کد خبر: 1266953
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵
رئیس فراکسیون حزب‌الله تأکید کرد: ما درباره هر پیشنهادی که به حاکمیت لبنان احترام بگزارد و آن را از شر تهدیدات دشمن حفظ‌ کند، بحث می‌کنیم و تضمین ما معادله ارتش، ملت و مقاومت است.

جوان آنلاین:در سایه انتشار اخبار مربوط به قریب الوقوع بودن توافق آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، در سخنانی اعلام کرد: مقاومت اسلامی لبنان هرگز از تبادل نظر با دیگران به‌ویژه در مواردی که مربوط به حاکمیت، استقلال ملی و سرنوشت کشور است خودداری نمی‌کند و با تواضع، اعتماد و عزت در این زمینه رفتار می‌کند.

شرط حزب‌الله برای تعامل با هر پیشنهاد آتش‌بس

وی افزود: اما تجربه تلخی در برابر رژیم صهیونیستی و دکترین نظامی و اصولی که مواضع و پروژه‌های این رژیم بر مبنای آن است، وجود دارد. منبع تهدید ادامه‌دار علیه حاکمیت ملی و امنیت و ثبات کشور ما، همواره وجود دشمن صهیونیستی بوده است که طمع‌ورزی‌های راهبردی و ایدئولوژیکی زیادی در لبنان دارد و این موضوع بر هیچ یک از اندیشمندان جهان، کارشناسان دینی و پژوهشگران سیاسی و تاریخی پوشیده نیست. دغدغه ما این است که مسائل مربوط به حاکمیت و امنیت ملی خود را بر اساس محافظت راهبردی از کشور در برابر تهدیدات دشمن صهیونیستی و خطرات آن تدوین کنیم.

این مقام حزب‌الله افزود که بنابراین با توجه به این قواعد و همه ملاحظاتی که اشاره کردیم، مقاومت اسلامی لبنان در برابر هر پیشنهاد یا طرحی که حداقل قواعد مذکور را رعایت کند و بر مبنای محافظت از حاکمیت لبنان و امنیت ملی آن و محافظت از کشور در برابر تهدیدات دشمن صهیونیستی باشد، با روی گشاده برخورد می‌کند؛ زیرا بدون رعایت این قواعد، ثبات لبنان و حاکمیت آن در معرض نوسانات مربوط به خلق و خو و منافع دشمن صهیونیستی قرار می‌گیرد.

اسرائیل ۳۰ هزار بار مقابل چشم ناظران قطعنامه ۱۷۰۱ آن را نقض کرد

رئیس فراکسیون مقاومت در لبنان ادامه داد: قطعنامه بین المللی ۱۷۰۱ که در پی جنگ تجاوزکارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه لبنان در سال ۲۰۰۶ صادر شد، الگویی برای در نظر گرفتن حداقل اصول حقوقی و منافع استراتژیک ملی لبنان است. با وجود اینکه مقاومت همواره به همه مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ پایبند بوده، به ویژه مواردی که در مرحله اول کار در ذیل تعهداتش گنجانده شده بود، اما دشمن اشغالگر شروع به زیر پا گذاشتن همه این مفاد کرده و دست کم ۳۰ هزار بار این قطعنامه را نقض کرد؛ بدون اینکه طرف‌های حامی و ناظر این قطعنامه اقدامی علیه رژیم صهیونیستی برای تحت فشار قرار دادن آن جهت توقف تجاوزاتش انجام دهند.

تصمیم حزب‌الله برای حمایت از غزه یک اقدام اصولی و راهبردی بود

وی خاطرنشان کرد: این همان اتفاقی است که از سال ۲۰۰۶ تا ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در لبنان رخ داد و بعد از آن شرایط رژیم صهیونیستی و کشورهای همسایه فلسطین تغییر کرد. طبق درکی که مقاومت اسلامی لبنان از پروژه دشمن صهیونیستی و خطرات حمله این رژیم به غزه و پیامدهای آن داشت، حزب‌الله برای حمایت از غزه اقدام کرد؛ زیرا با توجه به تجارب قبلی کاملا مشخص بود که رژیم صهیونیستی از طریق بازوهای بین‌المللی خود و دست‌نشاندگان منطقه‌ای، در زمانی که می‌خواست سوریه و توانمندی‌های آن را از طریق جنگ تروریستی تضعیف کند، به دنبال تضعیف مقاومت اسلامی در لبنان هم بود و سپس می‌خواست بر لبنان و کل منطقه مسلط شده و آنها را در برابر محور آمریکایی- صهیونیستی تسلیم کند.

محمد رعد تصریح کرد که در این میان دولت آمریکا هم حامی پروژه عادی سازی با رژیم صهیونیستی در منطقه بود و رژیم‌های عربی منطقه را به سمت پذیرش پروژه صهیونیستی سوق می‌داد. هدف از جنگ علیه سوریه، تضعیف این کشور، براندازی نظام آن و باز کردن راه برای هدف قرار دادن مقاومت در لبنان بود؛ علی رغم اینکه قطعنامه ۱۷۰۱ به عنوان تنظیم کننده وضعیت میان رژیم صهیونیستی و لبنان از سال ۲۰۰۶ تثبیت شده بود. بنابراین بدون شک، جنگ جنایتکارانه‌ای که رژیم اشغالگر به بهانه عملیات طوفان الاقصی علیه غزه آغاز کرد، در واقع طرحی برای پایان دادن به حماس و همه گروه‌های مقاومت فلسطین در غزه بود؛ حتی اگر این کار مستلزم نابودی کامل نوار غزه و ملت آن و آوارگی این مردم باشد.

رئیس فراکسیون حزب الله خاطرنشان کرد: بنابراین دشمن صهیونیستی می‌خواست پروژه خود را با حمله مجدد به لبنان و تلاش برای پایان دادن به مقاومت اسلامی در این کشور تکمیل کند، تا بتواند نقشه‌های خود را پیش ببرد و لبنان را در معرض موازنه‌های جدید قدرت قرار دهد که نفوذ رژیم صهیونیستی را در این کشور، با اشکال و ابزارهای ناشناخته تثبیت می‌کرد؛ به طوری که لبنان هرگز رنگ ثبات را نبیند.

هشدار درباره تکرار کارشکنی صهیونیست‌ها در مسیر آتش‌بس

وی اظهار داشت که با توجه به این اهداف پروژه رژیم صهیونیستی و زمینه، اهداف و ماهیت حملاتی که این رژیم علیه غزه و لبنان انجام داده و می‌دهد، در صورت مطرح شدن پیشنهاد توقف تجاوزات که در واقع بازگشت به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ است و همه دولت‌های لبنان به آن پایبند بوده‌اند، روشن است که دشمن سعی خواهد کرد طفره برود و تعلل کند و به اشکال و روش‌های مختلف، تغییراتی را در قطعنامه ۱۷۰۱ اعمال کند تا به اثربخشی مقاومت پایان دهد. اگر استواری و ثبات مقاومت و مردم لبنان نبود، دشمن صهیونیستی به این بن‌بست پرهزینه و طاقت فرسا کشیده نمی‌شد.

رعد گفت که بنابراین بسیار بعید است که دشمن بدون فشار و یا از دست دادن اهرم‌های فشار خود در میدان (علیه حزب الله)، به این پیشنهاد آتش بس پاسخ دهد و یا قبول کند که درباره توقف تجاوزات علیه لبنان حرف بزند. با این وجود ما منتظر می‌مانیم تا نتایج مذاکرات غیر مستقیم را ببینیم؛ ضمن اینکه آنچه که آقای نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان درباره قطعنامه ۱۷۰۱ گفته و تاکید کرد که هیچگونه تغییری در این قطعنامه قابل پذیرش نیست، بیانگر منطق و تعهد ملی و مسئولانه به حق حاکمیت و حق انسانی لبنان است که مقاومت، با ثبات و شجاعت و سربلندی از آن دفاع می‌کند.

این مقام حزب‌الله در پایان در پاسخ به این سوال که آیا تضمینی برای تعهد دشمن به مفاد قطعنامه وجود دارد و آیا یک ضمانت سیاسی هست که بتوان به آن تکیه کرد، گفت: با شجاعت کامل، بهترین ضمانت، همان معادله‌ای است که مقاومت تثبیت و بار دیگر دشمن را مجبور به توقف تجاوزات آن کرده و صهیونیست‌ها را از امکان تسلیم شدن لبنانی‌ها و تجاوز به حاکمیت این کشور، ناامید می‌کند. این همان معادله ملت، ارتش و مقاومت است و اگر برخی هنوز هم در مورد منشا این معادله و یا فعال شدن آن بحثی دارند و یا اینکه معادله دیگری را مطرح می‌کنند، بدانند که گفتگوی ملی حاکمیتی، تنها راه واقعی در این زمینه بوده و ضامن تقویت آشتی ملی لبنانی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار