جوان آنلاین: «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز آزادی مطبوعات در بیانیهای اعلام کرد خبرنگاران همواره در طول انجام وظیفه خود در معرض حملات، بازداشت، سانسور، ارعاب، خشونت و مرگ قرار میگیرند و آمار مرگ و میر آنها در مناطق جنگی، به ویژه در غزه، رو به افزایش است.
روزنامه القدس العربی نوشت گوترش در ادامه به کاربرد هوش مصنوعی در دنیای رسانه پرداخت که میتواند در بسیاری از موارد به جای خبرنگاران انسان فعالیت کند و عاملی برای نجات خبرنگاران از خطر مرگ و تهدید باشد و در عین حل هشدار داد برخی از هوش مصنوعی برای نظارت بر خبرنگاران و شهروندان استفاده میکنند که تأثیر منفی بر آزادی بیان دارد.
رژیم صهیونیستی دشمن اول مطبوعات و قاتل اول خبرنگاران در سراسر جهان
در همین حال، مرکز حقوق بشر فلسطین هم به مناسبت روز آزادی مطبوعات با صدور بیانیهای اعلام کرد خبرنگاران در فلسطین در بدترین شرایط خبرنگاری معاصر قرار دارند. آنها نه تنها با جان خود، بلکه با جان خانوادههایشان نیز برای حرفه خود هزینه دادند، زیرا آنها بیش از یک سال و نیم نسلکشی مداوم نیروهای اشغالگر در نوار غزه را پوشش داده و پخش کردند.
در این بیانیه آمده است نیروهای اشغالگر از سوم مه ۲۰۲۴ تا سوم مه ۲۰۲۵ به صورت هدفمند خبرنگاران فلسطینی را در غزه، در چارچوب بخشی از نسلکشی خود هدف قرار دادند. در نتیجه این حملات، دستکم ۷۴ خبرنگار به شهادت رسیدند. علاوه بر این، خبرنگاران دیگری در جریان حملات هوایی کورکورانه به اهداف غیرنظامیان در سراسر غزه از جمله تأسیسات، نهادها، منازل، جادهها و بازارها به شهادت رسیدند. از هفت اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۲۱۲ خبرنگار شهید و ۱۹۰ خبرنگار دیگر زخمی شدند.
در این بیانیه از جامعه جهانی خواسته شده است به صورت علنی شهادت خبرنگاران را محکوم کند و رژیم صهیونیستی را به عنوان قدرت اشغالگر، برای توقف این حملات و حمایت بینالمللی از غیرنظامیان تحت فشار قرار دهد.
مرکز حقوق بشر فلسطین در بیانیه خود از دادستانی کل دیوان کیفری بینالمللی خواست اقدامات ملموسی برای انجام تحقیقات درباره کشتار غیرنظامیان فلسطینی از جمله کشتار خبرنگاران انجام دهد. این مرکز از نهادهای بینالمللی ذیربط خواست رژیم صهیونیستی را تحت فشار بگذارند تا به قوانین بینالمللی عمل کنند.