سرویس ایثار و مقاومت جوان آنلاین: ۱۶ مهر ماه یادآور یکی از خاصترین روزهای جبهه مقاومت است. روزی که در آن یکی از فرماندهان رشید جبهه مقاومت به شهادت رسید و داغ بزرگی را بر دل مردم ایران و جبهه مقاومت گذاشت. سردار شهید حاجحسین همدانی پس از سالها مجاهدت در جبههها، ندای حق را در سن ۶۱ سالگی لبیک گفت و در تاریخ ۱۶ مهرماه ۱۳۹۴ به فیض شهادت نائل آمد.
نبوغ نظامی
نبوغ نظامی شهید همدانی خیلی زود از همان روزهای حضور در کردستان و مبارزه با گروهکهای ضدانقلاب مشخص شد. سردار همدانی در کنار حاج احمد متوسلیان، شهید محمدابراهیم همت و شهید محمود شهبازی از بنیانگذاران تیپ ۲۷ محمد رسولالله (ص) به شمار میرفت. حاج حسین در طول دوران دفاع مقدس نیز با فرماندهی چندین لشکر مسئولیت سنگینی بر دوش داشت و در هر جبهه و سنگری که خدمت میکرد، با سربلندی و موفقیت بیرون میآمد. هوش و استعداد این فرمانده خستگیناپذیر گرهگشای عملیات و موقعیتهای مختلف بود. رزمندگان تهرانی، همدانی و گیلانی خاطرات زیادی از حاجحسین همدانی در عملیاتهای بزرگ و مهم دفاع مقدس دارند. سردار همدانی در مسائل مختلف در کنار نیروهایش قرار داشت و همراهی و همکاری او تنها به بعد نظامی محدود نمیشد.
فرمانده مردمدار
وی همیشه دغدغه رسیدگی به مشکلات رزمندگان را داشت و پیگیر کارها و مشکلاتشان بود. اگر جایی مشکلی پیش میآمد، آنها را حمایت میکرد و در جهت رفع مشکلاتشان کار میکرد. همین همدلی فرمانده، نیروها را به او نزدیک میکرد. مردمداری شهید همدانی، ویژگی شاخصی بود که قدرت فرماندهی او را متمایز از دیگران میکرد.
سردار همدانی پس از دفاع مقدس نیز صحنه را خالی نکرد و با حضور در مسئولیتهای مهم همچنان به نقشآفرینی مشغول بود. معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه و جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره و فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسولالله و به همراه آن، جانشینی قرارگاه ثارالله، از دیگر مسئولیتهای او بود و معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفین از او فرماندهای کهنهکار با کولهباری از تجربه و شناخت ساخته بود. این تجربیات سبب شد تا حساسترین و مهمترین سپاه استانی کشور (سپاه تهران) که دارای ویژگیهای خاص بود، بر عهده او گذاشته شود.
باید حاجحسین همدانی را نابغه جنگهای نامنظم در غرب آسیا نامید. کسی که هوشمندانه با تشکیل بسیج مردمی، تشکیلات دفاع وطنی را در سوریه راهاندازی کرد و با بسیج مردمی اجازه نداد تا خاک کشور سوریه به اشغال تروریستها درآید. حاجحسین همدانی معتقد بود: «سوریه تنها کشوری است که در جبهه مقاومت باقی مانده و تنها کشوری است که بهرغم تمام تلاشهای امریکاییها و اروپاییها و کشورهای عربی، حاضر نشد با رژیم اشغالگر قدس مذاکره کند.»
عروج فرمانده
مرحله اول مأموریت حاج حسین همدانی در سوریه در سال ۹۳ به پایان رسید. ایشان در این مدت کارها و زحمات زیادی برای سازماندهی و انسجام نیروها کرد و همچون دوران دفاع مقدس خستگیناپذیر تلاش میکرد. در همان روزها رهبر انقلاب در دیداری از اقدامات شهید همدانی تشکر کردند و فرمودند: «من هر شب در نماز شما را با اسم دعا میکردم.»
در نهایت مهر سال ۱۳۹۴ از راه رسید. حاج قاسم سلیمانی در خاطرهای زیبا از آخرین دیدارش با شهید همدانی میگوید: «با خنده به من گفت بیا با هم یک عکسی بگیریم، شاید این آخرین عکس من و تو باشد.» او خیلی اهل این کارها نبود که به چیزی اصرار کند و بخواهد مثلاً عکسی بگیرد؛ چه خودش، چه با کسی. وقتی این حرف را زد من تکان خوردم. خواستم بگویم شما نروید، چون از همان جایی که او میخواست برود، من داشتم برمیگشتم؛ ولی یک حسی به من گفت، چیزی نیست خبری نیست، لذا چیزی به او نگفتم. وقتی که این حالت را در شهید همدانی دیدم، این شعر در ذهنم آمد:، چون رهد از دست خود دستی زند/، چون جهد از نفس خود رقصی کند. من این دست رقص را، این حالت پرواز را، این حالت اشتیاق را، این حالت عروج را در او دیدم.»