کد خبر: 626163
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۰
100 هزار تومان هزينه شكايت از پزشكان زير ميزي بگير حذف شد
«واقعي‌شدن تعرفه‌هاي درمان» موضوعي است كه همواره از سوي پزشكان و صاحبنظران حوزه سلامت مطرح مي‌شود. تعبير عاميانه اين واقعي‌شدن به معناي افزايش يافتن هزينه‌ها و مزد درمان است و اين يعني فشار بيشتر به مردمي كه در حال حاضر نيز زير هزينه‌هاي درمان كمر خم مي‌كنند
زهرا چيذري

نام بيماري كه مي‌آيد ناخودآگاه ياد مزد درمان يا همان تعرفه‌هاي پزشكي مي‌افتيم؛امسال اما كار كارشناسي آن براي تعيين تعرفه‌هاي 93 در بخش خصوصي به نظام پزشكي واگذار شده و به گفته رئيس اين سازمان، قرار است پيشنهادات نظام پزشكي در جلسه بعدي شوراي عالي بيمه ارائه شود.

به گزارش «جوان»، روز گذشته سازمان نظام پزشكي نيز به رسم روال رايج در ميان دستگاه‌ها و نهادهاي دولت يازدهم طي نشستي با خبرنگاران، گزارش عملكرد صد روزه خود را ارائه كرد كه از ميان صحبت‌هاي مبسوط وي چند مسئله بيشتر از بقيه مبتلابه جامعه مي‌نمود كه يكي از مهم‌ترين آنها بحث تعرفه‌هاي پزشكي است.

كار كارشناسي براي تعيين تعرفه‌هاي 93

بنا به تأكيد زالي از اواسط شهريور تاكنون 14 جلسه مشترك در شوراي عالي بيمه به اين منظور برگزار شده است و متدولوژي جديدي براي ارائه خدمات در بحث ويزيت و هتلينگ بيمارستاني تصويب شده و قرار است تا كارشناسان وزارت بهداشت سازمان نظام پزشكي و بيمه‌ها اعداد ريالي و نحوه محاسبه تعرفه‌ها را تا يك ماه آينده مشخص كنند. در عين حال خدمات پارامديكال با مشاركت انجمن‌ها ساماندهي خواهد شد. به عبارت ديگر بنا به تعبير رئيس سازمان نظام پزشكي تعرفه‌ها با كار كارشناسي اين سازمان در تعيين قيمت تمام شده خدمات پزشكي به سمت و سوي واقعي شدن پيش مي‌رود.

زالي تأكيد كرد:‌در حال حاضر وزارت بهداشت، ‌معاونت بهداشت و درمان نيروهاي مسلح و نظام پزشكي هر يك به طور مستقل در حال مطالعه و بررسي افزايش تعرفه‌ها در بخش‌هاي دولتي، ‌نيروهاي مسلح و بخش خصوصي هستند و به زودي نتايج عددي تعرفه‌هاي جديد نيز اعلام خواهد شد.

اين در حالي است كه تعيين تعرفه‌هاي پزشكي در بخش خصوصي تا سال 83 به صورت غير رسمي توسط سازمان نظام پزشكي صورت مي‌پذيرفت و از سال 84 به بعد نيز تعيين تعرفه‌هاي پزشكي به صورت رسمي تا زمان ابلاغ قانون توسعه پنجم توسط اين سازمان صورت مي‌پذيرفت و از زمان ابلاغ قانون توسعه پنجم تعيين تعرفه‌ها بر عهده شوراي عالي بيمه سلامت قرار گرفت اما اين شورا تاكنون تشكيل نشده و فقط شوراي عالي خدمات درماني تشكيل شده است. با وجود اين، به نظر نمي‌رسد كار جزيره‌اي براي تعيين تعرفه‌هاي درمان نيز بتواند به خروجي‌هاي منطقي و قابل قبولي منتج شود.

زالي اما از تلاش براي بازگرداندن مسئوليت تعيين تعرفه‌هاي پزشكي به سازمان نظام پزشكي سخن گفت. بنا به اظهار وي، اين مسئله جزو مطالبات جامعه پزشكي است از همين رو هم نظام پزشكي تلاش خواهد كرد اعتماد وزارت بهداشت و نمايندگان مجلس را كسب كند تا تعيين تعرفه‌هاي پزشكي به صورت قانوني به سازمان نظام‌پزشكي برگردد.

زير ميزي با اصلاح تعرفه‌ها حل مي‌شود؟!

«واقعي‌شدن تعرفه‌هاي درمان» موضوعي است كه همواره از سوي پزشكان و صاحبنظران حوزه سلامت مطرح مي‌شود. تعبير عاميانه اين واقعي‌شدن به معناي افزايش يافتن هزينه‌ها و مزد درمان است و اين يعني فشار بيشتر به مردمي كه در حال حاضر نيز زير هزينه‌هاي درمان كمر خم مي‌كنند.

حتي در شرايط فعلي نيز درست بر خلاف تكليف قانون برنامه پنجم توسعه مبني بر كاهش هزينه‌هاي درماني و پرداخت از جيب مردم به زير 30 درصد، ‌بنا به شهادت آمار و ارقام و اقرار صريح مسئولان سلامت، ‌سهم مردم از پرداخت هزينه‌هاي درمان بالاي 70 درصد است. به عبارت ديگر واقعي شدن تعرفه‌ها، حضور قاطع بيمه‌ها را مي‌طلبد و در شرايط كنوني كه بيمه‌ها از قبول تعهدات خود به راحتي سرباز مي‌زنند، واقعي شدن تعرفه‌ها مي‌تواند فشار بيشتري را متوجه بيماران كند.

رئيس سازمان نظام پزشكي كشور به اين سؤال كه با اصلاح و واقعي شدن تعرفه‌ها وضعيت مردم چه مي‌شود؟ پاسخ داد: براي اصلاح دريافت‌هاي غيرمتعارف بر اساس كارهاي كارشناسي معتقديم كه خريد راهبردي و اصلاح تعرفه‌ها اين معضل را حل خواهد كرد.

به گفته وي در حال حاضر يك هماهنگي بسيار مطلوب بين سازمان نظام پزشكي، وزارت بهداشت و وزارت رفاه وجود دارد.

پزشكان ميلياردر هم ماليات مي‌دهند

بحث ماليات پزشكان و 300 پزشك با درآمد ميلياردي كه از ماليات دادن فرار مي‌كنند نيز يكي از موارد ديگر مطرح شده در اين نشست بود كه زالي اين آمار را معتبر ندانست و تأكيد كرد: ‌بر اساس آماري كه سازمان نظام پزشكي دارد، بهترين ماليات را در تمام صنوف پزشكان مي‌دهند. البته ما با سازمان مالياتي نيز اختلاف سليقه نيز داريم و مشكلات مالياتي در حرف پزشكي مسلماً وجود دارد.

اين در حالي است كه پزشكان فقط از درآمد‌هاي ثبت شده خود ماليات مي‌دهند اما بخش عمده‌اي از اين درآمدهاي ميلياردي مربوط به دريافت‌هاي خارج از عرف يا همان زيرميزي است و چنين درآمدهايي هيچ كجا ثبت نمي‌شوند پس ماليات آن نيز محاسبه و دريافت نخواهد شد. با وجود اين، صحبت‌هاي رئيس سازمان نظام پزشكي حكايت از آن داشت كه پزشكان از روند دريافت ماليات راضي نيستند. كسي چه مي‌داند شايد اين نارضايتي در بين پزشكان زير‌ميزي بگير بيشتر هم باشد.

رئيس سازمان نظام پزشكي با تأكيد بر حمايت از گروه‌هاي آسيب‌پذير پزشكي از جمله پزشكان عمومي در زمينه ماليات و آسيب‌هاي اقتصادي متعددي به اين گروه‌ها افزود: بر اين اساس آيين‌نامه‌اي را تدوين خواهيم كرد تا با همكاري وزارت بهداشت و سازمان مالياتي اين مباحث پرداخت ماليات از پزشكان اصلاح شود.

حذف هزينه پيگيري شكايات زيرميزي

در بين صحبت‌هاي زالي يك خبر خوب هم براي مردم و بيماران مي‌شد پيدا كرد و آن حذف هزينه پيگيري شكايات در مورد روند رسيدگي به تعرفه‌هاي غيرمجاز يا زيرميزي بود. اين در حالي است كه تاكنون براي طرح شكايت از پزشكان در سازمان نظام پزشكي بايد هزينه‌اي 100 هزار توماني هم بابت پرداخت پروسه اداري و رسيدگي به شكايت از سوي بيماران شاكي پرداخت مي‌شد.

رئيس سازمان نظام پزشكي همچنين از تشكيل مركز پيشگيري از قصور پزشكي خبر داد و گفت: در اين مركز پروتكل همه‌جانبه‌اي براي پيشگيري از خطاهاي پزشكي تدوين و ارائه خواهد شد و در عين حال ستاد ترويج اخلاق پزشكي و شوراي عالي اخلاق و ميراث فرهنگي كشور در حوزه پزشكي باز فعال خواهد شد تا سياست‌هاي كلان اخلاق، فرهنگ و ميراث پزشكي كشور را تدوين كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار