کد خبر: 1285178
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۰
الکس راینهارت، نویسنده اصلی این پژوهش، توضیح داد در حالی که انسان‌ها بسته به موقعیت سبک نوشتاری خود را تغییر می‌دهند

جوان آنلاین: کانال «زاویه» در پیام‌رسان بله به گزارش وبگاه خبری TechXplore خبر داد: پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون در یک مطالعه جدید دریافتند که مدل‌های زبانی بزرگ مانند «ChatGPT» و «Llama» از الگو‌های نوشتاری ثابتی پیروی می‌کنند. این تحقیق اولین تحلیل کمی دقیق از تفاوت‌های نوشتاری میان متون تولیدشده از سوی انسان و هوش مصنوعی محسوب می‌شود. 
الکس راینهارت، نویسنده اصلی این پژوهش، توضیح داد در حالی که انسان‌ها بسته به موقعیت سبک نوشتاری خود را تغییر می‌دهند، مدل‌های هوش مصنوعی از الگو‌های ثابت و غیرقابل تغییر تبعیت می‌کنند. در این مطالعه، محققان از مدل‌های زبانی خواستند تا متونی در سبک‌های مختلف از جمله فیلمنامه‌های تلویزیونی و مقالات دانشگاهی تولید کنند. نتایج نشان داد، مدل‌های زبانی بزرگ نسبت به متون انسانی دو تا پنج برابر بیشتر از افعال وصفی حال (present participle) استفاده می‌کنند و تمایل بیشتری برای به‌کارگیری ساختار‌های فشرده و تبدیل فعل و صفت به اسم (nominalization) دارند. 
یافته‌های این پژوهش همچنین نشان داد، مدل‌های زبانی بزرگ از برخی واژگان به مراتب بیشتر از نویسندگان انسانی استفاده می‌کنند. به عنوان نمونه، «ChatGPT» در تولید متون انگلیسی کلماتی مانند «camaraderie» (احساس دوستی و اعتماد) و «tapestry» (پرده نقش‌دار) را ۱۵۰برابر بیشتر از متون انسانی به‌کار می‌برد، در حالی که مدل‌های «Llama» کلمه «unease» (ناراحتی و پریشان حالی) را ۶۰ تا ۱۰۰برابر بیشتر استفاده می‌کنند. 
محققان تأکید می‌کنند، شناخت این تفاوت‌ها برای ارزیابی و آموزش متون اهمیت ویژه‌ای دارد. به گفته پژوهشگران، آگاهی از این محدودیت‌ها برای معلمان، نویسندگان و سیاستگذاران ضروری است تا بتوانند نقش مدل‌های زبانی بزرگ را در آینده نوشتار و ارتباطات انسانی به درستی درک و مدیریت کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار