کد خبر: 1293559
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبرداد:
اصفهان - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از نجات ۲۴۰ جنین در سال گذشته از سقط عمدی خبر داد و گفت: با ارائه مشاوره در مراکز بهداشتی و مراکز مردمی اصفهان مانند «نفس» در سال گذشته، ۶۶۳ مادر که قصد سقط عمدی داشتند به مراکز مشاوره‌ ما مراجعه کردند که از این تعداد، ۵۱۹ نفر از تصمیم خود منصرف شدند و در نهایت ۲۴۰ نوزاد به دنیا آمدند.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین دکتر گله داری معاون بهداشتی دانشگاه نیز طی سخنانی با اشاره به شعار امسال هفته سلامت “سرآغازی سلامت، آینده ای سرآمد ” افزود: این شعار بر اهمیت مراقبت های اولیه بهداشتی به ویژه در دوران بارداری و نوزادی تاکید گردیده و نقش کلیدی آن ها را در تضمین آینده ای سالم برای جامعه برجسته می کند.

وی همچنین هفته سلامت را فرصتی مغتنم برای یادآوری اهیمت بهداشت، پیشگیری و ارتقای سلامت در جامعه نامبرد که رسانه ها به عنوان یکی از ارکان مهم آگاه سازی عمومی، نقشی بی بدیل در ترویج فرهنگ سلامت ایفا می کنند.

دبیر قرارگاه جمعیت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پسماندهای پلاستیکی را به‌عنوان یکی دیگر از چالش‌های کلیدی یادکرد و گفت: پویش جمع‌آوری نایلون و ظروف یک‌بارمصرف غیراستاندارد با مشارکت شهرداری (برنامه «سه فصل عاشقی» در گذر چهارباغ) برگزار می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در پایان با تأکید بر اینکه «بهداشت مقدم بر درمان است؛ سلامت امروز، تضمین‌کننده فردایی ایمن است.» از رسانه‌ها خواست با انعکاس خدمات بهداشتی، به‌ویژه در حوزه مادران و نوزادان، به افزایش سواد سلامت جامعه کمک کنند.

گله‌داری یکی از موانع سلامت مادر و کودک را آلودگی هوا دانست و گفت: امسال با همکاری اداره محیط زیست اپلیکیشنی معرفی می‌شود تا مادران باردار و خانواده‌ها با استفاده از آن در روزهای آلوده از حضور در فضای باز خودداری کنند.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با اشاره به ۱۸ فروردین بعنوان روز جهانی سلامت گفت: شعار امسال این روز، سرآغازی سلامت و آینده‌ای سرآمد» نام گرفته است که بر اهمیت مراقبت‌های دوران بارداری و نوزادی تأکید دارد تا بتوانیم آینده‌ سالم آحاد جامعه را تضمین کنیم.گله‌داری اظهار کرد: هفته سلامت در کشور از اول تا هفتم اردیبهشت‌ برگزار می‌شود تا اجرای برنامه‌های مرتبط با سلامت عمومی و آگاهی‌رسانی به شکل مؤثرتری انجام شود.
وی گفت: اگر بخواهیم جامعه‌ سالم داشته باشیم، باید رفتار مردم تغییر کند و این امر نیازمند تغییر نگرش است و زمانی به این هدف می‌رسیم که سواد سلامت مردم ارتقاء یابد و چنین مطالبه‌ای از عهده صرف وزارت بهداشت خارج است و نیاز به همکاری رسانه‌ها دارد.

حمید گله‌داری به خبرنگاران پیشنهاد داد که به جای استفاده از عبارت «سقط عمدی» از واژه «حفظ حیات جنین» استفاده شود تا در این زمینه فرهنگ‌سازی شود.

وی همچنین به چالش‌های جمعیتی کشور از جمله سالمندی و کاهش موالید اشاره کرد و گفت: طرح آمایش امید، فرزندآوری و جوانی جمعیت از سال ۱۴۰۰ و پس از تصویب قانون حمایت از خانواده آغاز شده است اما بدون همکاری سایر دستگاه‌ها، دانشگاه علوم پزشکی به‌تنهایی قادر به رفع این بحران نخواهد بود.

گله‌داری یکی از موانع سلامت مادر و کودک را آلودگی هوا دانست و گفت: امسال با همکاری اداره محیط زیست اپلیکیشنی معرفی می‌شود تا مادران باردار و خانواده‌ها با استفاده از آن در روزهای آلوده از حضور در فضای باز خودداری کنند.

وی همچنین کنترل منابع آلاینده ثابت و متحرک در شعاع ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان را خواستار شد تا آثار مُخرب آلودگی هوا کاهش یابد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین با اشاره به ۱۸ فروردین بعنوان «روز جهانی سلامت» گفت: شعار امسال این روز، «سرآغازی سلامت و آینده‌ای سرآمد» نام گرفته است که بر اهمیت مراقبت‌های دوران بارداری و نوزادی تأکید دارد تا بتوانیم آینده‌ سالم آحاد جامعه را تضمین کنیم.

گله‌داری اظهار کرد: هفته سلامت در کشور از اول تا هفتم اردیبهشت‌ برگزار می‌شود تا اجرای برنامه‌های مرتبط با سلامت عمومی و آگاهی‌رسانی به شکل مؤثرتری انجام شود.
وی گفت: اگر بخواهیم جامعه‌ سالم داشته باشیم، باید رفتار مردم تغییر کند و این امر نیازمند تغییر نگرش است و زمانی به این هدف می‌رسیم که سواد سلامت مردم ارتقاء یابد و چنین مطالبه‌ای از عهده صرف وزارت بهداشت خارج است و نیاز به همکاری رسانه‌ها دارد.

                                                             

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار