کد خبر: 1171428
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰

رئیس‌جمهور روسیه دیروز به سخنان همتای امریکایی‌اش درباره ارسال سلاح‌های خوشه‌ای به اوکراین پاسخ داد و اگرچه از چنین اقدامی انتقاد کرد، اما گفت که کشورش هر زمان لازم باشد به سراغ ذخایر انواع تسلیحات خوشه‌ای خود خواهد رفت. واشنگتن و مسکو در حالی درباره استفاده از چنین سلاح‌هایی صحبت می‌کنند که اروپایی‌ها از تداوم این نمایش تسلیحاتی به بهانه جنگ اوکراین نگرانند.
با آغاز جنگ اوکراین، امریکا و روسیه در زمینه استفاده از تسلیحات هسته‌ای برای یکدیگر خط و نشان کشیدند، اما کمتر از ۱۰ روز پیش، مصاحبه جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا با شبکه خبری سی. ان. ان، زنگ خطر آغاز فصل جدیدی از جنگ اوکراین را به صدا در آورد. بدون شک اگر پس از تسلیحات هسته‌ای و شیمیایی، بمب‌های خوشه‌ای، یکی از مخرب‌ترین و مرگبار‌ترین تسلیحات ارزیابی شود، اغراق نشده است. بایدن در این گفتگو به صراحت اعلام کرد که کشورش ارسال بمب‌های خوشه‌ای به اوکراین را در دستور کار قرار داده است. او مدعی شد که این تصمیم سخت برای دولت امریکا بوده، اما او و کابینه‌اش در نهایت پس از مشورت با متحدان و همکاران در کنگره این تصمیم را اتخاذ کرده‌اند، زیرا مهمات اوکراینی‌ها در حال اتمام است و در ضدحملات به این نوع تسلیحات نیاز دارند. دیروز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اظهاراتی که واکنشی به سخنان جو بایدن بود، گفت که روسیه هنوز نیازی به استفاده از مهمات خوشه‌ای ندارد، اما اگر این مهمات علیه کشورش استفاده شود، این حق را دارد که اقدامات متقابل انجام دهد. پوتین در گفتگو با شبکه روسیا ۱ گفت: «امریکا قبلاً گفته بود که استفاده از مهمات خوشه‌ای جنایت جنگی است، باید با آن برخورد شود. من فکر می‌کنم این‌گونه باید به آن نگاه کرد. تحویل مهمات خوشه‌ای امریکا به اوکراین جرم است. رژیم کی‌یف این کار را به دلیل کمبود مهمات انجام می‌دهد.» رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد: «روسیه دارای ذخایر کافی از انواع مهمات خوشه‌ای است. روسیه هنوز نیازی به استفاده از مهمات خوشه‌ای نداشته، اما اگر این نوع تسلیحات علیه نیرو‌های این کشور استفاده شود، مسکو حق دارد اقدامات متقابل انجام دهد. تا به حال این کار را نکرده‌ایم، استفاده نکرده‌ایم و چنین نیازی نداشته‌ایم، با وجود کمبود مهمات در یک دوره زمانی مشخص، اما این کار را نکردیم.»
نگرش منفی اروپایی‌ها به ارسال تسلیحات
الکسی آرستوویچ، مشاور سابق ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین معتقد است که شانس بازپس‌گیری شبه‌جزیره کریمه با حمله نظامی پایین است. او در این مورد گفت: «هزینه این اقدام چیست؟ از بین رفتن ۲۰۰ هزار سرباز اوکراینی؟! اقتصاد اوکراین هم به‌کلی نابود خواهد شد.» این نگاه که معطوف به بی‌فایده بودن ادامه جنگ برای طرف اوکراینی است، در میان کشور‌های اروپایی هم خریدار دارد. در واقع اروپایی‌ها که اگر دامنه جنگ گسترش یابد در خط مقدم جنگ قرار دارند، نگاه چندان مثبتی به روند کنونی از جمله ورود تجهیزات نظامی ندارند. نشریه فایننشال‌تایمز با استناد به بررسی مرکز تحقیقاتی پیو و مطالعات یوروبارومتر گزارش داد که ساکنان تعدادی از کشور‌های اروپایی در مورد ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین و ارسال تسلیحات به اوکراین تردید دارند. در این گزارش تحت عنوان «تردید بر سر حمایت از اوکراین» با استناد به نظرسنجی مرکز تحقیقات پیو آمده است که این بررسی نشان می‌دهد که تنها ۱۱ درصد از پاسخ‌دهندگان در مجارستان، ۲۸ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی انجام شده در یونان و ۳۸ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی ایتالیا گفتند که از اقدامات ولودیمیر زلنسکی در عرصه بین‌المللی اطمینان دارند. در حالی که اکثریت در مورد رهبر اوکراین تردید جدی دارند. همچنین براساس مطالعه یوروبارومتر، کمترین میزان حمایت از کی‌یف در اتریش، بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، یونان، مجارستان و اسلواکی نشان داده شد. بیش از ۵۰ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در هر یک از این کشورها، به جز جمهوری چک، گفتند که مخالف حمایت مالی و نظامی از اوکراین هستند. علاوه بر این، شرکت‌کنندگان در نظرسنجی انجام شده در هفت کشور فوق‌الذکر، نگرش منفی نسبت به عضویت بالقوه اوکراین در اتحادیه اروپا نشان دادند.
اوکراین برای کشور‌های اروپایی می‌جنگد
تونی بلر، نخست‌وزیر سابق انگلیس در برآورد از تحولات اوکراین و چشم‌اندازی که برای آینده این کشور متصور است، گفت: «اوکراین راه بسیار دشواری را در مسیر جنگ باید طی کند. این کشور بیرون از ناتو و اتحادیه اروپا دشواری‌های زیادی دارد و قطع کمک‌های امریکا برای آن‌ها فاجعه‌بار تمام خواهد شد.»‌وی خاطرنشان کرد: «فکر می‌کنم دو مسئله وجود دارد. اگر مسیر مشخصی برای پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا پیش پای اوکراین نباشد، یافتن راهکاری برای این مناقشه بسیار دشوار خواهد بود.» او با بیان اینکه اوکراین در این جنگ نه تنها برای خود، بلکه برای دیگر کشور‌های اروپایی می‌جنگد، گفت: «باید منتظر ماند و دید که بعد از پایان ضدحمله، آیا مذاکره امکانپذیر است یا نه و اگر با روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق امریکا در انتخابات ۲۰۲۴، حمایت واشنگتن از اوکراین قطع شود، فاجعه به بار خواهد آمد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار