آمریکایی ها باردیگر تاکید کردهاند علیرغم رفع تحریمهای ایران شرکتهای آمریکایی نمیتوانند در بخش انرژی ایران سرمایهگذاری کنند و به همین دلیل همکاری چندانی بین ایران و آمریکا در این بخش شکل نخواهد گرفت. همچنین یک سناتور ارشد آمریکایی خواستار وضع تحریمهای جدید علیه ایران با توجه به گزارش جدید تروریسم وزارت خارجه شد. ایلینا روس لتینن»، رئیس کمیته فرعی خاورمیانه و آفریقای شمالی در بیانیهای ایران را «اصلیترین حامی تروریسم» خوانده، اما از سیاست دولت باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکادر قبال ایران انتقاد کرده است.
وی در این بیانیه نوشته است: «گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا لحن صریحی دارد: ایران اصلیترین حامی تروریسم است و به گروههای تروریستی در سرتا سر جهان، آموزش، کمک مالی و سلاح میرساند.» در همین حال در نشست «حامیان جهانی یهود» در واشنگتن نیز رایس مشاو امنیت ملی آمریکا می گیود به مقابله با رفتارهای ثبات زدای ایران ادامه میدهیم به ایران اجازه نمیدهیم راحت باشد. تحریمهای موشکی و تروریسم ادامه دارد . وی تاکید میکند صدها شرکت و شخصیت ایرانی به دلایل غیر هستهای در تحریم باقی هستند. ما همه اختیارات لازم برای مقابله با رفتارهای ثبات زدای ایران را داریم و ما داریم این کار را میکنیم. این موضوع شامل تحریمهای جدید که برنامه موشک بالستیک ایران و حمایت از تروریسم را هدف قرار میدهد، میشود. ما به ایران اجازه نخواهیم داد راحت و بدون دردسر و مشکل باشد».
آنچه در باب مواضع اخیر مقامات آمریکایی میتوان گفت آن است که هر چند آمریکاییها در ظاهر منع کردن شرکتهای آمریکایی از سرمایه گذاری در ایران است اما در اصل ترساندن سایر شرکتها از سرمایه گذاری در ایران است چرا که وقتی ادعا میشود شرکتهای آمریکایی به خاطر استمرار تحریمها و یا خطر تروریست بودن ایران حق سرمایه گذاری ندارند عملا سایر شرکتها و کشورها را نیز سرمایه گذاری در ایران میترسانند. مواضع رایس که ادعای تهدید هستهای بودن ایران و مقابله آمریکا با آن را مطرح می سازد بعد تکمیلی این طراحی و جو سازی ضد ایرانی است.
یک اصل مهم در باب آمریکا مطرح است و آن اینکه آنها برآنند تا دشمنی آمریکا با ایرانیان را به مسائل حاشیهای همچون تحریم به خاطر هستهای یا تحریم به خاطر حقوق بشر و تروریسم تعدیل نمایند چرا که این مسئله نوعی متهم سازی ایران به عنوان عامل تنش و بزک آمریکایی است حال آنکه تاریخ گواه است که دشمنی آمریکا یک اصل ریشهای و زیر بنایی است و تروریسم و حقوق بشر و هستهای صرفا بهانهای برای این دشمنی و تسیلم سازی است. آمریکا سعی دارد با واژگانی همچون تروریسم و حقوق بشر و البته برجسته سازی دستاوردهای ایران از مذاکرات هستهای، چنان القا سازد که با مذاکره با آمریکا و پذیرش خواستههایش همه این مسائل حل میشود تا با این حربه مردم ایران را به سوی مذاکره و تسلیم شدن وادار سازد. آمریکا دشمنی زیر بنای خود را با ادعای آمادگی برای مذاکره در باب مسائل جزئی همچون تروریسم و حقوق بشر پنهان می سازد و جالب توجه آنکه در زمانی نیز که به این دشمنی اشاره میکند صرفا کودتای 28 مرداد را مطرح سازد و در لوای آن چند دهه دشمنی اشکار خود با ایرانیان را پنهان و کم رنگ میسازد.
آمریکاییها با این ادعا که مسئله هسته ای با مذاکره حل شده و دیگر جهان ( قدرتهای بزرگ ) ایران را تهدید هستهای نمیدانند در حال تزریق این تفکر نزد مردم است که با مذاکره در باب موشکها، حقوق بشر و تروریسم میتوان با آشتی نهایی با جهان رسید. این نوع طرز تفکر خود متهم سازی و قرار گرفتن آمریکا در جایگاه مدعی است حال آنکه دشمنی آمریکایی خسارتهای سنگینی به ایران وارد ساخته و باید پاسخگوی رفتارهای خود باشد نه اینکه ایران متهم و پاسخگو باشد. آمریکاییها به این مسئله اشاره ندارند که ایستادگی ملت ایران زمینه ساز رویکرد اجباری غرب به مذاکره شده چنانکه آمریکاییها رسما اذعان کردند که راهکار نظامی در قبال ایران قابل اجرا نیست و تنها گزینه رویکرد به مذاکره است.
سخنان رایس خود سندی بر دشمنی آشکار آمریکا با ایران است که واهی بودن محدود بودن تنشها به مسئله هستهای ، حقوق بشر و تروریسم و موشکی را اشکار می سازد. سخنان رایس بیانگر دیدگاه ضد ایرانی کاخ سفید است که واهی بودن ادعای اوباما که می خواهد خود را اهل رویکرد به ایران و تعامل نشان دهد را آشکار می سازد. این سخنان گواه این مسئله است که برای آمریکا مسئله نه امنیت جهان و نه هستهای ایران بلکه تحقق سلطه گری خود و صهیونیستها در منطقه است و جمهوری اسلامی که از پذیرش از دست دادن استقلال و آزادی خود در برابر سلطه آمریکا خودداری میکند را سدی میداند در برابر سلطه گری خود میداند و همچنان تقلا دارد تا از برجام هستهای برای رسیدن به اهداف غیر هستهای که همان نابود سازی استقلال و آزادی ایرانیان و تبدیل آنها به جماعتی تسلیم شده است دست یابد.