جوان آنلاین: ترس از سیاستهای اعلانی دونالد ترامپ در قبال جنگ اوکراین، غربیها را بیش از هر زمان دیگری به تکاپو انداخته تا حجم کمکهایشان را افزایش دهند. به گزارش بلومبرگ، بایدن در مدت کوتاه باقی مانده تا مراسم تحلیف رئیسجمهور منتخب امریکا، سعی دارد هرچه بیشتر کییف را به لحاظ تسلیحاتی تقویت کند. اروپاییها نیز تلاش میکنند هرآنچه از دستشان برمیآید برای کمک به کی یف انجام دهند تا در برابر روسها مقاومت کند.
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری امریکا چشمانداز آتی کمکهای تسلیحاتی واشینگتن به کییف را در هالهای از ابهام قرار داده است. اگرچه ترامپ هنوز برنامهای را درخصوص خاتمه جنگ اوکراین ارائه نداده است، اما اکثر کشورهای اروپایی به خصوص مقامات اوکراینی از قطع این کمکها واهمه دارند. شبکه «بلومبرگ» روز یکشنبه در گزارشی با اشاره به روزهای پایانی ریاست جمهوری «جو بایدن» در کاخ سفید نوشت: «بایدن در روزهای پایانی ریاستش و پیش از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در تلاش است موضع اوکراین را در برابر روسیه تقویت کند». این رسانه امریکایی تأکید کرد: «این اقدام بایدن به این دلیل انجام میشود که رئیسجمهور منتخب مدتهاست وعده خاتمه جنگ اوکراین را داده است و بسیاری نسبت به نشستن پای میز مذاکره گمانهزنی میکنند؛ دلیلی که بایدن را مجبور کرده کمکهای تسلیحاتی به اوکراین را افزایش دهد». رئیسجمهور امریکا اخیراً در اقدامی بحثبرانگیز به اوکراین اجازه داد با استفاده از موشکهای دوربرد به اهدافی در عمق خاک روسیه حمله کند که در پی صدور چنین مجوزی، اوکراین فوراً با موشکهای دوربرد به منطقه «کورسک» روسیه حمله کرد که البته در اقدامی تلافیجویانه روسیه نه تنها پاسخ آن را داد، بلکه براساس گزارش وزارت دفاع روسیه، برخی از تسلیحات غربی اوکراین از جمله موشکهای دوربرد «سایه طوفان» توسط نیروهای ارتش روسیه منهدم شدند.
یک منبع آگاه به موضع امریکا به بلومبرگ گفت: «چنین اقداماتی به عنوان بخشی از برنامههای جو بایدن جهت تقویت هر چه بیشتر اوکراین در پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ بهحساب میآیند.» این منبع آگاه گفت: «استراتژی این است که به ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین کمک شود تا در صورت تداوم جنگ، پتانسیل اقدامات تلافیجویانه را داشته باشد.»
بلومبرگ در گزارش خود در خصوص عضویت اوکراین در ناتو نوشت: «دولت بایدن همچنین به طور علنی درخواست دعوت رسمی از اوکراین برای پیوستن به ناتو را در نظر گرفته بود، اما با توجه به احتمال اندک موفقیت این اقدام در کوتاهمدت، با آن مخالفت کرد. در عوض، یک سری از ترتیبات امنیتی دوجانبه برای ارائه تضمینهایی به اوکراین هماهنگ میشود.»