سرویس جامعه جوان آنلاین: این در حالی است که بنا بر اعلام مرکز امور هماهنگی، ارتباطات و حوزه وزارتی آموزشوپرورش از سال تحصیلی ۹۷- ۹۶ تاکنون قراردادی تحت عنوان توزیع شیر در مدارس با هیچ شرکتی منعقد نشده است.
همچنین این مرکز تأکید دارد، آموزشوپرورش پیگیر این اتفاق خواهد بود و از طریق مراجع قانونی پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد.
بر اساس این گزارش، اعتبار ۲۰۰ میلیاردی پیشبینی شده در بودجه سال جاری برای تأمین شیر مدارس به سرنوشت اعتبار پیشبینی شده در سال گذشته دچار شده و تخصیص نیافته است و در عمل دولت برای سومین سال پیاپی پنبه توزیع شیر در مدارس را زده است. با این وجود در ابتدای سال تحصیلی جاری علی اللهیار ترکمن، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزشوپرورش وعده توزیع ۲۴ تا ۴۰ نوبت شیر با اولویت مدارس ابتدایی و مناطق محروم را داده بود.
بنابراین از شواهد اینطور بر میآید که انجمن صنایع لبنی، روی تخصیص این اعتبار در استان سیستان و بلوچستان و وعده معاون وزیر حساب و شیرهایی با بستهبندی سفارشی آموزشوپرورش تولید کرده که بعد از عدم تخصیص اعتبار اقدام به فروش آنها در بازار آزاد کرده است. گفتنی است پیشتر نیز خبری مبنی بر فروش تجهیزات گرمایشی مدارس استان سیستان و بلوچستان در فروشگاههای این استان منتشر شده بود که واکنش خاصی از سوی مدیران را در پی نداشت. بر اساس این گزارش، اوایل دیماه گذشته که جامعه هنوز از حادثه آتشسوزی در مدرسه اسوه حسنه زاهدان و سوختگی منجر به فوت چهار تن از دانشآموزان دختر این مدرسه متأثر بود، گزارشی منتشر شد که مدعی بود در برخی از فروشگاههای شهر زاهدان پکیجهای گرمایشی با آرم سازمان نوسازی مدارس سیستان و بلوچستان به فروش رسیده است!
گزارشهای غیررسمی هم حاکی از این است که بعد از انتشار این موضوع در فضای مجازی تماسهایی با خریداران گرفته شد و طی این تماسها به آنها گفته شد: «حاضر هستیم کارتن خالی پکیج را در ازای پرداخت قیمت کامل آن از شما بخریم.»
انتشار این دو گزارش در فاصله کمتر از دو ماه نشان میدهد، ستاد آموزشوپرورش باید نظارت استانی را جدیتر از پیش در دستور کار قرار دهد.