کد خبر: 1164071
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۲
ائتلاف نظامی ناتو به منظور اقدامی جبرانی برای عدم پذیرش قریب الوقوع این کشور در این ائتلاف نظامی غربی شورای اوکراین-ناتو تاسیس می‌کند.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از تسنیم، ناتو می‌خواهد روابط خود با اوکراین را به صورت دیپلماتیک ارتقا دهد و کمیسیون مشترک قبلی را به یک شورا تبدیل کند. با این حال، تصمیم رسمی سفرای ۳۱ کشور عضو در ابتدا ممکن نبود، زیرا طبق اطلاعات "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ" یک کشور با آن مخالفت کرد تا امتیازات بیشتری به نفع کی یف بگیرد.

به گزارش روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، ایجاد شورای ناتو-اوکراین در محافل این ائتلاف نظامی به عنوان یک "جایزه تسلی بخش " برای اوکراین به این دلیل تلقی می‌شود که کی یف در نشست آتی این ائتلاف در ویلنیوس در اواسط ژوئیه دعوتنامه عضویت به ناتو همراه با جدول زمانی دریافت نخواهد کرد. این همان چیزی بود که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین اخیراً در نشست جامعه سیاسی اروپا در مولداوی خواستار آن شد. با این وجود، انتظار می‌رود که زلنسکی به ویلنیوس بیاید و شورا برای اولین بار در آنجا تشکیل جلسه دهد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز چهارشنبه در این باره گفت که تصمیمات هنوز در دست اقدام است و سپس در ویلنیوس اعلام خواهد شد. به گفته وی این طرح‌ها شامل تقویت همکاری سیاسی با اوکراین است. بین کمیسیون و شورا تفاوت زیادی وجود دارد، زیرا تا کنون متفقین با یک شریک ملاقات کرده اند. از طرف دیگر در یک شورا می‌توان به صورت مساوی تصمیم گیری کرد و زیر گروه‌هایی را تشکیل داد.

مدل رسمی برای این امر شورای ناتو-روسیه است که با این حال از زمان حمله روسیه به اوکراین تشکیل جلسه نداده و به ندرت سازنده عمل کرده است. در سال ۱۹۹۷، ناتو با روسیه درباره تاسیس این شورا و یک منشور مشترک با اوکراین به توافق رساند.

در ناتو، کشور‌های بالتیک و به ویژه لهستان بر این مسئله فشار می‌آورند که به کی یف تعهد داده شود که به زودی می‌تواند پس از جنگ به عضویت این اتحاد درآید. ایالات متحده، آلمان و سایر متحدان مهم این موضوع را رد می‌کنند، عمدتاً با اشاره به اینکه نمی‌توان پیش بینی کرد که جنگ چه زمانی و چگونه پایان می‌یابد.

در اواخر ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ - هفت ماه بعد از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس - بود که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که کی‌یف درخواستی را برای پیوستن سریع به ناتو ارائه کرده است.

با این همه «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو روز سه شنبه گفت تا زمانی که اوکراین در جنگ با روسیه پیروز نشود، نمی‌تواند به این ائتلاف نظامی بپیوندد.

وزارت خارجه اوکراین نیز چند روز قبل مدعی شد که هیچ تصمیمی بجز دعوت از کی‌یف برای پیوستن به ناتو در نشست آتی سران این ائتلاف که قرار است در روز‌های یازدهم و دوازدهم جولای در لیتوانی برگزار شود را قبول نمی‌کند.

استولتنبرگ همچنین درباره ضد حمله اوکراین که از یک هفته پیش آغاز شد، موضع محتاطانه‌ای اتخاذ کرده و گفت: این ضد حمله هنوز در «روز‌های اولیه» است و مشخص نیست که آیا این نقطه عطفی در جنگ خواهد بود یا خیر. به گفته وی نیرو‌های اوکراینی در حال پیشروی و آزادسازی مناطق اشغالی هستند. استولتنبرگ گفت: ما می‌دانیم که هر چه اوکراین موفق‌تر باشد، کارت‌های بهتری در مذاکرات خواهد داشت.

وزرای دفاع ناتو و سایر کشور‌ها امروز (پنج شنبه) درباره کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین در چارچوب گروه تماس اوکراین بحث خواهند کرد. این نشست در قالب موسوم به رامشتاین در بروکسل برگزار می‌شود. کمیسیون ناتو-اوکراین پس از آن در سطح وزیران تشکیل جلسه خواهد داد تا وزیران برای نشست ویلنیوس آماده شوند.

استولتنبرگ در رابطه با پیوستن سوئد به ناتو هم گفت که توافق با ترکیه تا ویلنیوس همچنان امکان پذیر است. وی تاکید کرد که نشست مذاکره کنندگان ترکیه و سوئد در روز چهارشنبه در آنکارا سازنده بود و "مقداری پیشرفت" به همراه داشت. در همین حال، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، انتظارات برای تصویب سریع را کاهش داده است. اردوغان گفت که این کشور باید به سهم خود عمل کند. یکی از شروط آنکارا اخراج فعالان کرد از سوئد است که ترکیه آن‌ها را تروریست نامیده است. اردوغان گفت: "اگر شما به این موضوع توجه نکنید، ما نمی‌توانیم در ویلنیوس "بله" بگوییم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار