کد خبر: 745037
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۳
انتقاد شوراي پايتخت به كاهش تعداد اعضاي شورا‌ها
بیژن یانچشمه
اعضاي شوراي شهر تهران نسبت به تصميم مجلس در خصوص كاهش تعداد اعضاي شوراي شهر واكنش نشان داده و از شوراي نگهبان رد اين مصوبه را خواستار شدند. اين در حالي است كه انتقادات در زمينه اين مصوبه مجلس كه هنوز به تصويب شوراي نگهبان نرسيده است، همچنان در حال افزايش است و علت شوك وارد به شورا همچنان بي‌پاسخ مانده است كه چرا شورا‌ها پس از چهار دوره فعاليت همچنان محل آزمون و خطا قرار مي‌گيرد‌؟
هنوز سه سال از اجراي مصوبه مجلس در مورد افزايش تعداد اعضاي شورا نگذشته است كه نمايندگان با كليات طرحي جديد مصوبه قبلي خود را اصلاح كردند. هشت سال قبل نمايندگان مجلس در طرحي پيشنهاد افزايش تعداد اعضاي شوراي شهر از 15به 31نفر را تصويب كردند، مصوبه‌اي كه پاي بسياري را به صحن پارلمان محلي باز كرد.
افزايش تعداد نمايندگان كلانشهرها در چهارمين دوره شوراهاي شهر را برخي لازمه اداره بهتر شهرها مي‌دانستند و برخي نيز آن را بار مالي اضافه بر دوش شهرداري‌ها عنوان مي‌كردند اما حالا با گذشت سه سال از اجراي اين مصوبه، نمايندگان تصميم به ايجاد تغييري دوباره گرفته و اين بار به كاهش شمار نمايندگان مردم در شوراي شهر از 31عضو به 21 نفر رأي دادند.
در اين خصوص احمد دنيامالي، رئيس كميسيون عمران شوراي اسلامي شهر تهران گفت: يك سالي است كه در كميسيون شوراهاي مجلس شوراي اسلامي اين بحث مطرح بوده و در نهايت نمايندگان به اين جمع‌بندي رسيده‌اند كه تعداد اعضاي شوراي اسلامي را از 31 به 21 تن تقليل دهند.
وي در خصوص استدلال اعضاي مجلس شوراي اسلامي در مورد اين تصميم گفت: با توجه به اينكه تعداد اعضاي جامعه شورايي كشور افزايش چشمگيري داشته است و با توجه به افزايش تعداد شوراها برخي مشكلات براي شهرها ايجاد شده است كه بر اساس همين استدلال، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي چنين تصميمي را گرفته‌اند.  اين عضو شورا كم بودن رابطه شوراي اسلامي شهر تهران و مجلس شوراي اسلامي را يكي ديگر از علل مصوب شدن كاهش اعضاي شورا خواند و افزود: متأسفانه روابط ميان شورا و مجلس كم است، بر همين اساس چنين تصميماتي اتخاذ مي‌شود.  
  
كاهش تعداد اعضاي شورا و افزايش مشكلات شهري
مهدي چمران، رئيس شوراي اسلامي شهر تهران گفت: با صحبتي كه روز گذشته با برخي اعضاي شوراهاي سراسر كشور داشتم، عموم شوراييان در شهرهاي مختلف از كاهش تعداد اعضا راضي نبودند و برخي دوستان نيز اين موضوع را مطرح مي‌كردند كه آيا تعداد جمعيت شهر تهران كم شده كه تعداد اعضاي آن كاهش يابد؟
چمران تأكيد كرد: مسئوليت سنگيني بر دوش شوراييان قرار گرفته و در حال حاضر با تعداد موجود نيز براي رسيدگي به امور وقت كم مي‌آيد و قطعاً با كاهش اعضا مشكلات افزايش خواهد يافت. برهمين اساس بايد نظرات را يكي كنيم و بعد به نمايندگان مجلس شوراي اسلامي منتقل كنيم. در حال حاضر نيز از مصوبه كاهش، تنها بند مربوط به شهر تهران به تصويب رسيده است.
 
مصوبه، عجولانه و برگشت به عقب بود
 همچنين، محمد حقاني، رئيس كميته محيط زيست شوراي شهر تهران ضمن انتقاد از مصوبه مجلس شوراي اسلامي درخصوص كاهش نفرات اعضاي شوراهاي شهر گفت: كار مجلس غير كارشناسي، عجولانه و برگشت به عقب است و ما بايد هر كاري را براي جلوگيري از اجراي اين مصوبه انجام دهيم.   از سوي ديگر ابوالفضل قناعتي، عضو هيئت رئيسه شوراي شهر تهران گفت: اگر شهر را يك انسان در نظر بگيريم، شورا سر اين انسان و شهرداري تن آن است. كاهش تعداد اعضاي شورا مانند اين است كه سر اين انسان را كوچك كنيم، مطمئناً اين پيكره، ظاهري نامتعادل پيدا مي‌كند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار