جوان آنلاین: محمد آشوری تازیانی شامگاه دوشنبه با اعلام این خبر افزود: مهار آتش یکی از اولویتهای اصلی در مدیریت این بحران بوده و پس از آن، نجات جانباختگان و جمعآوری آثار از منطقه در اولویت قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: در پی فروکشکردن آتش و مهار آتش مهیبی که وجود داشت کار امداد و نجات ادامه پیدا کرد؛ در کنار تلاشهای آتشنشانان، اقداماتی جدی برای مدیریت بحران و جابهجایی کانتینرها انجام گرفته است.
نماینده عالی دولت در هرمزگان ادامه داد: بندر شهید رجایی ۲۴۰۰ هکتار است که ۱۵ هکتار آن مربوط به منطقه حادثه دیده است و هرچند این نقطهٔ کوچکی در پهنه بندر است ولی مهیب بودن انفجار و آتشسوزی شرایطی را ایجاد کرد که این بحران چندوجهی باشد.
وی گفت: امداد و نجات هنوز ادامه دارد و جابهجایی کانتینرها باید انجام شود و احتمالا چند روزی درگیر پاکسازی باید باشیم و البته ممکن این چند روز حتی به چند هفته بکشد تا وضعیت متعادل شود.
بندر شهید رجایی با حدود ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار مساحت، ظرفیت جابجایی سالانه ۷۰ میلیون تن بار را دارد.
این بندر تجاری از ۲۳ اسکله به عمق ۱۵ متر تشکیل شده که تنها یک اسکله به دلیل انفجار دچار خسارت سنگین شده است.
انفجار بزرگی که روز شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ در بندر شهید رجایی بندرعباس به وقوع پیوست، تاکنون ۶۵ کشته، ۶ مفقودی و بیش از یکهزار مجروح برجا گذاشته است، اما هنوز اطلاعات دقیقی درباره علت وقوع حادثه در دست نیست.