کد خبر: 1234322
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
تورم یکی از شاخصه‌های منفی در اقتصاد کشور‌ها به شمار می‌رود که دولت‌ها به انحای مختلف به دنبال کنترل آن هستند. یکی از مهم‌ترین اهداف دولت سیزدهم در عرصه اقتصادی در کشور کنترل تورم بود
سیدعلی موسوی

جوان آنلاین: افزایش عادلانه درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم، علاوه بر اینکه به تأمین مالی کسری بودجه پرداخته، زمینه تخصیص مناسب منابع مالیاتی را برای توسعه خدمات رفاهی و درمانی نیز فراهم کرده است. طی سه ماهه گذشته چندین بیمارستان تخصصی در کشور به پشتوانه درآمد‌های مالیاتی افتتاح شد و ۱۷‌هزار تخت بیمارستانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این اقدامات همگی در راستای افزایش رفاه و آسایش مردم صورت گرفت. 
 
تورم یکی از شاخصه‌های منفی در اقتصاد کشور‌ها به شمار می‌رود که دولت‌ها به انحای مختلف به دنبال کنترل آن هستند. یکی از مهم‌ترین اهداف دولت سیزدهم در عرصه اقتصادی در کشور کنترل تورم بود. درآمد‌های مالیاتی پشتوانه‌ای برای دولت سیزدهم بود تا به کسری بودجه غلبه کند و استقراض از بانک مرکزی را کنار بگذارد. به این ترتیب، رشد نقدینگی کشور کنترل شد و از افزایش تورم جلوگیری به عمل آمد. مالیات به عنوان یکی از منابع پایدار درآمدی دولت یکی از بهترین انواع منابع درآمدی دولت‌ها محسوب می‌شود. در کشور‌های پیشرفته، به جای اینکه به درآمد‌های نفتی برای اداره امور کشور متکی باشند، به مالیات‌ستانی حقه و عادلانه روی می‌آورند که در نهایت شکوفایی اقتصادی را در کشور به دنبال دارد. دولت سیزدهم با علم به اهمیت اصلاح نظام مالیاتی کشور، اقدامات گسترده‌ای در این زمینه به اجرا گذاشت. بر اثر اقدامات صورت‌گرفته، درآمد‌های مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸۰۰‌هزارمیلیارد تومان بالغ شد و این رقم در سال ۱۴۰۳ به بیش از هزارو ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، به این ترتیب دست دولت در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در زمینه‌های مختلف از جمله در حوزه بهداشتی و بیمارستانی باز شد. افزایش عادلانه درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم، علاوه بر اینکه به تأمین مالی کسری بودجه پرداخته، زمینه تخصیص مناسب منابع مالیاتی را برای توسعه خدمات رفاهی و درمانی نیز فراهم کرده است. طی سه ماهه گذشته چندین بیمارستان تخصصی در کشور به پشتوانه درآمد‌های مالیاتی افتتاح شد و ۱۷‌هزار تخت بیمارستانی مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این اقدامات همگی در راستای افزایش رفاه و آسایش مردم صورت گرفت. 

 درآمد‌های مالیاتی  پشتوانه دولت سیزدهم برای عدم‌استقراض از بانک مرکزی 
اسماعیل سیاوشی، نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» در خصوص اصلاح ساختار مالیات‌ستانی کشور طی سه سال گذشته و در دولت سیزدهم تصریح کرد: مالیات یکی از راه‌های تأمین منابع دولت برای بودجه جاری و عمرانی کشور است. مالیات انواع مختلفی اعم از مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر خانه‌های خالی دارد که می‌تواند منبعی برای تأمین بودجه موردنیاز کشور باشد. 
وی ادامه داد: متأسفانه وضعیت مالیات‌ستانی در کشور آنطور که باید ساماندهی شده نیست. دولت سیزدهم در راستای بهبود این وضعیت گام برداشت. اقدامات خوبی در دولت شهید رئیسی به منظور دریافت مالیات حقه از همگان انجام شد، اما نباید تصور کنیم که کار ما در زمینه اصلاح نظام مالیات‌ستانی کشور تمام شده است. هنوز باید به اصلاح امور بپردازیم و بستری فراهم کنیم که همگان متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند. نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: افرادی که در بخش‌های مولد اقتصاد کشور سرمایه‌گذاری می‌کنند و کار تولیدی انجام می‌دهند، باید مرتب مالیات بپردازند، اما برخی که در بازار‌های سوداگرانه ملک و سکه فعالیت می‌کنند، ضمن اینکه سود‌های کلان می‌برند، مالیات نمی‌پردازند. سیاوشی گفت: فعالیت‌های سوداگرانه مخرب هستند و به ضرر اقتصاد کشور کار می‌کنند. این اقدامات به ایجاد تورم دامن می‌زنند و مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آورند، بنابراین باید در این زمینه‌ها نیز چاره‌اندیشی داشته باشیم. 
وی ادامه داد: دولت باید به نحوی عمل کند که جذابیت حوزه‌های مولد افزایش یابد و بخش‌های مخرب و سوداگرانه از رونق بیفتند. لازم است بستری برای جذب سرمایه‌ها به بخش‌های مولد اقتصاد کشور فراهم کنیم. شکل دادن به اقتصاد مقاومتی، رقابتی، مشارکتی و مردمی باید در دستور کار باشد. عضو مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در زمینه اصلاح نظام مالیاتی کشور و دریافت مالیات حقه از همگان به اجرا گذاشت، اما هنوز نیاز داریم این روند ادامه یابد. سیاوشی در خصوص افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت سیزدهم بر اثر اصلاحاتی که در نظام مالیات‌ستانی کشور صورت گرفت و اثر این امر در عدم‌استقراض دولت سیزدهم از بانک مرکزی و دامن‌نزدن به رشد نقدینگی در کشور تصریح کرد: قطعاً درآمد‌های مالیاتی می‌توانند به عنوان یکی از منابع پایدار درآمد‌ها مطرح باشند و ضمن افزایش درآمد‌های دولت زمینه را برای عدم‌استقراض از بانک مرکزی فراهم کنند. وی ادامه داد: همان طور که در عملکرد دولت سیزدهم مشاهده کردیم، دریافت مالیات حقه از همگان به افزایش درآمد‌ها کمک و دولت را از استقراض از بانک مرکزی و دامن‌زدن به رشد نقدینگی در کشور بی‌نیاز می‌کند، از این رو می‌توان گفت برخورداری از نظام مالیاتی همه گیر و عادلانه از جهات مختلف به نفع کشور است و به رونق اقتصادی کشور کمک می‌کند. نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نیاز است زمینه را برای شروع کسب و کار‌ها بیش از پیش برای افراد مهیا کنیم. به این ترتیب، سرمایه‌های سرگردان که الان در بازار‌های مخرب و سوداگرانه به کار افتاده‌اند، جذب می‌شود. در این شرایط، زمینه برای افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت از محل مالیات بر درآمد نیز افزایش می‌یابد. 

 اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام از محل درآمد‌های مالیاتی
نادرقلی ابراهیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «جوان» در خصوص سیاست‌هایی که دولت سیزدهم در حوزه اصلاح نظام مالیاتی کشور و دریافت مالیات حقه از همگان به اجرا گذاشت، تصریح کرد: یکی از فرصت‌هایی که در اختیار دولت‌ها قرار دارد تا از آن برای اداره کشور بهره ببرند، درآمد‌های مالیاتی است. بنده به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به شدت به عدالت مالیاتی اعتقاد دارم. وی ادامه داد: باید از هر کسی در جایگاه خودش و متناسب با درآمدش مالیات حقه اخذ شود. به این ترتیب، تمام افرادی که از امکانات کشور برای کسب درآمد بهره می‌برند، مالیات می‌پردازند. دولت می‌تواند از این منابع در راستای اداره کشور و بهبود ارائه خدمات به مردم استفاده کند. نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در زمینه دریافت مالیات، توجه به عدالت مالیاتی به ویژه در ارتباط با اقشار کم درآمد و اصناف باید مدنظر باشد، به نحوی که ضمن گرفتن مالیات حقه از همگان، جانب عدالت رعایت شود و کسب و کار‌ها معطل نمانند. ابراهیمی گفت: تمرکز بر مؤدیان بزرگ و پردرآمد به درستی در دستور کار قرار گرفته است. صنایع بزرگ همچون پتروشیمی‌ها باید هدف مالیات‌ستانی دقیق باشند. برخی شرکت‌های بزرگ تلاش می‌کنند، به نحوی از پرداخت مالیات طفره بروند، نظارت بر آن‌ها باید افزایش یابد. توسعه عدالت مالیاتی یکی از روش‌های اصولی دولت در تأمین منابع است و به درستی در دستور کار قرار دارد. وی ادامه داد: شهید رئیسی روحیه جهادی داشت و هر کاری که از دستش برمی‌آمد برای خدمت به مردم انجام می‌داد. خدمت بی‌دریغ به مردم جزو مشخصه‌های اصلی شهید رئیسی و دولت سیزدهم بود. نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برخی پروژه‌های نیمه تمام در حوزه بهداشتی در کشور وجود داشت که چندین سال بود بلاتکلیف باقی مانده بودند، تکمیل این پروژه‌ها در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت و به پشتوانه درآمد‌های مالیاتی انجام شد. انجام این اقدامات به واسطه افزایش درآمد‌های مالیاتی دولت میسر شد که در راستای افزایش و بهبود ارائه خدمات به مردم است.

برچسب ها: تورم ، اقتصاد ، بودجه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار