
حجت الاسلام قرغی، در گردهمایی فصلی فرماندهان و مسئولین تربیت و آموزش پایگاههای تابع حوزه بسیج مساجد و محلات نجف اشرف گفت: در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم و بایستی خودمان را برای مهمانی خدا آماده کنیم و از این فرصتی که خداوند در این ماه قرار داده از لحظه لحظه آن و حتی نفس کشیدن در آن که ارزش و پاداش دارد بخوبی استفاده کنیم.
وی افزود: براي دستيابي به تقواي كامل، روشهاي مختلفي در آموزههاي وحياني بيان شده است كه يكي از مهمترين آنها، تمرين روزه است و روزه از نظر ساختاري ترك اموري مانند خوردن، آشاميدن، گناه و مانند آن است.
قرغی اظهار داشت: در حقيقت خداوند از انسانها ميخواهد تا در يك ماه، تمرين پرهيزگاري كنند و بر ترك مجموعهاي از اعمال اهتمام ورزند و از اين رو، نماز خواندن شرط تحقق روزه نيست و روزه گرفتن با ترك مجموعههاي بيان شده تحقق مييابد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه شاهرود تقوی را علت اصلی روزه بیان کرد و اذعان داشت: خداوند در بيان علت و انگيزه وجوب روزه بر انسانها در همه شرايع وحياني به تقوا اشاره مي كند و در سوره بقره آیه ۱۸۳ ميفرمايد: "خداوند به عنوان قانون بر شما روزه را نگاشت و حكم كرد چنان كه بر كساني كه پيش از شما بودند اين حكم نوشته شده تا شايد شما تقوا پيشه كنيد."
وی تصریح کرد: در این آيه به صراحت بيان شده است كه هدف از روزه دستيابي روزهداران به تقواست و بكارگيري واژه "لعل" (شايد) به اين علت است كه روزه به معناي تقوا نيست بلكه تمرين تقوا يابي است و بر اين اساس است كه فعل (تتقون) آورده شده است؛ زيرا اگر روزه مساوي با تقوا بود نيازي نبود كه واژه "لعل و فعل تتقون" به كار رود، چه اگر روزه همان تقوا بود و شخص با انجام آن متقي ميشد.
حجت الاسلام غرقی گفت: با توجه به این مطالب ميتوان به صراحت بيان داشت كه انگيزه وجوب روزه از سوي خداوند تمرين تقوا از سوي روزهداران است تا بتوانند در امور مهم ديگري به ويژه در عمل براي دستيابي به متاعي دنيوي، خيانتي را مرتكب نشوند.