کد خبر: 642080
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۶
بدنبال بارندگیهای مناسب در زمستان گذشته و بهار امسال ، 90 درصد مساحت دریاچه تالاب کویری میقان اراک برای اولین بار پس یک دهه آبگیری شد.

امیر انصاری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اعلام این خبر گفت: براثر خشکسالیهای 10سال گذشته بیشترین سطح آبگیری دریاچه فصلی تالاب میقان اراک در فصول پرباران 40 تا 50 درصد بوده است.

وی بیان کرد: هشت رودخانه و مسیل منتهی به تالاب کویری میقان اراک در حوزه آبریز قره کهریز شامل شیروان، امان آباد، شهراب فرمهین، نوازن، گیلی، مودر ، ساروق و قره چای که بصورت فصلی در تامین آب دریاچه میقان اثرگذاری داشته ، امسال با بارشهای مناسب پرآب شده اند .

انصاری توضیح داد: سطح دریاچه تالاب کویری میقان اراک 12 هزار هکتار است که هم اینک بیش از 10 هزار هکتار آن آبگیری شده و تنها در بحش جنوب شرقی و شمال شرقی دریاچه هنوز آبگیری کامل اتفاق نیفتاده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: هم اینک سطح این دریاچه پرآب و مواج است و حضور بیش از سه هزار فلامینگو و تعداد کثیری درنای خاکستری صحنه های زیبای طبیعی را در این زیستگاه مهم پرندگان ایجاد کرده است.

انصاری افزود: بخشهای کوچکی از این دریاچه که هنوز ابگیری نشده مرطوب است و همین مساله مانع از پدیده گردو غبار و آلودگی برای شهر اراک شده است.

وی گفت: خشکسالی های شدید پنج سال گذشته در استان مرکزی وضعیت آبگیری تالاب کویری میقان را بشدت دستخوش تغییر قرارداده بطوری که براثر تبخیر بالااغلب آب این دریاچه تا خرداد ماه خشک می شد اما با روند بارشهای مناسب انتظار می رود امسال تاخیر در تبخیرها تا مردادماه را شاهد باشیم.

انصاری تصریح کرد: با توجه به خشک شدن بسیاری از منابع آبی در استانها و شهرهای مجاور،اهمیت و ارزش زیست محیطی دریاچه تالاب میقان افزایش یافته و سفره غذایی و شرایط زیستی مساعد برای پرندگان مهاجر در این عرصه وجود دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار