جوان آنلاین: طی روزها و هفتههای اخیر، دامنه اختلافات میان نخستوزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی با بدنه سیاسی و امنیتی این رژیم به حدی تشدید شده که رسانههای صهیونیست نه تنها انتقادات از وضع موجود با محوریت رویکرد بنیامین نتانیاهو را افزایش و درباره وقوع بدترین وضعیت راهبردی هشدار دادهاند بلکه بهزعم یکی از روزنامهنگاران رژیم اشغالگر، اسرائیل در لبه یک پرتگاه قرار دارد.
شبکه سیانان امریکا چندی پیش با اشاره به اختلافات عمیق بین مسئولان امنیتی رژیم صهیونیستی و کابینه بنیامین نتانیاهو در خصوص توافق آتشبس به دنبال تحولات ۷ اکتبر، نوشت که برخی مسئولان امنیتی گفتهاند نتانیاهو در مذاکرات کارشکنی میکند و مسئول تخریب مذاکرات است. در ادامه این دودستگیها، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و ایتامار بنگویر، وزیر امنیت داخلی این رژیم جمعه، انگشت اتهام را به سمت همدیگر گرفتند. وضعیت آشفته کنونی که مدتهاست علنی شده، بیش از پیش در رسانههای صهیونیست انعکاس یافته است. روزنامه هاآرتص به نقل از برخی مسئولان نوشت: «بنیامین نتانیاهو، اسرائیل را به سمت یک دوراهی خطرناک بین معامله اسرا یا تشدید تنش میبرد. نتانیاهو اسرائیل را به بدترین وضعیت راهبردی همراه با احتمال وقوع جنگی بزرگ کشانده است.»
هاآرتص در بخش دیگری از این گزارش نوشته است: «دو مقام ارشد که به طور مرتب در سطح بالاترین گفتگوهای امنیتی دفتر نتانیاهو شرکت میکنند، این هفته طی یک مکالمه به این نکته اشاره کردند که اسرائیل جز در یک مورد، هیچ چارچوب زمانی پیش روی خود ندارد و آن هم ورود دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه به کاخ سفید است.»
مانعتراشی نتانیاهو در محور فیلادلفیا
یک مقام ارشد دیگر نیز که در این جلسات امنیتی شرکت میکند، انعطافی را که نخستوزیر رژیم صهیونیستی، به تازگی نسبت به موضوع اسرا و آتشبس نشان میدهد به نظرسنجیهای انتخاباتی در امریکا مرتبط دانست که نشان میدهند «کامالا هریس» نامزد حزب دموکرات و رقیب ترامپ در نظرسنجیها پیشتاز است. هاآرتص در این مورد نوشت که این هفته جو بایدن، رئیسجمهور امریکا و کامالا هریس، معاون او تلاش کردند نخستوزیر از حساسیت بیجا درباره گذرگاه «فیلادلفیا» که کنترل آن در دست رژیم صهیونیستی است به عنوان یکی از شروط این رژیم در مذاکرات آتشبس در دوحه نیز مطرح شد، دست بکشد. در ادامه این مطلب آمده است: «فیلادلفیا حالا اهمیتی حیاتی یافته است. وقتی رؤسای ارتش و سرویس امنیتی شینبت به نتانیاهو توضیح دادهاند که اسرائیل میتواند دو ماه از این منطقه خارج شود و بعد و از طریق توانمندیهای فناوری امنیت مرزها را تأمین کند و بعد دوباره بازگردد، او به آنها گفت که فیلادلفیا یک مسئله سیاسی- راهبردی است، نه یک مسئله امنیتی.» هاآرتص نوشته نتانیاهو هر زمانی که به صلاحش باشد، یک مسئله امنیتی را برجسته میکند و بیجهت، آن را در پوششی سیاسی قرار میدهد. روزنامه عبری «مکور ریشون» هم نوشت: «نه فقط سرنوشت اسرا بلکه سرنوشت جنگ به طور کلی به محک گذاشته شده و در معرض خطر است. نهاد امنیتی و نظامی خواهان توقف موقت جنگ است و مخالفان معامله آتشبس و تبادل اسرا مجدداً بر موضع خود تأکید کردهاند. آنها همچنان معتقدند که توقف جنگ در زمان کنونی فاجعه خواهد بود و هرچه زمان میگذرد لجاجت آنها بیشتر میشود.» این روزنامه نوشت: «بنیامین نتانیاهو به این نتیجه رسیده است که منفعت اسرائیل در حفظ نیروهای ارتش در محورهای فیلادلفیا و نتساریم است، اما نهادهای امنیتی و نظامی معتقدند که بدون اینها هم میتوان اوضاع را اداره کرد.»
آری شافیت، تحلیلگر این روزنامه با هشدار درباره تنشهای داخلی تصریح کرد: «با از سرگیری نزاع داخلی در اسرائیل وضعیت خطرناک شده است. ۱۵سالی که در آن بنیامین نتانیاهو اسرائیل را اداره کرد مهمترین چیزی که به همراه داشت ضعف بود نه قدرت. ما بر لبه یک پرتگاه ایستادهایم و هر لحظه ممکن است یک جنگ منطقهای محدود به یک جنگ منطقهای شدید تبدیل شود که ما آماده آن نیستیم. اتهام زنیها در این ساعت سرنوشتساز ویرانگر و کشنده است.»
از شروط مقاومت چشمپوشی نمیکنیم
در جبهه مقاومت، سیاستهای نتانیاهو مورد انتقاد قرار دارد. محمد الحاج موسی، سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی در گفتگو با وبگاه عربی ۲۱ گفت: «تلاشهای میانجیگران و تمامی روند مذاکرات درحال حاضر با بحران بسیار بزرگی روبهرو است و به دلیل اقدامات و رفتارهای اشغالگران اسرائیلی و امریکا ما پیشرفت رو به جلویی نداشتهایم بلکه به عقب نیز بازگشتهایم.» وی تأکید کرد: «نتانیاهو و امریکا مسئول فروپاشی احتمالی مذاکرات در قاهره هستند. ما بهعنوان مقاومت، در طول دوره گذشته با مثبتاندیشی و انعطافپذیری زیادی برخورد کردهایم و نمیتوانیم از شروط اساسی و در رأس آن برقراری آتشبس چشمپوشی کنیم.» این مقام فلسطینی در بخشی از سخنان خود گفت: «نتانیاهو کسی است که مانعتراشی کرده و میکند. این مذاکرات ما را به پیشنهادی رساند که جو بایدن، رئیسجمهور امریکا مطرح کرد. ما بهعنوان مقاومت با این پیشنهاد موافقت کردیم و انعطاف لازم را نشان دادیم، اما این نتانیاهو بود که مخالفت کرد و بر تکمیل و تداوم جنگ نسلکشی اصرار داشت.»