جوان آنلاین: این اثر که به روش پژوهش کیفی تدوین شده، با سازماندهی نظری تجارب مدیران جهاد سازندگی، میکوشد ضمن بازخوانی تاریخ شفاهی یکی از مؤثرترین نهادهای انقلاب اسلامی، الگویی علمی و کاربردی برای نهادسازی مبتنی بر نظام ارزشی بومی ارائه دهد؛ الگویی که میتواند در مسیر جامعهپردازی و تمدنسازی اسلامی مورد استفاده پژوهشگران، مدیران و سیاستگذاران قرار گیرد.
رهبر انقلاب، یکی از علل انحراف یا شکست بسیاری از انقلابهای جهان اسلام را فقدان نهادسازی متناسب با مبانی نهضت میدانند. در همین راستا، این کتاب با اتکا به تجربههای عملی و مدیریتی نیروهای جهاد سازندگی، تلاشی است در جهت پر کردن همین خلأ. دکتر ظهوریان با تکیه بر دادههای مستند و روایتهایی که با صداقت و انگیزه الهی شکل گرفتهاند، به ترسیم الگویی برای مدیریت متکی بر اعتماد، تقوا، انگیزههای خدایی و روحیه مردمی پرداخته است.
یکی از مدیران جهاد در بخشی از روایت خود میگوید: «چون انگیزهها خدایی بود، بچهها باتقوا بودند. کسی غیبت نمیکرد؛ کسی دروغ نمیگفت، کسی به مال جهاد خیانت نمیکرد؛ لذا اعتماد بین بچهها بسیار زیاد بود و همین باعث میشد تفویض اختیار هم بیشتر شود.»
این کتاب، علاوه بر ارزش پژوهشی، پاسخی عملی و بومی به نیاز امروز جامعه در عرصه نهادسازی و مدیریت نیروی انسانی در عرصههای مردمی و گامی در جهت تبدیل کنش انقلابی به نظریه علمی است.