کد خبر: 1212679
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۹
رئیس سازمان امور اراضی کشور در نشست خبری:
پس از ناکامی قانون یکپارچه‌سازی زمین مصوب سال ۱۳۸۵، رئیس سازمان امور اراضی کشور از ارائه طرحی به مجلس خبر داد که قرار است به موجب آن زمین‌های خرد کشاورزی با رویکرد جدید تجمیع شوند. در طرح جدید مشوق‌هایی برای تشویق کشاورزان به یکپارچه‌سازی زمین پیش‌بینی شده است. 
جوان آنلاین: پس از ناکامی قانون یکپارچه‌سازی زمین مصوب سال ۱۳۸۵، رئیس سازمان امور اراضی کشور از ارائه طرحی به مجلس خبر داد که قرار است به موجب آن زمین‌های خرد کشاورزی با رویکرد جدید تجمیع شوند. در طرح جدید مشوق‌هایی برای تشویق کشاورزان به یکپارچه‌سازی زمین پیش‌بینی شده است. 
 
قانون یکپارچه‌سازی زمین‌های کشاورزی در سال ۱۳۸۵ با هدف یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن زمین‌ها تصویب شد، سال ۱۳۹۵ آیین‌نامه اجرایی آن تدوین و ابلاغ شد. آنچه مانع اجرای این قانون شده، قانون ارث است که بر اساس آن خرد شدن زمین‌های کشاورزی از سوی وراث اقدامی قانونی و بحق قلمداد می‌شود.
 بر اساس آمار میانگین قطعات زمین‌های کشاورزی کشور ۵/۱ هکتار است که در استان‌های شمالی به کمتر از یک هکتار می‌رسد، اما کارشناسان می‌گویند در قطعات کمتر از پنج هکتار اجرای مکانیزاسیون کشاورزی مقدور نیست و عملاً بهره‌وری و تولید کاهش می‌یابد.
 اکنون بعد از ۱۷ سال قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی به صورت پایلوت در ۲۶۵ شهرستان و در مساحت ۱۶۶ هزار هکتار به صورت آزمایشی به اجرا درآمده است.
 رئیس سازمان امور اراضی کشوردر نشست خبری روز گذشته با اشاره به اجرای آزمایشی این قانون گفت: به دلیل بی‌اثر شدن قانون فوق، طرح جدیدی با همکاری نمایندگان مجلس با عنوان طرح «تجمیع، ساماندهی و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی» روز گذشته در مجلس اعلام وصول شد. براساس این طرح قرار است زمین‌های خرد یکپارچه‌سازی شده و به قطعات بزرگ‌تر تبدیل شود. 
رضا افلاطونی در پاسخ به سؤال «جوان» در خصوص جزئیات این طرح و مشوق‌های پیش‌بینی شده برای ترغیب کشاورزان گفت: در طرح جدید مشوق‌هایی مانند تخفیفات بیمه محصولات کشاورزی، اعطای تسهیلات برای آبیاری تحت فشار، اعمال تخفیفات برای تجهیز اراضی و پیشنهاد اعمال معافیت در هزینه‌های ثبت پیش‌بینی شده است. 
وی افزود: قرار است زمین به اسم یکی از وراث شود و بقیه سهم خود را بگیرند. همچنین شرکت‌های سهامی با این ایده که زمین‌ها قطعه‌قطعه نشوند، راه‌اندازی خواهند شد. علاوه بر این تسهیلات کم‌بهره هم به افراد می‌دهیم و راه‌اندازی بانک زمین هم در این طرح پیش‌بینی شده است. افلاطونی همچنین تصریح کرد که آمادگی داریم این طرح را در اختیار صاحبنظران و خبره‌های این بخش قرار دهیم که در صورت نیاز اصلاح شود. وی در ادامه از رشد ۶۳ درصدی رفع تداخلات زمین از سال ۱۴۰۰ تاکنون خبر داد و گفت: تا پایان شهریور ۱۴۰۳ همه تداخلات ارضی در بخش کشاورزی پایان می‌یابد. 
افلاطونی از سنددارشدن ۷ میلیون و ۴۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی کشور خبر داد و گفت: به ۴۵ درصد زمین‌های کشاورزی سند داده شده است. 
 
 پایش هوشمند برای جلوگیری از تغییر کاربری زمین‌ها 
وی درباره تغییر کاربری‌های کشاورزی گفت: در ۲۹ استان کشور به صورت هوشمند پایش می‌شود و تا پایان سال همه استان‌های کشور به این سیستم مجهز می‌شوند. 
وی از شناسایی ۶۸ هزارو ۶۰۴ مورد تغییر کاربری در کشور خبر داد که در ۳۴ هزار مورد و در سطح ۸۵۷ هکتار به قلع و قمع منجر شده و از ادامه کار ممانعت به عمل آمده است. 
رئیس سازمان امور اراضی کشور در ادامه از واگذاری زمین به تولید انرژی سبز خبر داد و افزود: در این زمینه تسهیلات ویژه و برای اجاره‌بها هم ۸۰ درصد تخفیف داده می‌شود. به گفته این مسئول نخستین شهر انرژی سبز هم هفته آینده در یکی از استان‌های کشور راه‌اندازی می‌شود. 
 
 یارانه کشاورزان با سنددارشدن اراضی کشاورزی  قطع نمی‌شود
رئیس سازمان امور اراضی کشاورزی درباره اینکه آیا با صدور اسناد برای اراضی کشاورزی دهک‌بندی افراد برای دریافت یارانه تغییر می‌کند و یارانه آن‌ها قطع خواهد شد یا اینکه مشمول مالیات می‌شوند، افزود: برخلاف باوری که در این ارتباط میان کشاورزان شکل گرفته و حتی باعث کاهش تقاضا برای صدور سند اراضی کشاورزی شده است، این موضوع واقعیت ندارد و شایعه‌ای بیش نیست.
 رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: صدور اسناد برای اراضی کشاورزی دهک‌بندی افراد برای دریافت یارانه را تغییر نمی‌دهد و یارانه آن‌ها قطع نخواهد شد. وی در پاسخ به سؤالی درباره تغییر کاربری اراضی کشاورزی و این ادعا که برخی افراد دانه‌درشت در اراضی کشاورزی ساخت‌وساز انجام داده‌اند، تصریح کرد: برای اجرای قانون جایگاه افراد تفاوتی ایجاد نمی‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار