
رییس انجمن دیابت گفت: آموزش مهمترین اصل درمان بیماری دیابت است اما تاکنون این آموزش نهادینه نشده است.
اسدلله رجب افزود: شیوع بیماری دیابت در زنان و مردان یکسان است.
وی تصریح کرد: مهمترین عوامل بروز مشکلات دیابتی تغییر در شیوه زندگی وتغذیه های نامناسب است که عوارض ناشی از این بیماری را می توان مشکلات چشمی و عوارض قلبی و عروقی و کلیوی نام برد.
اسدلله رجب خاطر نشان کرد: سن ابتلای بیماری دیابت در ایران بین 45 تا 55 سالگی است که رشد این بیماری در ایران چندین برابر اروپا است. وضعیت کنترل و درمان بیماری دیابت در منطقه نسبت به کشورهای اروپایی تقریبا مناسب تر و قابل قبول تر است.
وی در ادامه افزود: وضعیت دارویی بیماران دیابت در کشور مناسب است چراکه دارو های دیابتی در کشور تولید و از کیفیت مناسب و خوبی برخوردار است و مهمترین مشکل ایران در خصوص درمان بیماری دیابت نیست چرا که درمان دیابت تنها با تجویز دارو نیست بلکه اصل درمان دیابت آموزش است و در حقیقت آموزش دیابت در کشور نهادینه نشده است.
رییس انجمن دیابت تصریح کرد: مشکل این است که بیمه ها برای پیشگیری از این بیماری هزینه نمی کنند و هزینه ای که برای درمان این بیماران پرداخت می شود کافی نیست و براساس تحقیقات انجام شده بیش از 85 درصد از کنترل نا مطلوبی برخوردار هستند بنا براین شعار اصلی روز جهانی دیابت برای چهار سال آینده (آموزش و پیشگیری از دیابت) است و اگر مردم آموزش های درست را رعایت کنند بیش از 70 درصد با کاهش این بیماری مواجه خواهیم شد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: پیشگیری با آموزش مناسب( تغییر در شیوء زندگی و تغذیه مناسب ) از مهمترین عوامل کنترل دیابت است که آموزش باید در بین مردم نهادینه شود .