کد خبر: 671988
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۰
نتايج نظرسنجي مركز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان نشان مي‌دهد
در حالي كه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بدون نظر‌خواهي از شوراي عالي فضاي مجازي اقدام به ارائه خدمات نسل سوم تلفن همراه مي‌كند، در بخش ديگري از بدنه دولت آماري ارائه مي‌شود كه نشان از استفاده‌هاي غير‌كاربردي جوانان از فضاي مجازي و اينتر‌نت دارد.
در حالي كه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بدون نظر‌خواهي از شوراي عالي فضاي مجازي اقدام به ارائه خدمات نسل سوم تلفن همراه مي‌كند، در بخش ديگري از بدنه دولت آماري ارائه مي‌شود كه نشان از استفاده‌هاي غير‌كاربردي جوانان از فضاي مجازي و اينتر‌نت دارد. آمار استفاده 10 درصدي جوانان از اينترنت براي انجام كار‌هاي پژوهشي، به معني آن است كه بقيه جوانان هيچ بر‌نامه جدي و مفيدي براي استفاده از اينتر‌نت ندارند. از سويي وقتي تأكيدات بالا‌ترين مقام اجرايي كشور مبني بر رفع ديوار‌ها و فيلتر‌ها را در كنار نتايج مركز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان قرار مي‌دهيم، نقطه‌هاي پرسش و ابهام بيشتر مي‌شود!
رئيس مركز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتايج پيمايش ملي ارزش‌ها و نگرش‌هاي جوانان گفت: 4/10 درصد جوانان براي تحقيق و پژوهش از اينترنت استفاده مي‌كنند. محمدتقي حسن‌زاده درباره پيمايش ملي ارزش‌ها و نگرش‌هاي جوانان گفت: اين پيمايش با هدف شناخت نگرش‌ها و رفتارهاي اجتماعي و فرهنگي جوانان 15 تا 29 سال سراسر كشور در سال 92 در بين 15‌هزار نفر به عنوان جامعه نمونه ـ كه معرف ملي و استاني جمعيت جوان كشور هستند ـ انجام شده است. وي با اشاره به نتايج به دست آمده در اين پيمايش در مقوله استفاده جوانان از اينترنت، به «ايسنا» گفت: كمتر از پنج درصد از جوانان از اينترنت براي مراجعه به سايت‌هاي غيراخلاقي و موارد غيرضرور استفاده مي‌كنند و 3/12 درصد از اينترنت براي دانلود فيلم، موسيقي و عكس بهره مي‌گيرند. حسن‌زاده افزود: طبق نتايج اين تحقيق 4/67 درصد از جوانان از اينترنت استفاده مي‌كنند كه 1/19 درصد آنان براي چت، 3/15 درصد به منظور ارتباط با شبكه‌هاي اجتماعي، 2/15 درصد براي سرگرمي و بازي و 4/10 درصد براي تحقيق و پژوهش‌هاي علمي از اينترنت بهره مي‌برند. وي ادامه داد: كمتر از پنج درصد از جوانان از اينترنت براي مراجعه به سايت‌هاي غيراخلاقي و موارد غيرضرور استفاده مي‌كنند و 3/12 درصد از اينترنت براي دانلود فيلم، موسيقي و عكس استفاده مي‌كنند.
رئيس مركز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره دلايل استفاده جوانان از شبكه‌هاي اجتماعي اظهاركرد:
39 درصد از پاسخگويان فرار از تنهايي و سرگرمي، 3/22 درصد از آنان ارتباط و تبادل تجربه را انگيزه خود براي استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي ذكر كردند و كمتر از 5 درصد از اين افراد از شبكه‌هاي اجتماعي براي مسائل غيرضرور استفاده مي‌كنند. ضمن اينكه 3/69 درصد پاسخگويان براي بهره‌گيري از اينترنت از فيلترشكن استفاده مي‌كنند. حسن‌زاده درباره نتايج به دست آمده در سنجش هويت ديني و ملي جوانان ايراني نيز افزود: 82 درصد از جوانان از مسلمان بودن خود كاملاً احساس افتخار مي‌كنند و 1/68 درصد آنان گفته‌اند كه در صورت بروز مشكل براي كشور در حفاظت از مرزهاي ايراني مي‌كوشند. رئيس مركز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردي وزارت ورزش و جوانان درباره آمار به دست آمده در اين پژوهش در زمينه ازدواج و طلاق نيز گفت: 6/82 درصد جوانان مخالف انتخاب همسر از طريق فضاي مجازي هستند، همچنين 6/55 درصد آنان معتقدند كه پايبندي به سنت‌هاي ازدواج مانند برگزاري مراسم، مهريه و جهيزيه تأثير خوبي در پايداري زندگي مشترك دارد. وي افزود: به اعتقاد 4/86 درصد جوانان يافتن شغل نياز به سفارش، توصيه و روابط به جاي ضوابط دارد.
وي درباره نتايج پيمايش ملي ارزش‌ها و نگرش‌هاي جوانان در حوزه عفاف و حجاب گفت: 4/76 درصد پاسخگويان، رعايت مسائل شخصي در روابط دختر و پسر را براي حفظ عفاف ضروري مي‌دانند. حسن‌زاده درباره بيشترين نگراني‌هاي جوانان اظهار كرد: 6/30 درصد جوانان مسائل مالي و اقتصادي، 9/28 درصد آنان اشتغال مناسب، 8/10 درصد تحصيل و قبولي در كنكور و 5/7 درصد از جوانان نيز ازدواج را بيشترين نگراني خود ذكر كرده‌اند. حسن‌زاده در پايان درباره مهم‌ترين وظيفه دولت از نظر جوانان گفت: 3/47 درصد پاسخگويان تأمين شغل و امنيت شغلي، 8/20 درصد امنيت اجتماعي و اقتصادي و 1/15 درصد حل مشكل مسكن را مهم‌ترين وظيفه دولت در حوزه جوانان ذكر كردند.  

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار