جوان آنلاین: با انفجار در بندر شهید رجایی و خسارات وارده به کشور، کاربران شبکههای اجتماعی در توئیتهایی با ابراز تأسف برای اتفاق رخ داده از برخی تحلیلها و گمانهزنیهای بیجهت آن هم دقیقاً درست بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب در سالروز شهادت امام صادق (ع) انتقاد کردند. کاربران این گمانهزنیها را موجب تشویش اذهان عمومی و بازی در پازل دشمن دانستند. کاربران همچنین از برخی ناهماهنگیها در وضعیت پوشش رسانهای گلایه کردند. در ادامه بخشهایی از واکنشهای کاربران را مرور کردهایم.
سید محمود نبویان:
ملت عزیز و دوستان انقلابی! دشمنان به سرکردگی رژیم صهیونیستی، امریکا و برخی کشورهای منطقه، کینههای خود را در سال۱۴۰۴ بروز خواهند داد. حفظ آرامش، پرهیز از ارائه تحلیل غلط و اعتماد به منابع خبری رسمی و عدم اعتماد به اخبار در فضای رها شده مجازی، امری مهم و ضروری است.
محمدعلی جعفری (در کانال ایتا):
در عالم پدردختری، هروقت فاطمه میپرسه: «بابا داری کجا میری؟» با خنده میگم: «میرم دم اسکله قلاب بندازم دوتا ماهی بگیرم بیام!» غروب که پرسید: «کجا میری؟» کلمات توی دهانم سوخت. سکوت شدم. گفتم: «دعا کن باباهایی که صبح رفتن دم اسکله، امشب پیش دختراشون باشن!»
احسان محمدی:
همانطور که رفتار زشت عدهای را در غارت خاکهرمز و لالههایواژگون نکوهش کردیم باید با احترام از هموطنانی یاد کنیم که امروز وقتی متوجه نیاز به خون در بندرعباس شدند، بدون لحظهای مکث رفتند و صف اهدای خون تشکیل دادند. ما در این خاک، تمام دار وندار هم هستیم. #ایران
محمد رستمپور:
شما تحلیل نمیکنی برادر. شما برای نتیجههایی که گرفتی، فرضیه فراهم میکنی. مثل آن کسی که آنقدر استخاره میزد تا خوب بیاد. حادثه دانستن فاجعه بندر شهید رجایی یا همسان دیدن اتفاق بندرعباس و بیروت هر دو به دانش و شواهد نیاز دارد.
سید امیر سیاح:
فجایع بزرگ معمولاً باعث انسجام ملی، نزدیکی قلبها و کاهش دشمنیها میشود، اما ارازل فجازی، از حادثهخونین بندرعباس هم کاسبی جناحی راه انداختهاند و کینه و نفرت پخش میکنند.
محمدامین سلیمی:
این عدد [مصدومین]که میره بالا رو در تعداد اعضای خانواده و رفقای هر شخص ضرب کنید و بعد به تعداد آدمهایی که از نزدیکانشون خبر ندارن اضافه کنید تا حجم غم یک کشور که ممکنه تو اون بندر عزیزی داشته دستتون بیاد. دعا کنیم.
علی فرحزادی:
اگر همچین حادثهای یه جایی جز ایران مثلاً اسرائیل یا یکی از کشورهای اروپایی بود مردم به فکر خالی کردن شهر بودن، اما هموطنامون تو بندرعباس برای اهدای خون صف بستن فرق ایرانی تو همین چیزهاست.
علیرضا زادبر:
گمانه زنی درباره حادثهای که حتی هنوز آتشش خاموش نشده، خامی یا شهوت جلب فالوور است. انتظار اینکه همان ساعت نخست، دقیقاً علت اصلی، انگیزه واقعی، سهوی یا عمدی بودن مشخص شود هم خطاست. باید منتظر اسناد دقیق بود. تبعات آینده را فهمید.
کبری آسوپار:
میتوانید از روی شکل و رنگ دود، تعداد انفجار، شدت تخریب و تحلیل شخصی، در مورد علت انفجار بندر رجایی گمانهزنی کنید. اما ادای همهچیزدانی جای دانایی را نمیگیرد و خالی از دروغگویی هم نیست. مخاطب هم کدبازی را گرچه بیسند، میپسندد، اما ما باید به مخاطب جهت دهیم یا مخاطب به ما؟
علیرضا تقوینیا:
چند نکته راجع به حادثه بندرعباس:
۱. طبق تصاویر اول آتشسوزی رخ داده و سپس انفجار میشود، پس حمله خارجی منتفی است. ۲. اسرائیل قطعاً دوست دارد در رسانه مسبب مستقیم این حادثه معرفی شود، ۳. احتمال خرابکاری منتفی نیست، اما شایعه پراکنی ممنوع و ۴. وقوع این حادثه در روزمذاکره با امریکا معنادار است.
محمد اکبرزاده:
وضعیت پوشش رسانهای ما در شرایط بحرانی، خودش یک بحران است! هر بار از نداشتن پروتکل، از نداشتن ساز و کار، از رها بودن رسانهها صحبت شده، اما همچنان رفتارهای بحرانزا ادامه دارد. نشر دهنده تحلیلهای بیوجه و اخبار التهاب آفرین نباشیم.