کد خبر: 1247948
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
تبدیل کرانه غربی به جبهه ششم، رژیم صهیونیستی را نگران کرده است
با گذشت کمتر از ۱۱ ماه از طوفان الاقصی در غزه و پس از پر رنگ شدن اقدامات مقاومت در این باریکه، تداوم مبارزات درکرانه باختری تا حدودی به حاشیه رفته بود و اگرچه با خشم ساکنان این نقطه در واکنش به برخی جنایات اشغالگران در غزه از جمله پس از به خاک و خون کشیدن حاضران در بیمارستان المعمدانی برجسته شد، اما عملیات‌های ضد صهیونیستی و همچنین تشدید تجاوزات صهیونیست‌ها چندان در رسانه‌ها منعکس نشد
آزاده سادات عطار
جوان آنلاین: خبرپراکنی رسانه‌های رژیم صهیونیستی درباره ربوده شدن یک صهیونیست در کرانه باختری، موجی از حملات اشغالگران علیه غیرنظامیان را در این منطقه به دنبال داشت. مقاومت فلسطین در واکنش به این جنایت، فراخوان خروش سراسری در کرانه باختری داد؛ اقدامی که نگرانی شدید صهیونیست‌ها درباره شعله‌ور شدن آتش انتفاضه را به دنبال داشته است. 
 
با گذشت کمتر از ۱۱ ماه از طوفان الاقصی در غزه و پس از پر رنگ شدن اقدامات مقاومت در این باریکه، تداوم مبارزات درکرانه باختری تا حدودی به حاشیه رفته بود و اگرچه با خشم ساکنان این نقطه در واکنش به برخی جنایات اشغالگران در غزه از جمله پس از به خاک و خون کشیدن حاضران در بیمارستان المعمدانی برجسته شد، اما عملیات‌های ضد صهیونیستی و همچنین تشدید تجاوزات صهیونیست‌ها چندان در رسانه‌ها منعکس نشد. اوایل ماه آگوست، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که از اکتبر سال ۲۰۲۳ تاکنون ۶۳۲نفر در کرانه باختری شهید شده‌اند. حالا دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد آماری اعلام کرده که نشان می‌دهد، چهارشنبه گذشته، ۱۲۸فلسطینی از جمله ۲۶ کودک در حملات هوایی در کرانه باختری شهید شدند و البته این همه ماجرا نیست بلکه باید به آن، شهادت ۶۰۷ فلسطینی در کرانه باختری از جمله بیت‌المقدس شرقی را هم اضافه کرد که شهرک‌نشینان در شهادت هفت نفر دست داشته‌اند. در روز‌های گذشته، آنچه آتش تنش را در کرانه باختری بیش از پیش شعله‌ور کرد، طرح ادعای ربودن یک جوان صهیونیست در تقاطع تبواح واقع در شمال رام‌الله در رسانه‌های عبری زبان بود که باعث شد شهرک‌نشینان صهیونیست به صورت گسترده به روستای وادرحال در جنوب بیت‌لحم حمله کنند و حتی گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در تکذیب این خبر هم نتوانست نقشی در کاهش التهاب اوضاع ایفا کند. در این بین، رسانه‌های عربی، شهادت دست‌کم شش فلسطینی را در کرانه باختری تأیید کردند که یکی از آن‌ها به ضرب گلوله شهرک‌نشینان صهیونیست بعد از اعلام ارتش رژیم صهیونیستی مبنی بر آغاز حمله نظامی به این منطقه به شهادت رسید. این درحالی است که به دنبال شهادت پنج فلسطینی در جریان حمله پهپادی نظامیان صهیونیست به یک خانه در طولکرم واقع در شمال کرانه باختری، در این منطقه اعتصاب عمومی اعلام شد. ارتش رژیم اشغالگر در مورد این جنایت، حمله به اردوگاه نورشمس در نزدیکی شهر طولکرم را تأیید کرد و با تأکید بر اینکه «اتاق فرماندهی یک گروه تروریستی» را هدف قرار داده است، کشتار صورت گرفته را توجیه کرد. علاوه بر این، نظامیان صهیونیست به منطقه نعلین در غرب رام‌الله و باقه‌الحطب در شرق قلقیلیه یورش بردند. شهر‌های طولکرم و نابلس نیز شاهد حملات نظامیان صهیونیست بودند و گشتی‌های رژیم صهیونیستی در خیابان‌های طولکرم مستقر شد. جوانان فلسطینی نیز به سمت نظامیان صهیونیست در اردوگاه قلندیا واقع در شمال قدس اشغالی تیراندازی کردند. تشکیلات فلسطین هم اعلام کرد که در حمله شهرک‌نشینان صهیونیست در نزدیکی بیت‌لحم یک نفر شهید و سه نفر زخمی شدند. ارتش رژیم صهیونیستی به اینکه در حال بررسی این گزارش‌هاست، بسنده کرده است. 
 
 تلاش برای انتقال نقطه ثقل عملیات به کرانه باختری
جنبش جهاد اسلامی در پی تشدید عملیات اشغالگران در کرانه باختری بیانیه‌ای صادر کرد: «از همه فلسطینی‌های ساکن کرانه باختری درخواست می‌کنیم در مقابله با «طرح کوچ اجباری و نسل‌کشی ملت فلسطین» در کرانه باختری ضد اشغالگران به پا خیزند.» جهاد اسلامی فلسطین تشدید حملات صهیونیست‌ها در کرانه باختری و به شهادت رساندن شش فلسطینی را اعلام جنگ آشکار علیه مردم فلسطین دانست و تأکید کرد: «قرائنی وجود دارد که نشان می‌دهد اشغالگران درصدد هستند نقطه ثقل عملیات خود را از غزه به کرانه باختری منتقل کنند.» جنبش حماس هم در واکنش به تحولات اخیر اعلام کرد: «تأکید می‌کنیم روز سه‌شنبه روز خشم و شورش در تمام مناطق کرانه باختری و رویارویی است. ما از مردم خود می‌خواهیم که درگیری را برافروخته و با حملات و تجاوزات شهرک‌نشینان به استان‌های کرانه باختری مقابله کنند.» همچنین جنبش مجاهدین فلسطین با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن کشتار در طولکرم، اعلام کرد: «عملیات ترور به دست نظامیان صهیونیست در اردوگاه نورشمس در طولکرم بار دیگر نشان داد که صهیونیست‌ها علیه ملت فلسطین در مناطق مختلف نسل‌کشی به راه انداخته‌اند.» این جنبش اضافه کرد: «جنایت در طولکرم و دیگر جنایات رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، کرانه باختری و قدس اشغالی به دنبال موضع‌گیری‌های ذلیلانه کشور‌های عربی و اسلامی صورت می‌گیرد.» جنبش مجاهدین اضافه کرد: «سیاست ترور که توسط دشمن صهیونیستی دنبال می‌شود بیانگر شکست تل‌آویو در خاموش کردن شعله مقاومت است. این رژیم هرگز نخواهد توانست با سیاست‌های وحشیانه خود مقاومت ما را در هم بشکند و اراده ملت فلسطین را تضعیف کند.» این جنبش تأکید کرد: «از ملت فلسطین به ویژه ساکنان کرانه باختری، قدس اشغالی و ساکنان اراضی اشغالی می‌خواهیم زمین زیر پای دشمن صهیونیستی و شهرک‌نشینان را در هر مکانی به آتش بکشند.» 
 
 هشدار درباره انتفاضه‌ای جدید
شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد بعد از حملاتی که فلسطینی‌ها علیه نیرو‌های این رژیم در کرانه باختری انجام دادند، نگرانی‌ها درباره تشدید جبهه کرانه باختری افزایش یافته است و نهاد‌های امنیتی و نظامی برای انجام فعالیت‌های گسترده در کرانه باختری آماده می‌شوند. رسانه‌های عبری پیش‌بینی کردند که یک تیپ اسرائیلی برای تقویت عملیات ارتش این رژیم در مقابله با گروه‌های مقاومت به منطقه کرانه باختری اعزام شود. شعبه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی «امان» پیش‌تر در گزارشی به دستگاه‌های امنیتی پیش‌بینی کرده بود که تنش در کرانه باختری تشدید شود و در حد یک انتفاضه باشد و طی آن عملیات‌های شهادت‌طلبانه‌ای توسط گروه‌های مقاومت فلسطین انجام شود و انفجار اخیری که به دست مقاومت فلسطین در تل‌آویو رخ داد احتمالاً شاهدی بر این مسئله است. گزارش اخیر روزنامه یدیعوت آحارونوت هم ناظر به این نگرانی صهیونیست‌هاست: «حمله به تل‌آویو یکی از ده‌ها نشانه‌ای است که ثابت می‌کند هشدار درباره تشدید اقدامات مسلحانه در کرانه باختری باید جدی گرفته شود. سناریویی که نهاد امنیتی را نگران می‌کند و خواب را از چشمان اعضای آن گرفته است، طرحی برنامه‌ریزی شده برای حمله ده‌ها فرد مسلح فلسطینی از شمال کرانه باختری به شهرک‌های نزدیک یا یک کانون شهرک‌سازی حفاظت نشده مثل حمله ۷ اکتبر است.»
سرهنگ جاناتان کانریکوس سخنگوی سابق بین‌المللی ارتش صهیونیست‌ها طی گفت‌و‌گویی با ابراز نگرانی درباره آینده تحولات کرانه باختری گفت: «(شعله‌ور شدن کرانه باختری) فقط یک مسئله زمان است.» او معتقد است که ورود نهایی سلاح‌های پیشرفته تکمیلی، وضعیت موجود در کرانه باختری را به شدت تغییر خواهد داد و هشدار داد که تمامی محیط نبرد به بدترین حالت تغییر خواهد کرد. مایکل میلشتاین، رئیس باشگاه مطالعات فلسطین در مرکز «دیان» در دانشگاه تل‌آویو هم در مقاله‌ای که در یدیعوت آحارونوت با اشاره به مهم‌ترین حوادث اخیر در کرانه باختری تأکید کرد که همه این حوادث در نهایت منجر به گسترش عملیات‌ها و درگیری‌ها خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار