جوان آنلاین: معصومه ابتکار در گفتوگویی با روزنامه اعتماد تلویحاً اذعان کرده که به سخنان و مواضع دونالد ترامپ درباره پایان دادنش به منازعات اعتماد کرده است. او در عین حال هدف انتقادات خود درباره حل نشدن مشکلات میان ایران و امریکا را در داخل قرار داده و معتقد است جریاناتی در داخل ایران نخواستهاند که این منازعه پایان یابد. معصومه ابتکار به دلیل حضور در ماجرای تسخیر سفارت امریکا در تهران اجازه ورود به خاک امریکا را ندارد. در عین حال، یکی از دو فرزند او ساکن امریکاست.
ابتکار، معاون رئیسجمهور در دولتهای روحانی و خاتمی در گفتوگویی با روزنامه اعتماد، با بیان اینکه «شاید ترامپ هم همان ترامپ دور اول نباشد» و تأکید کرده که «معتقدم دولت پزشکیان حتی میتواند با دولت جمهوریخواه ترامپ مذاکره و شرایط بهتری برای منطقه و جهان ایجاد کند.»
او در ادامه خیلی امیدوارانه در خصوص مواضع رئیسجمهور جدید امریکا صحبت کرده و گفته که «ترامپ هم اعلام کرده به دنبال پایان دادن به تنازعات و معادلات منطقهای و جهانی است و مایل است بحرانهای بینالمللی تا زمان مراسم تحلیف او کاهش پیدا کند. امیدواریم این تمهیدات از یک طرف باعث استیفای منافع ایرانیان و از سوی دیگر آتشبس در منطقه و پایان دادن به جنایات و کشتار بیرحمانه اسرائیلیها شود... باید بدانند ادامه این جنایات، صلح و تجارت جهانی و امنیت را برای کشورهای اروپایی و امریکایی هم از میان میبرد. این واقعیت را ترامپ و بسیاری از کشورهای اروپایی متوجه شدهاند که تلاش دارند هرچه سریعتر این ماشین کشتار جمعی یعنی اسرائیل را متوقف سازند... اگر مذاکره ایران و امریکا از یک طرف باعث رفع تحریمها و کاهش مشکلات معیشتی، ارتباطی و اقتصادی و... مردم ایران شده و از سوی دیگر باعث گسترش آتشبس و بهتر شدن نسبی وضعیت مردم منطقه بهخصوص مردم مظلوم فلسطین و لبنان شود، حتماً باید با توجه به منافع ملی و مصالح عالیه ترسیم شده از آن بهره برد و استفاده کرد.»
بزرگترین مسئله در مواجهه اصلاحطلبان با امریکاییها شاید همین اعتماد باشد؛ همین که هر چه امریکاییها میگویند، از اوبامای دموکرات تا ترامپ جمهوریخواه، اصلاحطلبان باور میکنند و بدون توجه به عملکرد آنها، سیاستها و عملکرد خود را بر مبنای صحبتها و قول و قرارهای مقامات امریکایی تنظیم میکنند و البته هر بار هم ضربه میخورند، ولی باز از ژست امریکادوستی خود عقبنشینی نمیکنند.
ابتکار کلی هم اگر و، اما چیده تا بگوید مذاکره ایران و امریکا باید انجام شود. حکایت آن کسی که ماست را از ظرفی با قاشق به دریا میریخت، گفتند چه میکنی؟ گفت میخواهم دوغ درست کنم، گفتند نمیشود که، گفت ولی اگر بشود، چه شود!
ابتکار ترامپ را تنها یک روی سکه برهم خوردن برجام میداند و روی دیگر این سکه را «افراد و جریاناتی در داخل ایران» میداند که «رویکردهای افراطی» دارند. البته وقتی کسی معتقد است ترامپ و دولتهای اروپایی متوجه آسیبهای جنایات اسرائیل به جهان شدهاند و چنین سطحی از فهم و انصاف برای دولتهای اروپایی قائل است و عملکرد آنان در حمایت از رژیم صهیونیستی را نمیبیند، جایی برای نقد باقی نمیگذارد!
ترامپ هم قاتل قاسم سلیمانی است و هم قاتل برجام. برجامی که برای اصلاحطلبان همه چیز بود و چقدر به آن دل بسته بودند، اما حالا باز به ترامپ امیدوار هستند تا برایشان صلح و آرامش و رفع تحریمها و حل مشکلات معیشتی را به ارمغان بیاورد!