پس از مواضع انتقادی رئیسجمهور امریکا درباره رئیسجمهور چین، پکن به شدت به این سخنان واکنش نشان داد و نه تنها آنها را مضحک و غیرمسئولانه دانست بلکه چنین موضعگیریای را ناقض حقایق اساسی، پروتکل دیپلماتیک و شأن سیاسی چین دانست.
سفر اخیر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا به چین، اگر چه با هشدارهایی از جانب طرف چینی همراه بود، اما در مجموع نوید آینده روشنی در روابط پرتنش دو طرف بود تا حدی که گزارشهای دو طرف هم چنین دیدگاهی را تأیید میکرد. جو بایدن نیز به رغم اینکه این سفر را کمسابقه دانسته و تأکید کرده بود با پیشرفتهایی همراه بود، اما در عین حال از شی جین پینگ، رئیسجمهور چین با عنوان دیکتاتور یاد کرده است. بایدن در جریان جمعآوری کمک مالی در کالیفرنیا یک روز پس از دیدار بلینکن با شی جینپینگ با اشاره به ورود یک بالن چینی به حریم هوایی امریکا گفت: «دلیلی که شی جینپینگ را عصبانی کرد این بود که زمانی که آن بالن را با تجهیزات جاسوسی ساقط کردیم او از بالن خبر نداشت.» بایدن تأکید کرد: «جدی میگویم. وقتی دیکتاتورها نمیدانند چه اتفاقی افتاده، مایه شرمساری بزرگی برای آنهاست. بالن قرار نبود به آنجا برود. او نمیدانست که بالن کجاست.» این اظهارات واکنش پکن را به دنبال داشت. مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری این وزارتخانه گفت: «اظهارات طرف امریکایی بسیار مضحک و غیرمسئولانه است. به شدت حقایق اساسی، پروتکل دیپلماتیک و شأن سیاسی چین را نقض میکند.» او در ادامه سخنان جو بایدن را تحریک سیاسی آشکار خواند. این دیپلمات چینی گفت که پکن نارضایتی شدید و مخالفت قاطع خود را در واکنش به اظهارات رئیسجمهور امریکا ابراز کرده است؛ اظهارنظری که تنها یک روز بعد از پایان سفر وزیر خارجه امریکا به پکن بیان شد.
چین و امریکا درباره طیف وسیعی از مسائل از تجارت گرفته تا مسائل حاکمیتی چین اختلافنظر دارند. کمکهای نظامی امریکا به تایوان که چین آن را متعلق به خود میداند، این نگرانی را ایجاد کرده که ممکن است کار پکن و واشنگتن به درگیری نظامی بر سر این جزیره بکشد. چین بارها به حضور نظامی امریکا در این منطقه اعتراض کرده است.