کد خبر: 1189184
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
تعداد طلا‌های کاروان ایران به لطف درخشش رضا علیپور (سنگ‌نوردی)، ووشوکاران و دوومیدانی‌کاران ملی‌پوش به عدد ۶ رسید. طی دو روز گذشته اگرچه حذف تیم ملی بسکتبال و ناکامی تعدادی از ورزشکاران اعزامی به هانگژو ناراحت‌کننده بود، ولی نمایندگان ورزش ما در رشته‌های مدال‌آور خوش درخشیدند.
شیوا نوروزی

تعداد طلا‌های کاروان ایران به لطف درخشش رضا علیپور (سنگ‌نوردی)، ووشوکاران و دوومیدانی‌کاران ملی‌پوش به عدد ۶ رسید. طی دو روز گذشته اگرچه حذف تیم ملی بسکتبال و ناکامی تعدادی از ورزشکاران اعزامی به هانگژو ناراحت‌کننده بود، ولی نمایندگان ورزش ما در رشته‌های مدال‌آور خوش درخشیدند.
حسین رسولی و احسان حدادی طلا و نقره پرتاب دیسک آسیا را بین خود تقسیم کردند و آذرنگ، باقری و امیدوند نیز سه طلا، نقره و برنز در رشته کوراش به ارمغان آوردند. قایقرانی هم سه برنز ارزشمند به دست آورد.

درخشش جانشین حدادی
اسپورت‌سنتر شهر هانگژو ورزشگاهی بود که در آن دو مدال خوشرنگ به دو ملی‌پوش ایرانی اهدا شد. حسین رسولی و احسان حدادی در رشته پرتاب دیسک هیچ فرصتی را به حریفان ندادند و به ترتیب طلا و نقره این ماده را به چنگ آوردند. رسولی با رکورد ۰۴/۶۲ طلایی شد و حدادی هم با رکورد ۴۰/۶۰ نقره گرفت.
رسولی پس از قهرمانی آسیا تأکید کرد از طلایی شدنش در هانگژو مطمئن بود: «خوشحالم که اجازه ندادیم طلا و نقره پرتاب دیسک به کشور دیگری برسد. برای من فرقی نمی‌کرد که طلا یا نقره بگیرم، همین که دو مدال به ایران رسیده، کافی است و خوشحالم. امیدوارم مردم هم برای لحظاتی خوشحال شده باشند. می‌دانستم که پرتاب ۶۲ متری مدال طلاست، اما من انتظار بیشتری از خودم داشتم. به دلیل آسیب‌دیدگی در سینه نتوانستم پرتاب ششم را به خوبی انجام دهم. می‌دانستم مدال طلا را می‌گیرم، چون خیلی زحمت کشیده بودم و با مربی‌ام روز‌های سختی را گذراندیم.»
دارنده چهار طلای بازی‌های آسیایی، این‌بار به مدال نقره بسنده کرد. احسان حدادی در هانگژو برای همیشه از دنیای قهرمانی حداحافظی کرد: «مسابقه خوبی بود، اما کمی بدشانس بودم. با تمریناتی که داشتم، احساس می‌کردم بالای ۶۴ متر پرتاب داشته باشم. خیلی خوشحالم که مدال طلا از ایران بیرون نرفت. فرقی نمی‌کرد چه کسی طلا بگیرد، مهم این بود که برای ایران باشد. پنج دوره است که ما طلای پرتاب دیسک آسیا را می‌گیریم و این نشان‌دهنده آن است که ایران در این ماده قدرتمند است. امیدوارم مسؤلان نگاه ویژه‌ای به این رشته داشته باشند و در مورد هر رشته‌ای نظر می‌دهند در مورد دوومیدانی نظر دادن خیلی سخت است. به هر حال هر آمدنی، رفتنی دارد و باید از بازی‌های آسیایی خداحافظی می‌کردم. خداحافظی‌ام از بازی‌های آسیایی قطعی است، اما به محض بازگشت به تهران تصمیم نهایی را اتخاذ خواهم کرد. ۲۲ سال در ورزش حرفه‌ای بودن خیلی سخت است، پیش از این هم گفتم ابتدا باید به دست‌ها و پاهایم خسته نباشید بگویم که ۲۲ سال خیلی آن‌ها را اذیت کردم. هفت، هشت عمل جراحی روی بدنم انجام دادم که بسیار سنگین بود، ولی در واقع دیگر باید تمام می‌شد.»

موفق مثل کوراش
صادق آذرنگ آخرین کوراش‌کار تیم مردان، در فینال به رقیبی از کره‌جنوبی خورد و با درخشش در این جدال حساس مدال زرین را از آن خود کرد. به گفته آذرنگ شادی مردم ارزش تحمل سختی‌ها را دارد: «خدا را شکر می‌کنم توانستم این مدال خوشرنگ را برای کشور عزیزم کسب و برای لحظاتی دل مردم از جمله خانواده و مربی‌ام را شاد کنم. در شرایط سخت توانستیم آمادگی لازم را کسب کنیم. سطح مسابقات هم بالا بود، ولی ما آماده‌تر از این حرف‌ها بودیم. در این مدت به قدری تمرین و تلاش کردیم که می‌توانستیم از پس پنج مسابقه سخت هم بربیاییم.»
در روز پایانی رقابت‌های کوراش، ملیکا امیدوند نماینده وزن ۸۷- کیلوگرم در مرحله نیمه‌نهایی به مصاف یو لیو از چین رفت و در رقابتی نزدیک نتیجه را واگذار کرد و صاحب مدال برنز شد. نفر سوم آسیا از آینده خوب کوراش گفت: «خوشحالم که توانستم مدال برنز را کسب کنم. متأسفانه به حریف چینی باختم. او کوراش‌کار خیلی خوبی است که قهرمان جهان شده و عناوین زیادی دارد. امیدوارم که بتوانم در دوره‌های بعدی جبران کنم. امیدوارم با مدال‌هایی که کسب کردیم آینده خوبی را برای کوراش رقم بزنیم.»
زهرا باقری نماینده وزن ۸۷- کیلوگرم کوراش نیز در فینال با قبول شکست از حریف چینی نایب‌قهرمان آسیا شد. دارنده مدال نقره بازی‌های آسیایی شکست در فینال را سخت خواند: «تمام تلاش خودم را کردم تا مدالم طلا شود، ولی متأسفانه نقره شد. سخت است تا فینال بیایی و نتوانی مدال طلا را کسب کنی. از همان ابتدا به طلا فکر می‌کردم. به هر حال حریفم چینی بود و کل سالن او را تشویق می‌کرد.»

برنز تاریخی
در این دوره از بازی‌ها، ورزشکاران ما تاریخ‌سازی‌های زیادی کردند و کسب نخستین مدال کایاک دو نفره ۵۰۰ متر مردان را هم باید به این لیست افزود. پیمان قویدل و سپهر ساعتچی در کایاک دو نفره ۵۰۰ متر مردان با زمان ۲۹۱/۳۹/۱ دقیقه صاحب مدال برنز شدند و نخستین مدال آب‌های آرام ایران در این ماده را به دست آوردند. همچنین عادل مجللی و کیا اسکندانی در کانوی دو نفره ۵۰۰ متر مردان صاحب گردن‌آویز برنز شدند.
قویدل با اینکه مدالی تاریخی را به دست آورده، از گرفتن برنز خوشحال نمی‌شود: «مسابقه خیلی سختی داشتیم و تا لحظه آخر همه بچه‌ها جنگیدند که حداقل با مدال بیایند. من هم تمام تلاشم را کردم که رنگ مدالم را عوض کنم، چون از جاکارتا تا اینجا فقط برنز گرفته‌ام و واقعاً دیگر خوشحالم نمی‌کند. برای رسیدن به این سطح به نظم و علم بیشتری نیاز داریم. به اردو‌های برون‌مرزی و مشترک با تیم‌های خوب دنیا نیاز داریم. الان چند سال است که در دریاچه آزادی با خودمان تمرین و مبارزه و هر دو سال یک‌بار هم در یک مسابقه شرکت می‌کنیم. ایرانی‌ها پتانسیل فوق‌العاده‌ای دارند و امیدوارم این نظم در همه رشته‌ها به وجود بیاید تا بچه‌ها دست‌کم با مدال برگردند. واقعاً بدون مدال برگشتن سخت است.»
دیگر برنز قایقرانی را هدیه کاظمی به ارمغان آورد. او در کایاک ۵۰۰ متر با ثبت زمان ۶۳/۰۰/۲ و با اختلاف ناچیز نسبت به حریف سنگاپوری در رده سوم ایستاد و برنز گرفت. پاروزن تیم ملی از پنج سال تلاش بی‌وقفه‌اش گفت: «همه ساله رقبای ما چین، قزاقستان و ازبکستان بودند، اما امسال سنگاپور و ژاپن هم به آن‌ها اضافه شده‌اند. واقعاً رقابت‌های بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم. همه بچه‌ها نهایت تلاش خود را کردند و فشار زیادی به خودمان آوردیم تا نتیجه مطلوب را کسب کنیم. پنج سال تمام برای کسب مدال برنز تلاش و سعی کردم بهترین عملکرد را در سه ماده‌ای که شرکت کردم داشته باشم.»

قهرمانی شیرین علیپور
مرد عنکبوتی ایران موفق شد از عنوان قهرمانی خود در بازی‌های آسیایی دفاع کند. رضا علیپور در فینال مسابقات سنگ‌نوردی بازی‌های آسیایی هانگژو در ماده سرعت به مصاف جین‌بائو لونگ از چین رفت و موفق به شکست نماینده میزبان شد. علیپور با ثبت زمان ۵ ثانیه و ۳۰۲ هزارم‌ثانیه، انتهای طلایی دیواره را لمس و از عنوان قهرمانی خود دفاع کرد. او در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا نیز موفق به کسب مدال طلا شده بود. حریف چینی او در فینال لیز خورد و همین مسئله باعث شد مسابقه را ادامه ندهد.»

حذف تلخ بسکتبال
تیم ملی بسکتبال با یک امتیاز کمتر به فیلیپین باخت و به نیمه‌نهایی نرسید. در ادامه نتایج ضعیف تیم هاکان دمیر، شاگردان او ۸۴ بر ۸۳ مغلوب فیلیپین شدند تا دست بسکتبال ایران از مدال بازی‌های آسیایی کوتاه شود. حضور بازیکنان خارجی در ترکیب فیلیپین چالشی بود که ملی‌پوشان آن را عامل باخت تیم عنوان کردند.»
دمیر، سرمربی تیم ملی حاضر به مصاحبه بعد از این شکست نشد، اما علی آرزومندی دستیارش نیز به بحث بازیکنان خارجی معترض بود: «در نیمه اول عملکرد خوبی در دفاع نداشتیم و وقتی اینطور می‌شود شما باید در کوارتر‌های بعدی انرژی زیادی بگذارید که بتوانید نتیجه را جبران کنید. فکر می‌کنم اشتباهات یک دقیقه آخر هم به خاطر همین خستگی و صرف انرژی زیاد برای بازگرداندن نتیجه بود. بچه‌ها تلاش زیادی کردند که اختلاف را کمتر کنند و حتی جلو هم بیفتند. یکی از بازیکنان خارجی حریف ۳۵ امتیاز آورد و کاملا تأثیرگذار بود. در صورتی که ما از ترکیب جام جهانی سه بازیکن اصلی خود یعنی حدادی، یخچالی و امینی را نداشتیم، اما به هرحال با تمام این شرایط باید بازی را می‌بردیم.»

سایر نتایج
در رشته تیروکمان در کامپوند انفرادی، محمدصالح پالیزبان، آرمین پاکزاد و گیسا بایبوردی دست‌شان به مدال نرسید. در ریکرو انفرادی هم محمدحسین گلشنی‌اصل، یسنا پورماهانی و مبینا فلاح حذف شدند. ریحانه کریمی در دسته ۶۴ کیلوگرم اولین وزنه‌بردار ایرانی بود که روی تخته رفت، اما به مدال نرسید. سیدمحمد مقدسی در مسابقات شیرجه تخته یک متر یازدهم شد، علی حیاتی و یگانه کرمانی نمایندگان بدمینتون کشورمان نیز خیلی زود از دور رقابت‌ها کنار رفتند. تیم کبدی زنان کشورمان نپال را ۴۳ بر ۱۹ برد، تیم کبدی مردان هم ۵۳ بر ۲۳ مالزی را شکست داد و تیم ملی واترپلو نیز با برد پرگل ۲۶ بر ۷ تایلند را درهم کوبید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار