کد خبر: 1039655
تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰
در سالگرد خبر شناسایی اولین بیمار کرونایی در ایران حالا خبر می‌رسد که یک سینمای مهم پایتخت نیز در حال تعطیلی است و به نظر می‌رسد کرونا در حال وارد کردن ضربه نهایی به‌هنری است که در ایران هنوز تبدیل به صنعت هم نشده بود
فرزین ماندگار
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: تعطیلی سینماعصرجدید که متعلق به زوج معروف کارگردان- تهیه‌کننده سینمای ایران است و اتفاقاً جنس سینمای آن‌ها به سینمای تجاری تعلق خاطر دارد، نشان‌دهنده ضربه مهلک کرونا بر پیکره اقتصادی هنرهفتم است.

درست پس از گذشت یک سال از خبر شناسایی اولین بیمار کرونایی در ایران و تأثیری که این بیماری بر اقتصاد سینما گذاشت، خبر می‌رسد که یک سینمای قدیمی و البته مهم پایتخت به دلیل اقتصادی نبودن در حال تعطیلی است.

سینمای ایران البته پیش از کرونا نیز مدت‌ها بود وارد دوران رکود خود شده و کیفیت نازل آثار سینمایی رونق سالن‌ها را با چالش جدی مواجه کرده بود، اما کرونا به نظر می‌رسد در حال وارد کردن ضربه نهایی به هنری است که در ایران هنوز تبدیل به صنعت هم نشده بود.

با ادامه رکود در سینما، یکی دیگر از سالن‌های سینمایی قدیمی تهران (عصرجدید) هم تعطیل می‌شود تا تعطیلی و تغییر کاربری سرنوشت این روز‌های سینما‌های قدیمی باشد. در ماه‌های گذشته که سینما‌ها تعطیل بودند، خبر‌هایی شنیده می‌شد از اینکه صاحبان برخی سینما‌ها به ویژه آن‌هایی که تک‌منظوره بوده و با یکی دو سالن فعالیت داشتند، به فکر تعطیلی، فروش یا حتی تغییر کاربری افتاده‌اند و این مسئله درباره چند سینمای قدیمی تهران بیشتر مطرح بود.

آذرماه همین امسال خبر حکم تخریب سینماایران در لاله‌زار سر و صدای زیادی به پا کرد و هنوز معلوم نیست سرانجام این سینمای قدیمی چه می‌شود. به جز آن سینماگلریز هم که در محله یوسف‌آباد واقع شده و در ابتدا پاتوق فعالیت‌های هنری مهین و مصطفی اسکویی بوده و بیش از ۶۰ سال قدمت دارد، به دلیل اختلاف میان مالک و صاحب سرقفلی پلمب شده و احتمال تعطیلی و تخریب یا تغییر کاربری آن نیز وجود دارد.

مدتی قبل سینمابولوار در بلوار کشاورز هم که زمانی یکی از سینما‌های مدرن تهران بوده است تغییر کاربری پیدا کرده و به مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران تبدیل شده است.

طبق پیگیری‌ها، ملک این سینما در اختیار دانشگاه تهران بود و سرقفلی آن در اختیار مرحوم حکاک که الان به ورثه او رسیده است. اما یکی از مشکلات اساسی بر سر راه این سینما‌ها همین است که در خیلی از این موارد، ورثه توان مالی یا انگیزه کافی برای نگهداری و سرپا نگه داشتن این سینما‌ها را ندارند.

نمونه این مسئله سینماشهرقشنگ در خیابان جمهوری است که بیش از ۱۰ سال است تعطیل شده و تابستان همین امسال از سوی فرزند مرحوم رضا حجت (مالک)، اعلان فروش این سینمای ۷۰ ساله بر سردر آن نصب شد.

بسیاری از این سینما‌ها به دلیل فرسودگی و متروکه شدن با تخریب و تغییر کاربری مواجه شده‌اند، اما برخی دیگر هم به دلیل رکود سینما و کم بودن تماشاگر رو به تعطیلی می‌روند و در شرایط فعلی، کرونا هم مزید بر علت شده است.

بر همین اساس به تازگی مدیران سینماعصرجدید هم تصمیم به تعطیلی این سینما در خیابان طالقانی گرفته‌اند.

عبدالله علیخانی، مدیر این سینما با تأیید این خبر به ایسنا می‌گوید: من و آقای فرحبخش ۱۱ سال است این سینما را خریداری کرده‌ایم، چون سینما علاقه ما بوده، اما الان با این وضعیت نمی‌دانیم باید چه کنیم و برای رسیدن به تصمیمی قطعی آن را تعطیل خواهیم کرد.

او با اشاره به سابقه طولانی فعالیت این سینما و جایگاهی که داشته، معتقد است برای حفظ این سینما‌های قدیمی باید فکری اساسی شود.

فعالیت‌های ابتدایی در محل سینماعصرجدید فعلی به دهه ۱۳۲۰ برمی‌گردد و این سینما در مقطعی کاملاً تخریب و بعد به شکل سینمای فعلی بازسازی می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار