کد خبر: 1243745
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات در نشست خبری نخستین جشنواره کتاب کودک و نوجوان:
حمزه‌زاده: باید داشته‌هایمان را شناسایی و راهی برای عبور از مرز‌ها پیدا کنیم.  نویسنده‌های ما هیچ کم از نویسنده‌های دنیا ندارند، بلکه سر و گردنی هم بالاتر هستند
سید مرتضی ذاکر

جوان آنلاین: مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران با تأکید بر اینکه جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان به صورت یک بسته کامل از آموزش و پژوهش است، گفت: ما در حوزه نوجوان به شدت ضعیف هستیم و بیشتر کتاب‌های بزرگسال و ترجمه برای این حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
به گزارش «جوان»، نشست خبری نخستین جشنواره ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان روز گذشته در ساختمان سرای اهل قلم برگزار شد. علی رمضانی، مدیر عامل خانه کتاب و ادبیات ایران در ابتدای این نشست خبری گفت: پیش‌تر سابقه این موضوع را داشتیم که رشته‌هایی از جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران به واسطه ضرورتشان منفک شده‌اند که جشنواره شعر فجر و بعد از آن جایزه بین‌المللی جلال آل‌احمد در حوزه رمان از جمله این جوایز است و الان هم جایزه ملی و بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان را داریم که تخصصی‌تر به این مقوله می‌پردازیم. 
رمضانی خاطر نشان کرد: این جشنواره به صورت یک بسته کامل از آموزش و پژوهش است. امیدوارم با برپایی این جایزه حوزه مهم و خطیر کودک و نوجوان مورد توجه خانواده‌ها قرار بگیرد. در طول سالیان مختلف برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ناشران آموزشی و کمک آموزشی همیشه در صدر جدول تعدادی بودند و در دوره سی‌وپنجم ناشران کودک صدر جدول را هم از آن خود کردند. 
وی افزود: ما در حوزه نوجوان به شدت ضعیف هستیم و بیشتر کتاب‌های بزرگسال و ترجمه برای این حوزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. سال گذشته در تیرماه در قم اولین دوره قاصدک انجام شد و بنابراین الگوسازی و ترویج و آموزش به صورت یک بسته کامل برای پر کردن حفره‌ها در نظر گرفته شده‌است. 
رمضانی تأکید کرد: این جشنواره‌ها و جوایز با فضایی که اصحاب آن نویسنده‌ها، خوانندگان، مخاطبان و اصحاب رسانه هستند، می‌تواند جذاب شود و کسی منکر ضرورت پرداخت تخصصی و توجه به حوزه کودک و نوجوان نیست. در دو سال اخیر در بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه کتاب به حوزه کودک و نوجوان توجه ویژه شد. وقتی به این سطح می‌رسیم، توجه به این حوزه تبدیل به یک مطالبه جمعی می‌شود. 
وی درباره میزان جوایز نخستین جشنواره کتاب کودک و نوجوان گفت: میزان جوایز مطابق آیین‌نامه برگزیدگان کتاب سال است و برای اثر برگزیده ۳۰۰ میلیون تومان و شایستگان تقدیر هم ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده‌است. از چند چهره نویسنده و شاعر نیز در این مراسم تجلیل خواهد شد. 
در ادامه این نشست محمد حمزه‌زاده، دبیر علمی جشنواره نیز گفت: در جشنواره کتاب سال توجه چندانی به حوزه کودک و نوجوان نمی‌شد و بخش کتاب کودک معمولاً غیر از چند سال اخیر جایزه‌ای نداشت. این مشکل امروز رفع‌شده و کودک شخصیت مستقلی پیدا کرده که من از آقای رمضانی به دلیل این توجه تشکر می‌کنم. 
وی افزود: در حوزه ادبیات کودک بعد از انقلاب اسلامی، به دلیل فرهنگی بودن انقلابمان و رشد جمعیت با جامعه چند ده میلیونی از کودکان و نوجوانان روبه‌رو بودیم که نیاز به ادبیات کودک بیشتر احساس شد. ادبیات کودک و نوجوان نسبت به همه جای دنیا ویژگی و جایگاه خاصی دارد. امیدوارم این جایزه ادامه داشته‌باشد. ما قائل به این هستیم که زبان کودک بین‌المللی است و بچه آدم در همه جای دنیا زبانش زبان کودکی است و ما می‌توانیم محتوایمان را به فرامرز‌ها هم برسانیم تا بازاری در حوزه محصولات کودک و نوجوان شکل بگیرد. باید داشته‌هایمان را شناسایی کنیم و راهی برای عبور از مرز‌ها پیدا کنیم. نویسنده‌های ما هیچ کم از نویسنده‌های دنیا ندارند، بلکه سر و گردنی هم بالاتر هستند. 
حمزه‌زاده تأکید کرد: تعداد کتاب‌ها خصوصاً در حوزه نوجوان زیاد نیست و نیازمند یک برنامه‌ریزی، رصد و پویش هستیم که این کارکرد جشنواره‌ها است. ما با یک ناهمگونی در نیاز گروه‌های سنی مواجه هستیم و باید این اشکالات رفع شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار