کد خبر: 106210
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۸۸ - ۰۰:۰۰
دو دانشمند نیوزیلندی به نام‌های «رابرت» و «برندا» می‌گویند هر سگی که در خانه‌های بزرگ نگهداری می‌شود بیشتر از یک خودرو، ‌منابع طبیعی را به هدر می‌دهد. ‌این درحالی است که نمی‌توان سگ را همانند یک خودروی فرسوده از محیط زیست دور کرد.
آنان که عضو هیأت علمی دانشگاه «بریتیش کلمبیا» هستند، معتقدند: ‌تأثیر ناخوشایند تأمین غذای یک سگ در اندازه متوسط بر محیط زیست به مدت یک سال، ‌به اندازه دو برابر سوار شدن یک خودرو به مسافت 10 هزار کیلومتر است.
«رابرت» و «برندا» برای اثبات ادعای خود، ‌این گونه محاسبه کرده‌‌اند که برای سیر کردن یک سگ، ‌در سال به 164 کیلو گوشت و 95 کیلو بال مرغ نیاز است. آنان زمین مورد نیاز برای تهیه این میزان خوراکی را از نظر وسعت اندازه‌گیری کرده‌اند. نتیجه این شد که برای سیر شدن یک سگ باید دست کم 84/0 گلوبال هکتار (فضای دارای بازده کره زمین به نسبت جمعیت) برای یک سال او اختصاص یابد. این میزان برای سگ‌های بزرگ‌تر تا بیش از یک هکتار نیز می‌رسد. برای هر انسان اما فقط 1/2 گلوبال هکتار فضا وجود دارد. ‌این دانشمندان، ‌نیازمندی طبیعی یک سگ را با خودروی «تویوتا لنکروز» مقایسه می‌کنند که تنها نیازمند 41/0 گلوبال هکتار در سال است.
آنان به کسانی که اصرار بر نگهداری سگ خانگی دارند، ‌توصیه کرده‌‌اند به سمت حیوان‌های گیاهخوار همچون خرگوش یا همستر بروند.
در عین حال، ‌یکی از روانشناسان دانشگاه «بریتیش کلمبیا» تصریح می‌کند: ‌در جوامع غربی، ‌حیوان‌های خانگی، ‌نقش مهمی را در پر کردن جای خالی اعضای خانواده و جلوگیری از بروز برخی مشکلات روانی، ‌نظیر افسردگی ایفا می‌کنند و ارزش هزینه کردن از محیط زیست را دارند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار