای یادگیری هر زبانی باید در آن غوطهور شوید. در کنار تمام مراحل آموزشی، باید خودتان را مدام در معرض زبان انگلیسی قرار دهید. تا میتوانید آهنگ و پادکست انگلیسی گوش کنید، اخبار انگلیسی را دنبال کنید، فیلم و سریال زبان اصلی ببینید، کتاب انگلیسی بخوانید، نامه انگلیسی بنویسید و خلاصه هر کاری که از دست شما برمیآید انجام دهید.
بخش مهمی از یادگیری انگلیسی، تربیت ذهن برای انگلیسی فکر کردن است. زمانی که ذهن شما یاد بگیرد به زبان انگلیسی هم فکر کند، آن موقع میتوانید مطمئن باشید که این زبان به بخشی از وجود شما تبدیل شده.
یکی از مشکلاتی که اکثر زبانآموزان خوب به آن دچار میشوند، اعتمادبهنفس بیش از حد است. خیلیها بعد از اندکی پیشرفت احساس میکنند که به اندازه کافی انگلیسی را یاد گرفتهاند و سرعت یا کیفیت یادگیری خود را پایین میآورند. از همین جهت، شما حتی بعد از اتمام دوره آموزشی نیز همواره به دورههای ارزیابی نیاز دارید تا بفهمید که مهارتهای انگلیسی شما اکنون در چه سطحی قرار دارد.
در آخرین گام، زمانی که تمامی این مراحل را پشت سر گذاشتید، خواهید دید که به زبان انگلیسی کاملاً مسلط شدهاید و نهتنها از پس نیازهای ارتباطی خود بهخوبی برمیآیید، بلکه آمادگی لازم برای شرکت در هر نوع آزمون زبانی را دارید.
آشنایی با road map یا نقشه راه یادگیری انگلیسی به شما کمک میکند تا تصویر روشنتری از آنچه در انتظارتان است داشته باشید و بهتر و مؤثرتر عمل کنید.