جوان آنلاین: سه مرد پاکستانی که به صورت سریالی اتباع را میربودند و برای اخاذی در سولههای مخروبه اطراف تهران گروگان میگرفتند از سوی مأموران پلیس پایتخت بازداشت شدند.
اواخر مردادماه امسال اعضای خانوادهای در تهران به اداره پلیس رفتند و از گم شدن ناگهانی پسر جوانشان خبر دادند.
یکی از اعضای خانواده گفت: «ما از اتباع هستیم و چند سال قبل برای کار خانوادگی به ایران آمدیم. پسرم بصیر در ساختمان در حال ساختی کارگری میکرد و هر روز صبح به محل کارش میرفت و شب به خانه برمیگشت. یک روز قبل گفت کار تازهای پیدا کرده و میخواهد برای مصاحبه به آنجا برود. او از خانه بیرون رفت و دیگر بازنگشت، تلفن همراهش هم خاموش است. الان نگرانیم برای او اتفاقی رخ داده باشد.»
آدمربایی
با طرح این شکایت، مأموران به دستور بازپرس جنایی تحقیقات گستردهای را برای پیدا کردن ردی از پسر گمشده آغاز کردند که دریافتند بصیر از سوی سه مرد اتباع دیگر ربوده شده و آدمربایان پس از اخاذی از خانوادهاش او را رها کردهاند.
بصیر وقتی مقابل مأموران قرار گرفت، گفت: «مدتی در ساختمان نیمهساختی کارگری میکردم، اما کار رو به اتمام بود، به همین دلیل به دنبال کار جدید بودم. حدود ۱۰ روز قبل با مردی پاکستانی در یک پارک آشنا شدم و وقتی فهمید دنبال کار میگردم به من گفت باغ بزرگی در اطراف تهران دو نگهبان میخواهد و حقوق خوبی هم میدهد. روز حادثه همراه او برای مصاحبه به سولهای در اطراف تهران رفتم و وقتی وارد آنجا شدم، دو همدست او دست و پای مرا بستند و از من خواستند با خانوادهام تماس بگیرم و برای آزادیام ۱۰ هزار دلار ارز دیجیتالی به حساب آنها واریز کنند. علاوه بر من، حدود ۱۰ نفر از هموطنانم هم در آنجا اسیر سه مرد آدمربا بودند که آنها هم با خانوادههایشان تماس گرفته بودند. آدمربایان تهدید کردند اگر پول را فراهم نکنیم جانم در خطر است و خانوادهام مبلغ درخواستی آنها را فراهم کردند و آدمربایان نیز مرا پس از یک هفته دست و پا بسته در اطراف تهران رها کردند.»
قرار صوری
بررسی مأموران نشان داد آدمربایان سه مرد پاکستانی هستند که کارگران اتباع را به بهانه کار به سولههای مخروبه در اطراف تهران میکشانند. آدمربایان افراد ربوده شده را بین هفت تا ۲۰ گروگان نگه میدارند و پس از شکنجه از خانوادههای آنها اخاذی میکنند. درحالیکه تحقیقات درباره این حادثه ادامه داشت، شاکی دیگری به اداره پلیس رفت و از ربوده شدن پسرش شکایت کرد. مأموران به شاکی آموزش دادند برای گرفتن پول با آدمربایان قرار بگذارد. بدین ترتیب شاکی با آدمربایان قرار صوری گذاشت و مأموران یکی از آدمربایان را در محل قرار بازداشت کردند.
انتقامگیری
متهم پس از انتقال به اداره پلیس به جرم خود با همدستی دو نفر از هموطنانش اعتراف کرد. با اعتراف متهم، مأموران راهی مخفیگاه آدمربایان شدند و پس از بازداشت دو آدمربای دیگر چند پسر افغان را که در سولهای حبس شده بودند، آزاد کردند.
متهمان در بازجوییها به آدمرباییهای سریالی اعتراف کردند.
یکی از گروگانگیران گفت: «من و همدستانم چند سال قبل برای کار به صورت غیرقانونی به ایران آمدیم. پول زیادی به قاچاقچیان انسان دادیم به امید اینکه در ایران کار خوبی پیدا کنیم و با دست پر به کشورمان برگردیم، اما خبر نداشتیم در دام آدمربایان اتباع گرفتار میشویم. آن زمان چند روزی از آمدنمان به ایران گذشته بود که در پارکی با دو نفر از اتباع آشنا شدیم و آنها مدعی شدند برای ما کار نان و آبداری سراغ دارند. آنها ما را به خانهباغی در اطراف تهران بردند و در آنجا گروگان گرفتند. دو هفته گروگان آنها بودیم و در این دو هفته آنقدر شکنجه شدیم که خانوادههایمان مجبور شدند مقدار زیادی پول فراهم کنند و برای آنها بفرستند. آدمربایان وقتی موفق به اخاذی شدند ما را رها کردند و ما هم دوباره به پاکستان برگشتیم، اما کلی بدهی بالا آورده بودیم، به همین دلیل از افغانیها کینه به دل گرفتیم و درصدد بودیم هر طور شده از آنها انتقام بگیریم. چند سالی این انتقام را همراه خود داشتیم تا اینکه مدتی قبل تصمیم گرفتیم دوباره به ایران برگردیم. ما به صورت غیرقانونی برای بار دوم به ایران آمدیم و نقشه آدمربایی افغانیهایی را که مثل ما به دنبال کار میگشتند، طراحی کردیم. ما آنها را به بهانه کار میربودیم و از خانوادههایشان اخاذی میکردیم.»
تحقیقات از متهمان ادامه دارد.