کد خبر: 1247713
تعداد نظرات: ۵۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
یک کارنامه کنکور، دوباره فاجعه آموزشی را به رخ کشید
همین چند سال پیش بود که رهبر معظم انقلاب به وزیر علوم درباره خطرات کاهش دانشجویان فیزیک و شیمی هشدار و دستور چاره‌جویی دادند. حالا دانشجویی که نمره فیزیک را منفی زده برای دبیری فیزیک پذیرفته می‌شود! این یعنی لرزیدن پایه‌های فیزیک و شیمی و ریاضی و در کل علوم‌پایه.
مهسا گربندی

جوان آنلاین: مرثیه‌خوانی بر مرگ علوم پایه در ایران، از آنچه تصور می‌شود، نزدیک‌تر است. تب ۱۰۰ درجه پزشک شدن، اشتیاق زایدالوصف برای ورود به رشته‌های پول‌ساز و مافیای کنکور و امتحان نهایی، کار را به جایی رسانده است که وضعیت آینده علمی و پیشرفت علوم پایه ایران را غیرقابل تحلیل کرده است. همه کارشناسان متفق‌القول می‌گویند اگر در علوم پایه پیشرفتی حاصل نشود، علوم کاربردی هم راه به جایی نخواهد برد. انتشار کارنامه‌های کنکوری و نتایج پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها، بار دیگر وضعیت بغرنج آموزش را به رخ کشیده است. رهبر معظم انقلاب شش سال پیش نسبت به این رویه غم‌بار تذکر داده بودند «آماری که به من داده‌اند نشان می‌دهد که مثلاً حدود ۵۰ درصد داوطلبان کنکور رشته ریاضی کاهش پیدا کرده است. این برای آینده کشور خطرناک است. ما این رشته‌های مهم علوم پایه را به خصوص مثل ریاضی را یا فیزیک را برای آینده لازم داریم». دیر شده است، اما تا دیرتر و غیرقابل بازگشت نشده است، باید فکری به حال این بلبشوی آموزشی کرد.

کارنامه کنکور یک معلم فیزیک، سوژه کاربران شده‌است؛ کارنامه‌ای که از نتایج آزمون دانشگاه فرهنگیان منتشر شده و نشان می‌دهد داوطلبی که فیزیک خود را منفی زده، دبیری فیزیک در دانشگاه فرهنگیان تهران قبول شده‌است! این یعنی کسی که نتوانسته از عهده سؤالات فیزیک کنکور خود بربیاید، قرار است به دانش‌آموزان درس فیزیک بدهد؛ موضوعی که واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته‌است و برخی آن را فاجعه برای نظام آموزشی کشور دانسته‌اند.  
کسی نمی‌داند مقصر کیست؛ دبیری که نتوانسته به سؤالات فیزیک پاسخ بدهد، شیوه آموزش به او یا نحوه آزمون‌ها؟ شاید هم ملاک انتخاب دبیر فیزیک و شیمی و زیست اشتباه باشد. ایراد کار هر چه هست باید مورد بررسی قرار بگیرد و هر چه سریع‌تر راهکاری برایش پیدا شود. متأسفانه این موضوع نگرانی‌هایی را در میان دانش‌آموزان ایجاد کرده‌است، همچنین خانواده‌ها می‌خواهند بدانند صلاحیت آموزشی معلمان با چه ملاک و معیاری سنجیده می‌شود و آن‌ها راهی کلاس درس می‌شوند.  

واکنش کاربران فضای مجازی

برخی در فضای مجازی نگرانی خود را از آنچه بر سر نظام آموزشی کشور آمده ابراز کرده‌اند. یکی از کاربران با انتشار عکس کارنامه معلم فیزیکی که درس فیزیک را منفی زده، نوشت: «وضعیت آموزش کشور چنان نگران‌کننده است که زمانی که نتایج فرهنگیان اعلام شد، یک نفر با درصد فیزیک منفی، دبیری فیزیک پذیرفته شده؛ به این معنا که اون شخص با فیزیک منفی باید به دانش‌آموزان فیزیک درس بده!»‌

کاربر دیگری نیز درصد قبولی خود را در دانشگاه در گذشته با امروز مقایسه کرد و نوشت: «زمان ما، من با ۵۴ درصد فیزیک، رتبه ۲ هزار شدم! سایر دروس هم بالای ۵۰ زدم، اما نمی‌دونم چرا نتونستم دانشگاه خوبی قبول بشم. شاید، چون اون زمان رقابت سنگین بود، فکر کنم کل کشور صد تا دانشگاه بود!»

یکی دیگر از کاربران در دفاع از این داوطلب که رشته دبیری فیزیک قبول شده، نوشت: «دقت کنید که شاید فیزیک رو منفی زده باشه، اما نمره نهاییش رو ۱۸ گرفته. شاید در حد آزمون کنکور نتونه تدریس کنه، اما مفاهیم فیزیک رو که می‌تونه انتقال بده (در حد یه امتحان کتبی سطح بالا).»

کاربر دیگری از کتب درسی انتقاد کرده و وضعیت آموزش توسط معلمان را نیز مطلوب ندانسته، نوشت: «کتاب فیزیک‌های مدرسه که همین‌طوری چرت هستن و هیچی درباره فیزیک نوین آموزش نمیدن، همون فیزیک نیوتونی چند قرن پیش رو داره! حالا معلم اینطوری هم که بذارن بالای سر بچه‌‎ها که دیگه هیچی!»

کاهش تقاضا برای رشته ریاضی 

هادی سنگیان، دبیر ریاضی فیزیک و کارشناس آموزش در این رابطه به «جوان» می‌گوید: «یادم است ۲۳ سال پیش که خودم کنکور داشتم، حدود ۷۰۰ هزار نفر متقاضی رشته ریاضی فیزیک بودند، اما حالا متقاضیان این رشته به ۱۰۰ هزار نفر رسیده! واضح است که وقتی تعداد متقاضیان رشته‌ای کم می‌شود، دانش‌آموزانی با درصد منفی نیز می‌توانند وارد دانشگاه شوند.»

او ادامه می‌دهد: «هر سال شاهد آن هستیم که دانش‌آموزانی با درصد منفی یک یا دو درس می‌توانند در دانشگاه سراسری (روزانه یا شبانه یا...) قبول شوند و این اتفاق عجیبی نیست. نباید این داوطلب را زیر سؤال ببریم، چراکه برآیند سیاست‌های تعیین‌شده در نظام آموزشی کشور، مسیر تحصیل را به این سمت و سو برده‌است که مشاهده می‌کنیم. از سوی دیگر، وقتی صنعت از رونق افتاده و تلاش چندانی برای بهبود وضعیت انجام نمی‌شود، روز به روز تقاضا برای رشته ریاضی کمتر و کمتر خواهد شد و با کم‌شدن تقاضا نیز چنین اتفاقی می‌افتد که امروز آن را مشاهده می‌کنید.»

این کارشناس آموزشی اظهار می‌دارد: «بیشتر دانش‌آموزان به سراغ رشته ریاضی می‌رفتند و با یکدیگر رقابت می‌کردند، حتی آن‌هایی که می‌خواستند در کنکور تجربی شرکت کنند نیز، ریاضی می‌خواندند و در کنکور تجربی، شرکت می‌کردند، اما دیگر این رشته مقبولیت ندارد و متقاضی‌اش به شدت کم شده‌است. در چنین شرایطی آن دسته از دانش‌آموزانی به رشته ریاضی می‌روند که معمولاً سواد کافی ریاضی ندارند! چراکه آن‌ها می‌دانند جامعه آماری در این رشته به شدت کم است و همین موضوع درصد قبولی‌شان را در کنکور ریاضی بالا می‌برد.»

قوز بالای قوز دانشگاه علمی- کاربردی

تأسیس دانشگاه علمی - کاربردی به قوز بالای قوز تبدیل شده‌است؛ موضوعی که سنگیان نیز بدان اشاره می‌کند و می‌گوید: «یک نفر مهندسی مکانیک علم و صنعت در دانشگاه سراسری و مطرح تهران قبول شده و باید برای درس ترمودینامیک دو کتاب ۹۰۰ و ۷۰۰ صفحه‌ای و برای درس انتقال حرارت نیز باید دو کتاب ۹۰۰ و ۶۰۰ صفحه‌ای بخواند، مجموع این کتاب‌ها حدود ۳ هزار صفحه می‌شود! نفر دیگر همین رشته را در دانشگاه علمی - کاربردی و دانشگاه آزاد یک کتاب ترموانتقال می‌خواند که استاد برای راحت‌تر شدن کار، جزوه ۲۰ الی ۳۰ صفحه‌ای به دانشجویانش می‌دهد! از این جزوه ۱۰ صفحه‌اش فیزیک دوران مدرسه است و اصلاً ترموانتقال نیست! این‌ها باعث می‌شود عمده دانش‌آموزان تمایلی به رقابت برای ورود به دانشگاه سراسری نداشته‌باشند و با خود بگویند بدون آزمون ورودی به دانشگاه علمی - کاربردی می‌روند و بدون آزمون جامع هم از دانشگاه خارج می‌شوند!»

او ادامه می‌دهد: «مشکل اصلی این است که دانشگاه علمی - کاربردی و در پی آن دانشگاه‌های دیگر مانند آزاد، دانشجو برای رشته‌های ریاضی فیزیک را بدون آزمون جذب می‌کند و همین باعث‌شده که این رشته ارزش‌اصلی خود را از دست بدهد، چراکه فرد می‌بیند با سطح تحصیلی بالا در دانشگاه تهران رشته ریاضی می‌خواند و با حجم سنگینی از کتب و سخت‌گیری‌ها مواجه می‌شود، اما نفر دیگر، بدون هیچ زحمتی همان رشته را در دانشگاه علمی-کاربردی می‌خواند و توانسته از جایگاه شغلی مطلوبی نیز برخوردار شود. چون در نهایت، مدرک مهم است!»

این کارشناس آموزش تصریح می‌کند: «دانشگاه‌های آزاد، غیرانتفاعی پیش‌تر با آزمون ورودی، دانشجو می‌پذیرفتند حال برای اینکه از قافله عقب نمانند و مشتریانشان را از دست ندهند، بدون آزمون دانشجو قبول می‌کنند. یک کار غلطی که دانشگاه علمی -کاربردی انجام داد و به جای اینکه اصلاح شود، دانشگاه‌های دیگر هم به این کار غلط روی آورده‌اند! اقدامی که بیزینس است و نه آموزش.»

رشته پزشکی مهم است، اما آموزش نه!

سنگیان معتقد است که به رشته ریاضی آنطور که باید و شاید اهمیت داده نمی‌شود و چنین روندی آثار سوئی در رشته‌های مادر مهندسی مثل برق، مکانیک و عمران می‌گذارد و چه بسا اینکه ساخت‌وساز‌ها در کشور را با مشکلات جدی مواجه می‌کند. او می‌گوید: «تصور کنید از همین فردا دانشگاه علمی - کاربردی اعلام کند که داوطلبان می‌توانند بدون شرکت در هیچ آزمونی، رشته‌های پزشکی بخوانند! آیا در چنین شرایطی کسی حاضر می‌شود کنکور بدهد و به دانشگاه سراسری برود تا پزشک شود؟ بدون شک نه! بدتر اینکه تقاضا برای شرکت در کنکور تجربی به شدت کم می‌شود و افرادی با درصد منفی در کنکور می‌توانند پزشک شوند! همین موضوع در خصوص رشته‌های حقوق و وکالت هم صدق می‌کند.»

او در پایان تأکید می‌کند: «برای همه رشته‌های مادر و پرطرفدار گروه‌های آزمایشی اعم از تجربی، ریاضی و انسانی و همچنین فنی و حرفه‌ای و کاردانش باید فیلتر وجود داشته‌باشد، در غیر این صورت قصه اسفناکی رقم می‌خورد که نمونه‌اش را مشاهده می‌کنیم.»

نقش مهم معلمی

نرگس ملک‌زاده، کارشناس آموزش نیز در این رابطه می‌گوید: «باید برای ورود معلمان به کلاس‌های درس، بنیه علمی و تراز بالایی در نظر گرفته شود. آنطور که به نظر می‌رسد داده‌ها برای ارزشیابی این شغل نیاز به یک مدیریت اساسی دارد.» او ادامه می‌دهد: «آزمون‌ها به صورت سیستمی بررسی می‌شوند، به همین دلیل وقتی داوطلب دبیری فیزیک دروس دیگر را مثبت می‌زند و فیزیکش را منفی، نمره کلی او را در نظر می‌گیرند و به او اجازه می‌دهند که در این رشته درس بخواند تا در آینده دبیر فیزیک شود. اگر چنین آیتمی برای مسئولان مهم بود، که دبیر فیزیک از سواد عالی در درس فیزیک برخوردار باشد، باید چنین موضوعی را در ارزشیابی افراد لحاظ می‌کردند.» ملک‌زاده تصریح می‌کند: «معلمی نقش مهمی است، او باید اندوخته‌ای داشته‌باشد تا بتواند آن را به دانش‌آموزان منتقل کند. شاید برخی بگویند که زمینه این کار در دانشگاه فرهنگیان مهیاست و یادگیری انجام می‌شود، اما اینکه یک نفر با اندوخته پایین وارد دانشگاه شود یا اندوخته بالا با یکدیگر تفاوت زیادی دارد.»

شعار‌ها همچنان در حد همان حرف باقی‌مانده 

کاهش تقاضا و علاقه جامعه به حضور در دانشگاه از طریق کنکور، شرایطی را مهیا کرده که افراد با داشتن نمره منفی هم می‌توانند یکی از صندلی‌های مهم دانشگاه را پر کنند. هر چند ساده‌شدن حضور در دانشگاه و کاهش دشواری‌های این مسیر، به خودی خود اتفاق بدی نیست، اما نه وقتی باعث کاهش کیفیت دانشجویانی شود که قرار است آموزش جامعه را به دست بگیرند. هنوز بعد از سال‌ها آزمون و خطا و اثبات نیاز جامعه به آموختن علم و دانش، این مهم برای آقایان مسئول و تصمیم‌گیرندگانی که در رأس امور قرار دارند جا نیفتاده که آموزش به مراتب مهم‌تر از هر مقوله دیگری است. امروزه حضور در رشته‌های پزشکی سخت‌ترین مسیری است که دانشجویان برای رسیدن به صندلی‌های دانشگاه باید طی کنند. توجیه خوبی هم دارند، پزشکان با جان افراد در ارتباط هستند، اما آیا این معلمان نیستند که جسم و جان جامعه را در دست دارند؟ البته که به زبان، بار‌ها اهمیت شغل معلمی تأکید می‌شود، اما شعار‌ها همچنان در حد همان حرف باقی مانده و حتی به عمل نزدیک هم نشده، به همین دلیل است که شاهد اتفاقات جالب‌توجهی، چون نمره منفی فیزیک یک معلم فیزیک در کنکور هستیم. معلمی که قرار است رشته‌ای را تدریس کند که دانش کافی در خصوص آن ندارد. آیا اینکه به ظاهر فیزیک با جان افراد ارتباط مستقیم ندارد، دلیل خوبی است برای آنکه چنین شخصی با نمره منفی به تدریس فیزیک بپردازد؟ البته که مشت نشانه خروار است و معلم فیزیکی که این روز‌ها کارنامه کنکور او دست به دست می‌چرخد تنها می‌تواند یک نمونه از ده‌ها و شاید صد‌ها معلم یا دانشجویی باشد که بدون داشتن دانش کافی در حال کار کردن است. کاری که، چون در ظاهر امر به طور مستقیم با جان افراد در ارتباط نیست، نتوانسته مسئولان را بر آن دارد که با نگاهی وسواس‌گونه به آن بنگرند.

غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۲
علی فتحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
24
22
رشته غلوم تجربی بارشته ریاضی فیزیک دو رشته کاملا موازی یکدیگر هستند تجمیع این دو رشته ضروریست
پاسخ ها
محسن
| Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
اگر کمی اندیشه کنید و ثواب اندیشه کردن رو هم ببرید متوجه خواهید شد،صرفا با تجمیع کردن اصل موضوع حل نخواهد شد بلکه صرفا چشم خود رو بستیم که نخواهیم مشکل رو ببینیم.
امید صالحی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
3
39
به خدا 21 سال پیش گزارش زلزله بم رو که از تلویزیون دیدم، این اندازه نترسیدم که این گزارش خانم گربندی رو خوندم!
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
1
وقتی در جامعه ارزش هر چیزی با پول سنجیده می‌شود و معلم هم از این قضیه استثنا نیست حقوق کافی دریافت نمی‌کند پس هر انسانی به خود اجازه می‌دهد که معلم شود مشکل حقوق پایین معلمی است
آزیتا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
ما علوم پایه خوندیم دکتری شیمی دارم ولی تو یه شرکت خصوصی دارم با هزار زجر کار میکنم شماها گند زدین به آینده علوم پایه ها طوری که من امثال تو ۴۰ سالگی مجدد کنکور دادم تا بتونم پزشکی یا داروسازی قبول شم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
وقتی ارزشی برای لیسانسیه های فیزیک و ریاضی قایل نشی نتیجه همین میشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
متاسفم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
چرا باید بومی بگیرن که این فجایع رخ بده و دانش آموزان مستعد را هم در مناطق دیگه بی انگیزه کنند.در منطقه ۲که ما هستیم فقط آموزش ابتدایی میگیرن!!!
سحر
|
United States of America
|
۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
با سواد ها عقلشان میرسد که فیزیک انتخاب نکنند
یک ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
باعث تاسف است ...........؟
Sina
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
برای حل این مشکل باید تا حد ممکن وزن مصاحبه و اعلام نظر فردی در گزینشها کاهش یابد.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
1
مشکل اصلی این جاست که جامعه و بازار کار در ایران نیازی به علوم پایه ندارد. صنعت ما مونتاژ کار است و نیازی به خلق دانش ندارد. لذا بتدریج ما شاهد حذف رشته های علوم پایه از دانشگاه ها شده ایم.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
این بنده خدا که بافیزیک منفی دبیری فیزیک قبول شده ،قطعا سهمیه داره.
همه سهمیه داراهمینن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
سلام
تا وقتی ناعدالتی در پرداخت رشته های پزشکی و دندان و دارو با علوم پایه و فنی مهندسی و ادبیات و علوم انسانی باشد انتظاری بیشتر نمی توان داشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
تازه کلی هم دانشجوی سهمیه ای بیسواد داریم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
بنده دانشجو دکتری فیزیک هستم ،فیزیک عشق هست ?
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
اون همه فارغ‌التحصیل بیکار رشته علوم پایه که با رتبه اون موقع الان پزشکی میاوردن چه گلی به سرشون زدن همه بیکارن . پزشک بلاخره طبابت میکنه . علوم پایه یا راه مهاجرت داره یا افسردگی. همون نخونن بهتره .
منوچهر
|
United States of America
|
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
باید دکان دانشگاه های بدون کنکور بسته شود باید حداقل هایی از دانش را دانشجو داشته باشد تا به دانشگاه راه یابد
ارزش علم و دانشجو پایین آمده چون کیلویی دانشجو جذب می کنند برخی از دانشگاه ها
سال ۷۸ کمترین درصد کنکورم ۲۱ درصد بود کاردانی قبول شدم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
1
سال ۷۸ کمترین درصد کنکورم ۲۱ درصد بود کاردانی قبول شدم. اینقد تلاش کردم الان بچه که یه نگاهی به درس میکنه و میگه یاد گرفتم خیلی دق میکنم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
آیا بررسی کردید طرف از چه سهمیه ای با نمره منفی قبول شده ایا دررشته پزشکی هم اینطوری نیست باید در خص ص سهمیه تجدید نظر شود حداقل واکثری باشد
یک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
نظر نگارنده درسته
باید برای ورود به رشته های تدریس و تربیت نوع دیگری از سنجش انجام بشه
محمدتقی جلیلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
1
زمانی که دانش آموز باچند درس افتاده به کلاس بالاتر میره وزمان امتحان نهایی چندین درس افتاده از سال دهم ویازدهم داره نتیجه آن همین نمره منفی فیزیک میشه.
نتیجه:این خانه ازپایبست ویران است
سکینه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
پسرم رشته ریاضی فیزیک خوند با هزار بدبختی و کلاس رفتن تا آخر شب و کتابهای کمک آموزشی و کلاس فوق برنامه .منتها امسال کنکور فرهنگیان مجاز شد ولی متاسفانه بجز رشته آموزش ابتدایی نداشت که انتخاب کنه.
کاربر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
علوم پایه عبارت است ریاضی + چهار حوزه‌ی علوم تجربی: زمین‌شناسی، شیمی، زیست شناسی و فیزیک.
پس ۵ علم پایه هستند که ۳ تا از آنها زیرگروه رشته‌ی علوم ریاضی است و ۲ تای دیگر زیرگروه رشته‌ی علوم تجربی
User
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
مشکل بزرگ فعلا تورم رشته‌ی انسانی است. قریب به %45 شاگردان کلاس نهم به رشته‌ی انسانی می روند به سودای یک مدرک سهل الوصول و استخدام آسان و با ظرفیت بالا در دولت
User
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
متاسفانه و در کمال حیرت دولت حتی برای مشاغل تخصصی علمی از قبیل بهورز و مسئول مخابرات روستاها و... گرفته تا کارمندی و مدیریتهای دولتی، دارد از شاگردان رشته‌ی انسانی جذب می‌کند. پس تعجبی ندارد این اوضاع
ر. یا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
مسئولان آموزش و پرورش بهتر از هرکسی وضعیت بغرنج آو پ رو می دانند و همین طور معلمان، اما چون اصلا از معلمان هیچ نظر خواهی نمیشه یا براشون مهم نیس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
فحش ندیم هیچی نگیم پس چی بگیم من خودم فوق لیسانس ریاضی ازدانشگاه فردوسیم کاش اونجا بودین از نزدیک میدیدین
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
خوب چرا کسی از داشتن سهمیه برای این کسی که فیزیک رو منفی زده و دبیری فیزیک قبول شده حرفی نمیرنه؟
وقتی تو رشته تجربی با درصد یک رقمی زیست وشیمی با سهمیه پزشکی قبول میشه,بقیه چیزهاهم کاملا عادیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
1
نتیجه‌سیاستهای خود دولت است . زمانیکه دکتر اینقدر ارج و قرب پیدا میکند اما مهندس در حد یک کارگر عمله هم بحساب نمی آید . حفظیات بر خلاقیت ارجحیت دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۶
0
0
سطح سواد اومده پایین
کاش اینجور ادما به هیچ جایی نرسن ، کسی که فیزیک منفی زده چطور میخواد به کسی فیزیک درس بده
اینجوری میشه که کسایی که هم استعداد دارن نمیتونن موفق بشن‌و فقط به خاطر معلمشون
احمدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
من با لیسانس شیمی از دانشگاه خوارزمی به خاطر سلیقه ایی بودن ارزیابی رد شدم واکثرا پیام نور و آزاد و علمی کاربردیا قبول شدن خدا به دانش آموزا رحم کنه دلم براشون میسوزه
حق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
مملکتی که هیچ برنامه ی آموزشی نداشته باشد نتیجش بهتر از این نمیشه ،فارغ التحصیلان رتبه بالا از سال ۱۳۸۰ به بعد بیکار در خانه ماندن وعلمشان پوسیده شد ویک مشت انسانهای بیسواد که ازناکجا آباد مدرک آوردن
مهدی
|
France
|
۰۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
1
1
مشکل اینجاست که فردی که در رشته های علوم پایه تحصیل کنه هیچ درآمدی نخواهد داشت. از اونور حوزه علمیه هم حقوق می‌گیرند و هم جایگاه اجتماعی دارند در صورتی که هیچ کدوم این هارو یک دانشجو علوم پایه نداره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
اگه تو یکی از دانشگاه‌های تراز اول لیسانس گرفتی با معدل ۱۴ یه نفر دیگه لیسانس همون رشته رو از دانشگاه آزاد دوقوزآباد گرفته با معدل ۱۹، اون استخدامه ولی تو نه چون اون تو دانشگاه درقوزآباد معدل ۱۹ گرفته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
دیواری کوتاه تر از جامع علمی کاربردی ندیدید؟ کار خوب هم که میکنند ایراد میگیرید؟ شما آنکه خراب است درست کنید و آنچه درست است را خراب نکنید
اگر جامع علمی کاربردی را بردارند کار شما درست میشود؟
بهزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
عزیز
اخر با ماهی ۱۳میلیون کدوم دانش اموز یه قول شما با اندوخته علمی بالا میاد معلم شود .
شما اول مثل پزشکی درامد را بالا ببر بعد فیلتر بزار برای نمره فیزیک
درست شدن همه اینها از آموزش و پرورش میگذرد
جوجه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
وای من تک ستون بدنم لرزید!?خب حالا که چی. اینم به روی بقیه بدبختی هامون. اقتصاد رو جمع و جور کنید. شفافیت مالی ایجاد کنید. قوه قضاییه رو‌ مستقل و پاکسازی کنید. روزنامه و رسانه ها رو آزاد کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
موقعی شغلی برای رشته علوم پایه وجود نداره، خوندن این رشته ها یعنی خودکشی. اگر خودت رو بکشی بهتر هست که بری این مطالب سخت را در دانشگاه یاد بگیری سال ها وقت بزاری بعد هم حقیر جامعه بشی
پریسا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
علوم پایه مادر تمام علوم هست، فیزیک ریاضی زيست شناسی شيمی و علوم زمین علوم اصلی هستند که بقیه رشته ها از اونها زیرشاخه یافتن، اگر این بحران از بین نره کشور غرق خواهد شد
Mm
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
من رشته ام تجربیه با درصدهای بالای ۳۰ و معدل بالای هفده فرهنگیان قبول نشدم .چون شایستگیهای معلمی رو پایین زدم.دروس الهیات موقع مصاحبه پرسیده میشه چرا باید در کنکور هم سوال بیاد ازش؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
مشت محکمی میزنین بر دهان ....
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
دبیر ریاضی بازنشسته هستم
ریاضی آخرین نفساشو می کشه
وقتی میخای ی مطلب ریاضی رو مثل قدیم دقیق توضیح بدی فقط خودت می مونی سطح آموزش افتضاحه
۶ سال فقط خوب و خیلی خوب تازه تو کلاس هفتم نمره شروع میشه
فرشته
|
Korea (Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
وقتی آینده ای برای رشته های علوم پایه نمیشه متصور شد خب مگر انسان دیوانه است که زندگی خودش رو خراب کنه‌.علوم پایه در ایران به کار نمیاد وسلام.
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
خیلی از کشورها کنکور ندارن
گنکور اشتباهه امیدوارم جمع بشه
بنظر من بهتره ورود به دانشگاه راحت و براساس علاقه باشه اما فارغ التحصیل شدن ازش خیلی سخت وبا تلاش و گذراندن دروس سنگین باشه
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
همه این مطالبی که نوشته اید بذارید در کوزه آبشو بخورید . تا زمانی که سهمیه هست و ۷۰ درصد ورودی رشته ها مال سهمیه هاست وضعییت همینه که هست . .
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
0
ملاک باید رتبه علمی باشد و در شرایط برابر رتبه علمی بعدش به اولویت ها بپردازند نه اینکه اول اولویت بعد معدل و کنکور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۷
0
1
امروز مردم هم دنبال پول هستند تا زمانی که دولت فکری بحال درآمد فیزیکدان و شبمدان نباشه وضع همینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۸
0
1
درود بر آموزش عالی این یعنی آیینده نگری با بی بها کردن علوم پایه رغبت ادامه تحصیل در این رشته ها را ازدانشجویان گرفتید خیانت کردید
رضایی
|
United States of America
|
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
0
1
.۹۰ درصد آموزش پولی شده.فاجعه نیست؟؟بازار آزاد جزو ارکان اقتصادی شده.خیانت نیست؟؟؟
مجتبی احمدی
|
Germany
|
۰۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۹
0
1
این جامعه معلم فیزیک و ریاضی نمیخاد، بلکه دلال سکه و ارز و مسکن میخاد. عمرتونو هدر ندید در این رشته ها. تا تحریم هستیم فیزیک خوندن معنی نداره.
یه ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۰
0
2
من سال ۸۲، رفتم رشته شیمی دانشگاه دولتی زنجان، با مرارت بسیار و اساتید سخت گیر بعد از ۱۰ ترم فارغ التحصیل شدم، همیشه هم از ده ترمه شدن خجالت میکشیدم، الان که این خبرها و میخونم به خودم افتخار میکنم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار