کد خبر: 1360603
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۴۵
کلاهبرداری با پیامک‌های جعلی وارد فاز تازه شد کلاهبرداران با سوءاستفاده از نام نهاد‌های رسمی، موج جدیدی از تخلیه حساب‌های بانکی را کلید زده‌اند.

جوان آنلاین: در روز‌های اخیر، شیوه‌های کلاهبرداری سایبری وارد فاز پیچیده‌تری شده و مجرمان با بهره‌گیری از تکنیک‌های مهندسی اجتماعی، اعتماد کاربران را نشانه گرفته‌اند.

به گزارش تسنیم، این افراد با ارسال پیامک‌هایی که ظاهر کاملاً رسمی دارند و عناوینی همچون ابلاغیه سامانه ثنا، قطع یارانه یا حتی تحویل مرسولات پستی را یدک می‌کشند، کاربران را در موقعیت اضطرار و استرس قرار می‌دهند.

تفاوت معنادار موج جدید این حملات با نمونه‌های گذشته در این است که کلاهبرداران به‌جای هدایت مستقیم به یک درگاه بانکی جعلی، حالا از فایل‌های مخرب با پسوند‌های پی‌دی‌اف یا زیپ استفاده می‌کنند تا دسترسی کامل به سیستم عامل گوشی همراه قربانی پیدا کنند.

تحلیل الگو‌های رفتاری این مجرمان نشان می‌دهد که آنها از خلأ آگاهی برخی کاربران نسبت به پروتکل‌های رسمی اطلاع‌رسانی نهاد‌های دولتی سوءاستفاده می‌کنند.

واقعیت این است که هیچ نهاد حاکمیتی یا قضایی برای اطلاع‌رسانی به شهروندان از شماره‌های شخصی استفاده نکرده و برای مشاهده ابلاغیه‌ها، درخواست واریز وجه در بستر پیامک نمی‌کند.

زمانی که یک کاربر از روی کنجکاوی یا ترس، فایلی را نصب می‌کند، در حقیقت کلید گاوصندوق دیجیتال خود را در اختیار سارقان قرار داده است؛ چرا که این بدافزار‌ها بلافاصله پیامک‌های تایید بانکی را مخفی کرده و بدون اطلاع صاحب گوشی، تراکنش‌های غیرمجاز را به سرانجام می‌رسانند.

کارشناسان امنیت شبکه همواره تاکید دارند که درگاه‌های رسمی دولت منحصراً با دامنه ملی ایران (ir.) به پایان می‌رسند و هرگونه آدرس مشکوک یا تقاضای نصب اپلیکیشن خارج از فروشگاه‌های معتبر، زنگ خطری جدی تلقی می‌شود.

برای پیشگیری از وقوع چنین خسارات جبران‌ناپذیری، ضروری است شهروندان پیش از هر اقدامی، اصالت شماره فرستنده را بررسی کرده و از باز کردن لینک‌هایی که از سرشماره‌های ناشناس ارسال می‌شود، خودداری کنند.

حفظ خونسردی در مواجهه با پیام‌های «فوری» و «اخطار قطع خدمات»، اولین قدم در خنثی‌سازی نقشه سارقان نوین است که این روز‌ها در کمین سرمایه‌های مردم نشسته‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار