کد خبر: 1254283
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰
توصیف رسانه امریکایی آسوشیتدپرس از نقش و جایگاه سیدحسن نصرالله در منطقه 

آسوشیتدپرس می‌نویسد: هواداران حزب‌الله لبنان، نصرالله را می‌پرستیدند و میلیون‌ها نفر دیگر در سراسر جهان عرب و جهان اسلام به خاطر مبارزه با اسرائیل و دفاع از غزه او را ستایش می‌کردند. 
به گزارش مشرق، ارتش رژیم‌صهیونیستی روز جمعه (ششم مهر۱۴۰۳) با حمله هوایی سنگین به مقر حزب‌الله در ضاحیه جنوبی در بیروت، سیدحسن نصرالله، دبیرکل این حزب را به شهادت رساند، با این حال روز بعد، حزب‌الله ضمن صدور بیانیه‌ای در تأیید شهادت نصرالله، متعهد شد به مقاومت در برابر اسرائیل و حمایت از غزه و فلسطین ادامه دهد. چنانکه شهادت «سیدعباس الموسوی» دبیرکل سابق حزب‌الله به دست رژیم‌صهیونیستی با روی کار آمدن سیدحسن نصرالله و تقویت بی‌سابقه حزب‌الله همراه شد، به خواست خداوند شهادت سیدحسن نصرالله نیز آغازگر دوره جدیدی از رشد و تقویت حزب‌الله تحت رهبری دبیرکل جدید این حزب خواهد بود. در گزارش پیش رو به معرفی شهید نصرالله می‌پردازیم. 


 سید مقاومت
سیدحسن نصرالله، سومین دبیرکل حزب‌الله لبنان سال۱۹۶۰ به دنیا آمد و ۱۶فوریه ۱۹۹۲، پس از ترور «سیدعباس الموسوی» در یکی از حملات موشکی اسرائیل، رهبری این حزب را به عهده گرفت. نصرالله که به «سیدمقاومت» معروف بود، تحصیلات دینی را در حوزه‌های علمیه شیعه در لبنان، عراق و ایران پشت سر گذاشته بود. حزب‌الله لبنان، تحت رهبری نصرالله، دست به عملیات‌های نظامی چشمگیری علیه اسرائیل زد. این عملیات‌ها سال۲۰۰۰ به نقطه اوج خود رسیدند و اسرائیل را پس از ۱۸سال اشغالگری، از جنوب لبنان بیرون کردند. دبیر کل فقید حزب‌الله همچنین نقش کلیدی‌ای در تبادل اسرا با اسرائیل در سال۲۰۰۴ داشت؛ مبادله‌ای که آن را یکی از بزرگ‌ترین موارد تبادل زندانیان و اجساد، شامل زندانیانی از دیگر کشور‌های عربی توصیف می‌کنند. شهرت نصرالله در طول جنگ ۳۳روزه با اسرائیل در سال۲۰۰۶ به شدت افزایش یافت؛ جنگی که با عقب‌نشینی اسرائیل از جنوب لبنان پس از متحمل‌شدن خسارات سنگین به پایان رسید. در نتیجه این تحولات، نصرالله به نماد مقاومت در برابر اسرائیل و شخصیتی برجسته در مخالفت با نفوذ غرب در خاورمیانه تبدیل شد. طیف گسترده‌ای از مخاطبان در سراسر جهان عرب، سخنرانی‌های نصرالله را که مشخصه‌شان شور و جذابیت بود، دنبال می‌کردند. بلافاصله پس از آغاز عملیات طوفان‌الاقصی از سوی مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر۲۰۲۳، نصرالله حمایت و همبستگی خود را با فلسطینیان اعلام کرد. حزب‌الله روز بعد (هشتم اکتبر) در همبستگی با غزه جبهه‌ای را در جنوب لبنان علیه رژیم‌صهیونیستی باز کرد. 


 از امل تا حزب‌الله
سیدحسن نصرالله ۳۱آگوست۱۹۶۰ (۹شهریور ۱۳۳۹) در روستای «البزوریه» در نزدیکی شهر «صور» در جنوب لبنان به دنیا آمد. سیدحسن و همسرش «فاطمه یاسین» صاحب پنج فرزند به نام‌های محمدهادی، زینب، محمدجواد، محمدمهدی و محمدعلی بودند. محمدهادی، پسر ارشد نصرالله سال۱۹۹۷ در جریان درگیری‌ها در جنوب لبنان از سوی ارتش اسرائیل به شهادت رسید و پیکرش هفت سال بعد (سال۲۰۰۴) در مبادله اسرا با این رژیم، تحویل گرفته شد. نصرالله تحصیلات اولیه را در مدرسه «الکفاح» در محله فقیرنشین «کرنتینا» در بیروت سپری کرد و سپس در یکی از مدارس مقطع متوسطه در محله «سن الفیل» در شرق بیروت ادامه تحصیل داد. پس از آغاز جنگ داخلی لبنان در سال۱۹۷۵، خانواده نصرالله دوباره به البزوریه، زادگاه سیدحسن نقل‌مکان کردند و او تحصیلات متوسطه خود را در آنجا به پایان رساند. نصرالله در ۱۶سالگی در حوزه علمیه نجف در عراق ثبت‌نام کرد و آنجا تحت تعلیم سید عباس الموسوی (که بعد‌ها دبیرکل حزب‌الله شد) قرار گرفت. نصرالله سپس سال۱۹۷۸ عراق را ترک کرد، مدت کوتاهی در شهر قم تحصیل کرد و بالاخره به لبنان بازگشت و تحصیل علوم دینی را در مدرسه علمیه «امام‌المنتظر» در بعلبک ادامه داد؛ مدرسه‌ای که از سوی الموسوی تأسیس شده بود. 
نصرالله در دوران دبیرستان با جنبش امل آشنا و وارد حوزه فعالیت‌های سیاسی شد. وی در نهایت به عنوان رهبر سازمانی این جنبش در البزوریه منصوب شد. او سال۱۹۷۹ رئیس دفتر سیاسی امل در منطقه بقاع شد، با این حال سال۱۹۸۲ در نتیجه اختلاف با رهبری امل بر سر راهبرد‌های مبارزه با اسرائیل، به سازمان تازه‌تأسیس حزب‌الله پیوست و به عنوان رهبر این سازمان در منطقه بقاع منصوب شد و در این سمت، عهده‌دار بسیج نیرو و تشکیل تیم‌های نظامی بود. سیدحسن به مرور زمان در سلسله‌مراتب حزب‌الله صعود کرد و به عنوان مسئول اجرایی ارشد این سازمان، مسئولیت اجرای تصمیمات اتخاذشده از سوی شورای حزب را به عهده گرفت. در نهایت سال۱۹۹۲ پس از ترور الموسوی، نصرالله به‌رغم اینکه جوان‌ترین عضو شورا بود، به اتفاق آرا به عنوان دبیرکل جدید حزب‌الله انتخاب شد. 


 درآمد ماهانه سیدحسن نصرالله!
خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس می‌نویسد: سیدحسن نصرالله طی حدود سه دهه رهبری‌اش بر حزب‌الله، این سازمان را به یکی از قدرتمندترین گروه‌های شبه‌نظامی در خاورمیانه تبدیل کرد. نصرالله ۶۴ساله استراتژیست زیرکی بود که هواداران شیعه حزب‌الله در لبنان او را می‌پرستیدند و میلیون‌ها نفر دیگر در سراسر جهان عرب و جهان اسلام او را ستایش می‌کردند. اگرچه این سخنران آتشین در امریکا و بخش اعظم غرب به عنوان یک افراط‌گرا تلقی می‌شد، اما در عین حال، نسبت به شبه‌نظامیانی که پس از تأسیس حزب‌الله در سال۱۹۸۲ بر آن مسلط شده بودند، فردی عمل‌گرا به شمار می‌رفت. نصرالله طی سخنرانی‌هایش پس از آغاز جنگ غزه، دائماً تأکید می‌کرد تا زمانی که آتش‌بس در غزه برقرار نشود، حزب‌الله دست از حملاتش علیه اسرائیل برنخواهد داشت. پس از تصمیم نصرالله برای انجام عملیات در دفاع از حماس، محبوبیت حزب‌الله نزد اعراب به شدت افزایش پیدا کرد. 
آسوشیتدپرس توضیح می‌دهد که تصویر سیدحسن نصرالله با عینک و ریش بلند خاکستری، مانند بسیاری از مردان مذهبی شیعه، هیچ شباهتی به یک فرمانده شبه‌نظامی با هزاران نیروی تحت امر به شدت مسلح، آموزش‌دیده و جنگ‌دیده نداشت. معمولاً در سخنرانی‌هایش مکث می‌کرد، لطیفه تعریف می‌کرد یا جمله‌ای به لهجه محلی می‌گفت. یک بار در پاسخ به خبرنگاری که طی یک مصاحبه تلویزیونی درباره درآمد ماهانه‌اش پرسیده بود، گفت، درآمدش حدود هزارو ۳۰۰ دلار در ماه است. پس از پایان جنگ داخلی در لبنان، حزب‌الله، تحت رهبری نصرالله، کم‌کم یک شبکه رفاه اجتماعی پیچیده تشکیل داد، از جمله اقدام به ساخت مدرسه، درمانگاه و مسکن در بخش‌های فقیرنشین و عمدتاً شیعه لبنان کرد. پس از عقب‌نشینی اسرائیل از جنوب لبنان در سال۲۰۰۰، دبیرکل حزب‌الله طی سخنرانی مشهوری گفت: «اسرائیل سلاح هسته‌ای و قوی‌ترین نیروی هوایی در منطقه را دارد، اما در حقیقت، از تار عنکبوت هم ضعیف‌تر است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار