جوان آنلاین: درحالی که تلاشهای دیپلماتیک برای برقراری آتشبس در غزه شدت گرفته و اسرائیل دنبال تحمیل خواستههای خود در میز مذاکرات است، مقاومت فلسطین هشدار داد که هرگونه آتشبس بدون ضمانتهای روشن برای توقف حملات، رفع محاصره و تضمین حقوق مردم فلسطین، تنها یک «تله سیاسی» به نفع اسرائیل خواهد بود. این موضع نشان میدهد که مقاومت، تجربههای پیشین از توافقهای شکننده و ناپایدار را ملاک ارزیابی قرار داده و معتقد است آتشبس نباید ابزاری برای امتیازدهی به تلآویو باشد.
هرچند رژیم صهیونیستی و میانجیها تلاش میکنند گروههای مقاومت فلسطین را به عقبنشینی از برخی مواضع خود وادار کنند، اما فلسطینیان تا زمانی که به نتایج ملموسی دست پیدا نکنند تسلیم فشارهای اسرائیل و امریکا نخواهند شد. کمیته پیگیری گروههای ملی و اسلامی فلسطین که گروههای مقاومت را هم شامل میشود، روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد اخبار موجود درباره پیشنهاد جدید آتشبس که شامل بند خلع سلاح مقاومت، تحویل اسرای صهیونیستی بدون هیچگونه تضمین واقعی برای پایان دادن به جنگ نسلکشی علیه ملت فلسطین و خروج کامل از نوار غزه است را پیگیری میکند. این کمیته تأکید کرد که منطق اغراقآمیز درباره سلاحی ابتدایی را که قربانیان تنها برای دفاع از خود مورد استفاده قرار میدهند رد میکند، آن هم زمانی که امریکا به رژیم صهیونیستی قاتل، مقدار قابلتوجهی سلاح مرگبار و بمبهای سنگین میدهد که علیه ملت بیدفاع فلسطین استفاده میشوند. به گزارش العربیالجدید، در این بیانیه آمده است نوار غزه، منطقه تأمین امنیت مصر است و آن را از دشمن امت عربی جدا میکند و مردم غزه خط مقدم ارتش مصر و محافظ اصلی آن هستند. همچنین مصر عمق استراتژیک فلسطینیها را نشان میدهد. در ادامه این بیانیه ذکر شده است: «هر آتشبسی که فاقد تضمینهای واقعی برای توقف جنگ، عقبنشینی کامل، لغو محاصره و بازسازی باشد، یک تله سیاسی خواهد بود که به جای مقاومت در برابر اشغال، به اشغالگری تداوم میبخشد. میانجیگران و جامعه جهانی باید رژیم صهیونیستی را که در طول تاریخ به عدم پایبندی به همه توافقها و تفاهمات مشهور است، تحت فشار قرار دهند.» گروههای مقاومت فلسطینی به این باور رسیدهاند که تنها راه مبارزه با اشغالگری اسرائیل، سلاح است که توانسته تا حدودی بازدارندگی در برابر دشمن صهیونیستی ایجاد کند و در نبود این گزینه، صهیونیستها برنامههای جاهطلبانه خود را برای اشغال تمام سرزمین فلسطین عملی خواهند کرد. این درحالی است که بر اساس گزارشها، کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر صهیونیستی در پیشنهاد جدید برای ازسرگیری مذاکرات، خلع سلاح حماس را به عنوان موضوع اصلی مطرح کرده است ولی رهبران این جنبش و سایر گروههای مقاومت گفتهاند که سلاح خط قرمز است و درباره آن مذاکره نخواهند کرد.
همزمان با تلاشها برای ازسرگیری دور دوم مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی، مقامات ارشد تلآویو از افزایش دامنه جنایات خود در نوار غزه سخن میگویند. «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه در اظهاراتی در تلاش برای مقصر جلوه دادن حماس تهدید کرد: چنانچه حماس به رد توافق پیشنهادی ادامه دهد، عملیات نظامی اسرائیل وارد مراحل بعدی خواهد شد و گسترش خواهد یافت. طبق گزارش شبکه العربیه، کاتس با اشاره به راهبرد تلآویو در قبال مناطق مرزی غزه مدعی شد: «نیروهای اسرائیل در منطقه حائل در غزه باقی خواهند ماند، همانگونه که در لبنان و سوریه نیز این سیاست دنبال شده است». کاتس ادامه داد: سیاست ما در غزه روشن است و شامل نابودی کامل حماس و تلاش برای آزادسازی گروگانها میشود. وزیر جنگ اسرائیل همچنین از تشدید اقدامات رژیم صهیونیستی برای متوقفسازی کمکهای خارجی به منظور تضعیف تسلط حماس بر ساکنان غزه خبر داد.
فلج شدن سازمان ملل در غزه
با اینکه جامعه جهانی انتظار داشت سازمان ملل در برابر نسلکشی غزه با جدیت وارد شده و جلوی ماشین کشتار اسرائیل را بگیرد، اما مقامات این نهاد بینالمللی به درماندگی در بحران غزه اعتراف میکنند.
«فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی در گفتوگو با روزنامه «العربیالجدید» با بیان اینکه «زمان برای نجات فلسطینیها از نسلکشی در غزه رو به پایان است»، از فلجشدن کامل ساختار سازمان ملل در ایفای نقش خود بهعنوان یک نهاد جهانی هشدار داد. او حملههای رژیم صهیونیستی به غزه را «وحشیانهترین و نظامیترین جنگ پس از پایان جنگ جهانی دوم» توصیف کرد و افزود: مردم بهصورت دستهجمعی و در عرض چند ساعت کشته میشوند. دیگر چیزی باقی نمانده است.
گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به ادامه پروژه «پاکسازی نژادی» علیه فلسطینیها، این روند را «نکبت خاموش» خواند و تأکید کرد که باید به اشغالگری، شهرکسازی، و کنترل رژیم صهیونیستی بر منابع طبیعی، آسمان و مرزهای فلسطین پایان داده شود. گزارشگر سازمان ملل اظهار کرد: «عصر حاضر، عصر سکوت تحمیلی بر دانشگاهیان و منتقدان است و حتی من هم از ورود به سرزمینهای اشغالی منع شدهام.»
از سوی دیگر، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز از رویکرد توحشآمیز رژیم صهیونیستی در غزه به شدت انتقاد و اعلام کرد ۷۰ درصد از غزه تحت دستورات تخلیه اجباری رژیم صهیونیستی یا در محدوده مناطق ممنوعه تعیینشده توسط نظامیان قرار دارد. به گزارش الجزیره، گوترش در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «نگرانی من این است که کمکهای بشردوستانه به غزه همچنان مسدود شده و پیامدهای فاجعهباری به دنبال داشته است. غیرنظامیان در هر شرایطی باید محترم شمرده شده و تحت حمایت قرار گیرند و باید به ضروریات اولیه برای بقا دسترسی داشته باشند.»