جوان آنلاین: بمباران کمسابقه بندر رأس عیسی در یمن که به شهادت بیش از ۷۰ تن منجر شد، با واکنش تند انصارالله روبهرو شد و سخنگوی انصارالله وعده کرد که به «عمل تجاوزگرانه» امریکا پاسخ قاطع خواهند داد. جنگندههای امریکایی دیروز هم چندین بار شهر صعده و چندین شهر در استان الجوف را بمباران کردند.
به گزارش «جوان»، محمد علی الحوثی از رهبران برجسته انصارالله یمن دیروز در واکنش به حمله امریکا به بندر رأس العیسی در یمن گفت: «این حملات نقض آشکار حقوق بینالملل و توهینی به حاکمیت ما است. ما نمیتوانیم بیتفاوت بمانیم در حالی که مردم ما بمباران میشوند.» دفتر سیاسی انصارالله یمن نیز وعده کرد که «تجاوز امریکا به یمن بدون پاسخ باقی نمیماند. یمن آماده انتقال به بالاترین سطح از تشدید تنش برای کوبیدن دشمن امریکایی است.» همچنین سخنگوی انصارالله اعلام کرد: «خون شهیدان ما به هدر نخواهد رفت. ما به این تجاوز با تمام قدرت پاسخ خواهیم داد.» حملات هوایی روز جمعه که شدیدترین حمله امریکا به یمن بوده، منجر به شهادت بیش از ۷۰نفر شده و امریکا آن را به عنوان بخشی از یک استراتژی نظامی وسیعتر برای محدود کردن نفوذ انصارالله اجرا کرده است. مؤسسه «بنادر دریای سرخ» یمن گفته که حملات امریکا آسیبهای بزرگی به این بندر زده و منجر به متوقف شدن فعالیت حیاتی آن شده که این مسئله پیامدهای منفی برای کشتیرانی و انتقال نفت دارد و بر رنج و مشکلات ملت یمن میافزاید. بر اساس گزارش یورونیوز، تصاویر ماهوارهای که «پلنت لبز» (Planet Labs) منتشر کرده، شدت حملات روز جمعه امریکا به مواضع انصارالله را نشان میدهد. براساس این تصاویر، بسیاری از تأسیسات در بندر «رأس عیسی» تخریب شده و چندین کشتی هم غرق شدهاند.
جنگندههای امریکایی دیروز نیز نقاط مختلف یمن را بمباران کردند. آنها دستکم سه بار شهر صعده و چهار مرتبه شهرستانهای «برط العنان» و «خب والشعف» در استان الجوف را بمباران کردند. علاوه بر این، منطقه ارحب در شمال صنعا چهار بار هدف حمله هوایی قرار گرفت و منطقه «الصَمَع» در همین شهرستان نیز دو بار بمباران شد. این حملات و کمپین بمباران بیسابقه یمن که حالا به ضربه زدن به زیرساختهای این کشور کشیده شده، بخشی از یک استراتژی نظامی وسیعتر امریکا برای محدود کردن نفوذ انصارالله است، ولی بعید است که به نتیجه ملموسی منجر شود.
محمدعلی الحوثی، یکی از رهبران برجسته حوثیها، از مردم یمن خواست در برابر مداخله خارجی متحد شوند و تأکید کرد که «دشمن (یمن) تنها ائتلاف سعودی نیست، بلکه همه کسانی هستند که از آنها حمایت میکنند.» تحلیلگران هشدار میدهند که انصارالله ممکن است در واکنش به بمباران زیرساختهای یمن، عملیات نظامی خود را تشدید کند و احتمالاً اهداف امریکایی را در منطقه هدف قرار دهد یا حملات خود علیه نیروهای ائتلاف سعودی را افزایش دهد، چیزی که الگوی تاریخی رفتار انصارالله نیز آن را تأیید میکند. یمنیها در سپتامبر ۲۰۱۹، مسئولیت یک حمله پهپادی به تأسیسات آرامکو عربستان را بر عهده گرفتند، حملهای که به طور موقت نیمی از ظرفیت تولید نفت این کشور را کاهش داد. دکتر خالد الشریف، یک تحلیلگر سیاسی یمنی میگوید: «حوثیها همیشه نشان دادهاند که برای پاسخ به تجاوزات تصور شده آماده هستند. حملات اخیر میتواند موجی از حملات تلافیجویانه را نه تنها علیه عربستان سعودی بلکه همچنین علیه منافع امریکایی در منطقه تحریک کند.» او همچنین پیشبینی کرد که حوثیها ممکن است تواناییهای پهپادی خود را افزایش دهند و احتمالاً تأسیسات نظامی یا زیرساختهای نفتی کشورهای همسایه را هدف قرار دهند.
انصارالله در اولین گام در این رابطه، از طریق پلتفرمهای رسانههای اجتماعی حامیان خود را بسیج کرده و خواستار تظاهرات علیه دخالت امریکا در یمن شدهاند، چیزی که احساسات عمومی را علیه مداخله خارجی تقویت کرده و حمایت از عملیات احتمالی انصارالله را جلب کند. آمنه الفاضلی، کارشناس سیاست یمن میگوید: «حوثیها در استفاده از رسانههای اجتماعی برای تقویت پیام خود و بسیج پایگاه خود ماهر هستند.» او افزود: «آنها میدانند که احساسات عمومی میتواند ابزاری قدرتمند در خدمت آنها باشد.» علاوه بر احتمال انتقام نظامی، نگرانیهایی وجود دارد که حوثیها ممکن است تواناییهای جنگ سایبری خود را افزایش دهند. این گروه قبلاً حملاتی سایبری علیه عربستان سعودی و سایر دشمنان انجام داده و توانایی خود را برای مختل کردن زیرساختهای حیاتی نشان داده است. عمر المنصور، کارشناس امنیت سایبری گفت: «حوثیها در تاکتیکهای خود در حال تحول هستند.» او افزود: «اگر آنها احساس کنند که پاسخهای نظامی متعارف کافی نیست، ممکن است به عملیات سایبری به عنوان وسیلهای برای انتقام روی آورند.»