کد خبر: 1293498
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
روایت معاون سیما از اتفاقات پشت‌پرده برنامه جنجالی و ضد وحدت
این اتفاق انتقام از رسانه ملی در پافشاری و راهبرد وحدت اسلامی است. این امری است که به هر حال ما دیدیم یک جایی رسانه ملی در موضوعی موفق می‌شود و بلافاصله می‌بینیم که عده‌ای علیه آن عمل می‌کنند
سیدمرتضی ذاکر

جوان آنلاین: معاون سیمای رسانه ملی از اعلام جرم علیه هشت نفر و دستگیری و بازداشت چهار نفر از سوی دستگاه قضایی خبر داد و گفت اطمینان نداریم که این اتفاق سهوی بوده باشد، چون فرایند بازبینی و تأیید نهایی از طرف افرادی که از جزئیات آن مطلع بودند، دور زده شده‌است. 
محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی درباره آیتم پخش شده در برنامه سیمای خانواده شبکه یک که در آن توهینی به مقدسات اهل سنت شده است، گفت: ابتدا باید از هموطنان عزیز سنی و شیعه عذرخواهی کنم که این اتفاق ضد وحدت در ایشان ایجاد نگرانی کرد. این اتفاق تأسف‌بار دو جنبه داشت، یک جنبه منفی و یک جنبه مثبت که جنبه مثبت آن این بود که شاهد واکنش‌ها و مواضعی حاکی از بصیرت بودیم که به این اتفاق تلخ گرفته شد. نمونه‌اش را دیدیم از هموطنان اهل سنت، از بزرگان اهل سنت و شیعیان که نسبت به این اتفاق ناگوار اعلام موضع و ابراز نگرانی کردند. 
وی اضافه کرد: این خطای تأسف‌بار تا حدود زیادی مشکوک است و اطمینان نداریم که سهوی بوده باشد، البته بلافاصله پس از اتفاق افتادن آن، شبکه یک خودش متوجه شد و در وسط آیتم، یکی، دو دقیقه بعد آن را قطع کرد. این ویدئو از بستر‌های فضای مجازی در اختیار سازمان صدا و سیما قرار گرفت و بلافاصله در عالی‌ترین و بالاترین سطوح سازمان صدا و سیما موضوع پیگیری شد. کمیته‌هایی تشکیل شد و آقای جبلی خودش شخصاً پیگیر بود که این اتفاق به درستی از مراجع مختلف بررسی شود. 

 ۴ نفر بازداشت و تحت بازجویی
برمهانی تصریح کرد: چند ساعت بعد، هشت نفر از افراد مقصر که هنوز نمی‌دانیم کدام یک از این افراد عمداً و کدام یک سهواً در این اتفاق دخیل بودند، اعلام جرم شدند و به دستگاه قضایی معرفی شدند. در حال حاضر چهار نفر از آنها دستگیر شدند که اکنون بازداشت هستند و تحت بازجویی قرار دارند؛ اتفاقی که به هر حال همه مردم دیدند و می‌دانند که چه بود. 
معاون سیما با اشاره به چهره‌های اهل سنت عنوان کرد: شهید هنیه و شهید سنوار برای ما یک قهرمان و اسطوره هستند. اینها برادران اهل سنت ما بودند و خواهران و کودکان اهل سنتی که در غزه هستند. ما ساعت‌ها برنامه پخش کردیم در همین موضوع و درباره این برادران. در دوره اخیر، ۴۳۸ برنامه با موضوع وحدت پخش شده‌است. 
وی اضافه کرد: این حجم موفقیت و این حجم کار در موضوعات امتی و وحدتی، یک دافعه‌ای دارد و یک عده تقابلی انجام می‌دهند. 
برمهانی یادآور شد: به نظرم این اتفاق انتقام از رسانه ملی در پافشاری و راهبرد وحدت اسلامی است. این امری است که به هر حال ما دیدیم یک جایی رسانه ملی در موضوعی موفق می‌شود و بلافاصله می‌بینیم که عده‌ای علیه آن عمل می‌کنند. 
معاون سیما در عین حال تصریح کرد: آن کسانی که به این ویدئو ضریب داده‌اند، آن کسانی که اولین‌بار آن را پخش کردند، این عقده‌ها و بغض و عصبانیت‌شان را از رسانه ملی در دوره تحولی و راهبرد رسانه ملی در امر وحدت و در موضوعات امتی نشان می‌دهند. آنچه پخش شده‌است، قطعاً در مشی و منش مدیران رسانه ملی نیست و قطعاً در راهبرد‌ها و سیاست‌های کلان نظام و بالاتر از آن در منویات رهبر معظم انقلاب هم نیست. 

 مسیر پخش یک برنامه تلویزیونی
برمهانی در پاسخ به سؤالی درباره فرایند پخش یک برنامه تلویزیونی یادآور شد: برنامه‌ای مثل برنامه‌ای که پخش شد، برنامه زنده است که در لابه‌لای این برنامه زنده، بخش‌های تولیدی یا همان آیتم وجود دارد. این آیتم‌ها توسط یک تیم تولید می‌شوند. این تیم شامل تصویربردار، کارگردان و سایر عوامل است که به تولید آیتم می‌پردازند. پس از تولید، طبیعتاً این محتوا تدوین می‌شود و در اختیار تهیه‌کننده قرار می‌گیرد. 
وی با اشاره به موضوع آیتم برنامه «سیمای خانواده» درباره ازدواج بیان کرد: این محتوا به برنامه تحویل داده می‌شود. قبل از پخش، تدوینگر و کارگردان آن آیتم را بازبینی می‌کنند. سپس، تیم تهیه‌کننده آن را در اختیار گروه برنامه‌ساز سازمانی قرار می‌دهد و این گروه نیز آن را به بخش پخش صدا و سیما ارسال می‌کند. بخش پخش صدا و سیما پس از بازبینی و تأیید نهایی، آن را پخش می‌کند. 
معاون سیما تصریح کرد: دلیل اینکه ما می‌گوییم این اتفاق «مشکوک» است و اطمینان نداریم که سهوی بوده‌باشد، این است که این فرایند توسط افرادی که از جزئیات آن مطلع بودند، دور زده شده‌است. برخی از مراحل بدون آگاهی افراد مربوطه انجام شده‌است. به عنوان مثال، این آیتم به سردبیر برنامه داده نشده‌است یا بعضی از عوامل از آن بی‌خبر بوده‌اند و به طور ناگهانی در برنامه ظاهر شده‌است. خطای اصلی و اولیه، که باید در مرحله بازبینی پخش تشخیص داده می‌شد، به دلیل عدم‌توجه به محتوای آیتم اتفاق افتاده‌است. 
وی درباره پیشگیری از وقوع اتفاقات مشابه تصریح کرد: احتمالاً تحولاتی در نظام تولید و پخش و این فرایند اعمال خواهد شد. سازمان صدا و سیما و معاونت سیما دارای یک فرایند و نظام قرص و محکم برای این قبیل خطا‌ها هستند. در این موضوع، متأسفانه دچار بی‌توجهی شدیم. حتماً بازنگری خواهد شد و حتماً توجه ویژه‌تری خواهد شد. آنچه باعث شد این اتفاق بیفتد، عدم‌توجه درست همکاران ما به وظایف خودشان بود. 
برمهانی در پایان گفت: درخت تنومند وحدت ما مستحکم‌تر از این است که با این نسیم‌ها و باد‌ها در آن خللی ایجاد شود. 

 تشکیل جلسه شورای نظارت بر صدا و سیما
بعد از بروز این اتفاقات حجت‌الاسلام میرزایی، دبیر شورای نظارت، از تصمیم‌گیری شورای نظارت بر صدا و سیما در جلسه روز دوشنبه، هشتم اردیبهشت‌ماه، در مورد مسائل اخیر صدا و سیما خبر داد و گفت: خطای صورت گرفته در برنامه سیمای خانواده شبکه یک، اقدامی نابخردانه و در جهت تفرقه‌افکنی میان مردم است و انتظار از ریاست سازمان صدا و سیما این است که با عوامل اصلی این برنامه در سطوح بالا برخورد جدی صورت گیرد. 
میرزایی یادآور شد: در جلسه روز دوشنبه، مورخ ۸ اردیبهشت با حضور دیگر اعضای شورای نظارت به نمایندگی از قوای سه‌گانه در خصوص موضوعات اخیر روی داده در سازمان صدا و سیما با رویکرد کارشناسی مورد بررسی قرار داده و تصمیمات لازم را اتخاذ می‌کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار