کد خبر: 212287
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۸۹ - ۲۰:۲۲
به فاصله کمتر از 10 روز بعد از سفر نخست وزیر روسیه به آمریکای لاتین، وزیر دفاع آمریکا، نگران از کاهش نفوذ کشورش به منطقه سفر می‌کند.
به گزارش «جوان»، به نقل از رویترز، رابرت گیتس، ابتدا روز دوشنبه در واشنگتن با برزیل یک توافقنامه دفاعی امضا خواهد کرد که از سال 1977 تا کنون در نوع خود بی‌سابقه است و سپس به کلمبیا و پرو سفر خواهد کرد. توافقنامه دفاعی با برزیل در واشنگتن در شرایطی امضا می‌شود که اختلاف طرفین به خصوص درباره مناسبات فزاینده ایران و برزیل و مخالفت برزیلی‌ها با تحریم ایران بر مناسبات طرفین سایه انداخته است. اگرچه آمریکایی‌ها توافقنامه دفاعی با برزیل را یک توافقنامه فراگیر می‌دانند ولی یک منبع دیپلماتیک در گفت‌وگو با رویترز آن را یک توافقنامه نمادین ارزیابی کرده که می‌تواند سرمنشا همکاری‌های آینده شود.
مخالفان دولت اوباما او را متهم می‌کنند که با وجود نفوذ روسیه و ایران در منطقه، توجه چندانی به آمریکای لاتین نمی‌کند ولی یک مقام دفاعی آمریکا سفر گیتس به آمریکای لاتین را پیامی به همه کشورهایی دانسته که سعی دارند در این منطقه حضور داشته باشند.
یک مقام آمریکایی که خواست نامش ذکر نشود توافق دفاعی روز دوشنبه با برزیل را یک «معامله بزرگ» خواند که نخستین چارچوب مناسبات دفاعی در نوع خود بین دو کشور را متجاوز از سی سال تعیین خواهد کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار